Citiraj:
Goražde: Policajac Aleksandar Lučić spasio život Feridu Mehiću
U posljednji čas spriječio nesretnog čovjeka da počini samoubistvo
Autor: Al. B. - M. An.
18.12.2009. 07:48
Lučić: Hrabar i spretan
Foto: Arhiv
Zapovjednik Odjela sudske policije u Goraždu Senad Šehović predložit će da policajac Aleksandar Lučić bude nagrađen zbog spretnosti, hrabrosti i požrtvovanosti kojom je u noći sa srijede na četvrtak spasio jedan ljudski život. Lučić je bio dežurni u prostorijama Općinskog suda, a prilikom redovnog obilaska zgrade ugledao je prolaznika koji ide ka Mostu Alije Izetbegovića.
- Oko 23.15 sati u blizini pekare "Korzo" vidio je čovjeka kako ide pustom ulicom i govori da će se ubiti, da više nikome neće biti na teretu. Odlučio ga je pratiti i u trenutku kada je čovjek počeo prelaziti most, brzo se uputio prema njemu - kažu Šehović.
Na ogradi mosta desila se scena kao iz filmova, nakon koje je nesretni prolaznik, za kojeg će se kasnije ustanoviti da je Ferid Mehić iz Goražda, spašen i zbrinut u bolnici.
- Kada sam mu prišao na nekoliko koraka, on me upozorio da ne prilazim ili će skočiti. Rekao je da ima bolesno dijete, suprugu, da teško žive i da nema ništa. Nakon kraćeg ubjeđivanja odlučio sam odglumiti da mu neko pokušava prići s druge strane, povikao sam da mu ne prilaze, a kada se okrenuo, bacio sam se na njega i prebacio ga nazad preko ograde - kaže Lučić.
Uz pomoć građana te pripadnika PS Goražde Mehić je prebačen do Urgentnog centra Kantonalne bolnice, odakle je transportovan na Psihijatrijsku kliniku u Sarajevu. Sudski policajac Lučić nagrađen je za hrabrost i 2003. godine, kada je, kao pripadnik Jedinice za podršku MUP-a BPK Goražde, dvije žene spašavao iz požara.
HVala bogu da ima jos ljudi,,,i nadam se da ce ih uvjek biti.....Svaka cast momku,,,,,,,,,