banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: lovci
PostPoslato: 03 Nov 2009, 18:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
često se pitam ko favorizuje lovce kao pozitivce, kako neko ko živi u gradu i hranu kupuje u tržnim centrima, a onda mu se digne kurac da bi malo da ubija, i ode u šumu i skenja neku jadnu životinju u njenom staništu; ni to ne bi bio problem sam po sebi, ali kad u medijima o takvim pacijentima govore u superlativu i još su kao zaštitnici životinja predstavljeni i u dječjem programu, onda je jasno zašto kod nas skoro da i nema divljih životinja.
u novinama stalno viđam naslove o "podvizima" tih jajara, i kako se ponosno slikaju pored svojih žrtava. u jednim novinama naslov kao krenuli na vuka, ubili divlju mačku i onda štivo kako je to kul :angry4: možete zamislit nekoliko debelih seljačina odu duboko u šumu i ubiju jadnu macu koja je usput i ugrožena vrsta i čak se ne koristi za jelo niti je štetočina i onda opijeni krvlju medijima se hvale svojim "podvigom", stvarno mi se gade te pederčine što uživaju u ubijanju i sjede okupljeni oko nekog kazana i pričaju o svojim degeneričnim podvizima. zamislite likove koji uživajući u blagodatima civilizacije planiraju kako da svojim terencima naoružani snajperima odu do nepristupačnog dijela planine gdje se divokoza trudi da ne smeta nikome dok preživljava zimu na snijegu i ledu i -40, boreći se za malo hrane s namjerom da je ubiju, čisto iz krvožedne zabave, onda se vrate kući, u blagodeti civilizacije, hvaleći se svojim nedjelom, i bivaju priznati, oni i njihova zločinačka udruženja, kao ugledni članovi društva i zaštitnici prirode. :angry4:

Vrh

Tema posta: Re: lovci
PostPoslato: 03 Nov 2009, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nije to bas tako jednostavno kao sto si ti napisao (dizanje kite i rokanje po sumi), al' s obzirom da si ti svoj stav tako cvrsto formirao bilo kakav odgovor suprotan tvome ce dovesti samo do bespotrebne prepirke :wink:

+

Ta kobasica ili salama ili koji vec mesni proizvod je pojeden kod kuce .. sta mislis kako je on poceo zivot, a kako ga zavrsio? Nesto ne vjerujem u to da se krmce probudilo jedno jutro, odlucilo da postane kobasica, a potom se samoeutanaziralo pred vratima mesare :D

+

Cini mi se da je slicna tema vec otvorena, ako se ne varam na kucnim ljubimcima.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 19:06 
Opet veggie lobi na forumu...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 19:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Nije to bas tako jednostavno kao sto si ti napisao (dizanje kite i rokanje po sumi), al' s obzirom da si ti svoj stav tako cvrsto formirao bilo kakav odgovor suprotan tvome ce dovesti samo do bespotrebne prepirke :wink:

+

Ta kobasica ili salama ili koji vec mesni proizvod je pojeden kod kuce .. sta mislis kako je on poceo zivot, a kako ga zavrsio? Nesto ne vjerujem u to da se krmce probudilo jedno jutro, odlucilo da postane kobasica, a potom se samoeutanaziralo pred vratima mesare :D

+

Cini mi se da je slicna tema vec otvorena, ako se ne varam na kucnim ljubimcima.

nije riječ o poljoprivredi već o divljim životinjama,i nisam nikakav jeb*ni vegeterijanac :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 19:25 
Ok sefe, izvoli i idi jedan na jedan sa medjedom, budi primjer kako to treba raditi. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ko hoce da lovi, nek se okusa sa lukom i strijelom, a ne sa puskom pa jos i optickim nisanom...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 19:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Ok sefe, izvoli i idi jedan na jedan sa medjedom, budi primjer kako to treba raditi. :)

pitam se zašto uopšte ubit medu? a tvoja konstatacija treba biti upućena tim bjednicima koji odu u šumu da ubijaju bez ikakvog razloga, ali oni su čak tolike trebe da ih u lov uvjek ide po 30, a ne da se suoči sam s medom

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 19:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
kim deal je napisao:
tensSa je napisao:

pitam se zašto uopšte ubit medu?

Vjerovatno da se taj medvjed ne bi spustio zimi u neko selo,poklao ovce i sl....

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 19:53 
Njima je odlazak u lov prvo bjezanje od zene, a drugo razlog da se napiju ko krmci...

Naravno ni ja ne odobravam ubijanje koje ti opisujesh, ali me ni ne dotiche toliko da ne mogu spavati. :)

A kao sto i Zoka kaze...mogu i ti medjedi belaj napraviti, zna se za odstrel vukova kada predju soju granicu, onda lovci su ti koji odrzavaju taj vjestachki lanac ishrane.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 20:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
kim deal je napisao:
tensSa je napisao:

pitam se zašto uopšte ubit medu?

Vjerovatno da se taj medvjed ne bi spustio zimi u neko selo,poklao ovce i sl....

to lokalni seljaci riješe bez velike pompe, i oni ne ubijaju bez ikakvog razloga sve što se miče u šumi. ne sjedaju u svoje terence naoružani snajperima i željom za ubijanjem i ne odlaze tamo gdje im nije mjesto da bi šumu riješili nekog njenog stanovnika.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 20:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ljudi moji zna se ko i kako ide u lov sve to ima fino u zakonu koje su zivotinje zasticene koje se ne smiju loviti u odredeno vrijeme i na odredenim lovistima...
Nisam ljubitelj lova ali u ribolov idem kad god uhvatim vremena i tamo postoji dobro znani zakon kad sta i gde se smije pecati koliko komada kolika velicina...

Naravno da uvijek imas krivolovaca koji ce ubiti i zasticenu vrstu i koju ce baciti bombu u neki vir a to da se sad nas par sa foruma skupi ode u krvozedni lov u neku obliznju sumu i ubija sve pred sobom to nece da ide jednostavno postoje lovo cuvari postoje kazne postoji naravno i krivolov.
Znas li ti kim deal da je u ribolovu kazna za pecanje na plovak na neodredenom mjestu moze iznositi i po par stotina maraka

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 20:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
postoje lovo cuvari postoje kazne postoji naravno i krivolov.
Znas li ti kim deal da je u ribolovu kazna za pecanje na plovak na neodredenom mjestu moze iznositi i po par stotina maraka

što se tiče ribolova to je uredu, ali nećeš mi valjda reći da postoji sezona lova na divlje mačke, lisice, divokoze, kune, lasice, vidre,..., ako to ima onda su još ljigavij nego što sam mislio.
svjestan sam njihovog djelovanja, kao kad uzgajaju divljač pa je poslije kao love, iako mi je i to pederski, ali lov divljih životinja u njihovim staništima, ničim se ne može opravdat.
btv sve divlje životinje kod nas su ugrožene i prijeti im istrebljenje i zaboli me za to, ali me nervira kad medij pjevaju hvalospjeve degenericima koji ubiju divlju mačku i sl. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 20:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Stvarno ne znam sta je od zivotinja zasticeno a sta se moze loviti vjerovatno postoji na internetu neki zakon ali strastveni lovac nikad nece ubiti zasticenu zivotinju dok lola koji u lov ide automatskom puskom ce ubiti sve sto se mrda u zbunu. Znam da postoji hajka na vuka znam da odredeni stranci placaju za lov na medvjeda jel nas lovac jednostavno nema minimum 5000eura pa na dalje za ubijenog medvjeda sve je to zakonom propisano da sve sto ulovis moras prijaviti i platiti nadoknadu za ubijenu zivotinju ali se nas narod ne pridrzava zakona na ulici pa tako nece ni u sumi

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ko hoce da lovi, nek se okusa sa lukom i strijelom, a ne sa puskom pa jos i optickim nisanom...

Jel' ti stvarno mislis da je to tako jednostavno? Da svaka budaletina, bez ikakve obuke dodje u sumu sa puskom i pocne da puca kao da igra Counter Strike?

Citiraj:
ali oni su čak tolike trebe da ih u lov uvjek ide po 30, a ne da se suoči sam s medom

Imas li ti ikakvog predznanja po pitanju lova ili si jednostavno otvorio temu da popljujes ljude koji se bave istim?

Citiraj:
Ljudi moji zna se ko i kako ide u lov sve to ima fino u zakonu koje su zivotinje zasticene koje se ne smiju loviti u odredeno vrijeme i na odredenim lovistima...

I to je sva poenta price o lovu. Oni koji ne postuju ta pravila su krivolovci i kao takvi treba da budu zakonski kaznjeni.

Citiraj:
dok lola koji u lov ide automatskom puskom ce ubiti sve sto se mrda u zbunu.

Takvog kretena ozbiljan lovac nikada nece pustiti u grupu, posto isti ne samo da nece ubiti nista , nego predstavlja poprilicnu opasnost za ostatak grupe. Ja takve ljude uopste ne smatram lovcima :confused3:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
V@nja respekt, nisam lovac ali 'ajmo reci da poznajem materiju. Djelimicno je tacno i jedno i drugo.

Da li znate da kod Srpca docekuju divlje svinje u Savi dok preplivavaju iz Slavonije. Samo ih mlatnu po glavusi dok su jos u vodi. E to nije lov, vec krivolov. I nije lov iz zadovoljstva vec radi materijalne koristi.

Ako nemas organizovanog lovackog saveza onda dobijes takvo rasulo.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da li znate da kod Srpca docekuju divlje svinje u Savi dok preplivavaju iz Slavonije. Samo ih mlatnu po glavusi dok su jos u vodi. E to nije lov, vec krivolov. I nije lov iz zadovoljstva vec radi materijalne koristi.

Oni su "lovci" koliko i one budale sa bombama "ribolovci" :roll: :confused3:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam ni rekao da su lovci u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

i dalje tvrdim da neko ko ima strast za ubijanjem divljih životinja bez ikakve potrebe, pa makar mu to zakon dozvoljavao ima neki poremećaj. što se tiče moguće štete seljacima, npr. od vuka, u selu odakle su moji korijeni uvijek je bila izreka "vuku vukovo". ljudi su imali dobre pse, kroz koje su vukovi teško mogli proć. ako bi uspjeli ubit koju ovcu, a ne bi je uspjeli odvuć sa sobom, ljudi su je sami odnosili u šumu i ostavljali vukovima. čak i životinje koje bi uginule zbog bolesti ili povrede nikad se nisu zakopavale, već su odnošene u šumu i ostavljane. tako je u krajevima gdje se njeguje čojstvo i gdje se vuk i sve divlje životinje poštuju. tako sam odgojen i ja i zato ne podnosim jajare poput lovaca. a od pamtivijeka se zna da divlje životinje bježe od ljudi i gledaju da im se sklone s puta.

samo ako si ozbiljno poremećen možeš uživati u takvoj vrsti zabave.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Nisam ni rekao da su lovci u pitanju.

Znam da nisi, samo sam se nadovezao i na krivolovce u ribolovu :D

Citiraj:
što se tiče moguće štete seljacima, npr. od vuka, u selu odakle su moji korijeni uvijek je bila izreka "vuku vukovo".

Hoces da kazes da steta na racun (poljo)privrede koju naprave divlje zivotinje je nepostojeca ili zanemariva?
To sta se u cijem selu govori meni ne predstavlja ama bas nikakav argument.

Citiraj:
samo ako si ozbiljno poremećen možeš uživati u takvoj vrsti zabave.

Biti lovac je daleko od toga da samo okacis pusku na rame i odes u sumu i pucas na sve sto hoda, al' kao sto rekoh na pocetku ti si na temu usao sa cvrstim stavom da iste popljujes uzduz i popreko, da napravis kvazi-presjek njihovog psiholoskog profila. Sta onda ocekivati da se izrodi iz ovakve diskusije? :confused3:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cinjenica je da lov danas nije potreban radi prehrane. Ali danas donosi jednu korisnu kontrolu nad nevidjenim bogastvom.

U jednoj modernoj fabrici se dnevno ubije i do 100.000 na brzinu naduvanih kokoski koje nikada nisu vidjele svijetlost sunca. Razmisli dobro o tom kad uzmes onaj parizer... Ili pileca prsa...

U lovu je ipak itetako odredjeno da se mladuncad ne ubijaju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]