zah je napisao:
U bivsem sistemu bilo je jako popularno imati ljubavnici i vikendicu. Moram odmah kazati da sam jako puno drzao do svog braka, i da se nisam upustao u prevare, jer sam zelio lijepo odgojiti svoju djecu. Sa prevarama u braku, koje se otkriju kad tad, to nije moguce.Medjutim, neki moji prijatelji jesu. Tako je jedan moj prijatelj imao ljubavnicu ucenicu zavrsnog razreda jedne srednje skole u Banja Luci. Vracajuci se sa sluzbenog puta, nazvao ju je, i kazao gdje da se nadjeu, a onda su otisli u vikendicu od prijatelja. Nju je kasno vratio njenoj kuci, i jos kasnije dosao svojoj.
Imao je namjeru da polako otkljuca vrata, da ga niko ne cuje, ali cim je vrata otvorio, ugledao je zenu u hodniku. "Zasto tako kasno dolazis, da nije opet problem sa kolima", kaze zena. "Ma pusti me zeno, jeo sam nesto u jednom restoranu na autoputu, i stomak me jako boli". "Nije tebi nista, vidim ja po radosnoj iskriuci u tvom oku". Da bih nekako izbjegao da ga zena ne gleda u oci, on prodje brzo pored nje, i u banju. Odmah stavi dva prista duboko u grlo, i tako nekoliko puta, ali odjednom cuje zenin glas, "samo ti radi sto radis,ali kad to zavrsis, kad se lijepo istusiras, ja te cekam u krevetu, zelim da te provjerim, jer ona radosna iskrica u tvom oku, kazuje mi da tebi nije nista". Naravno, on se i dalje previjao od "bolova" sutra cak nije otisao na posao, itd, samo da bi prikrio pravi razlog kasnog dolaska.
Skoro pijem kafu sa mojom radnom koleginicom, i usput je pitam sta joj radi muz. Ne rece sta konkretno radi, ali rece, da joj muz puno putuje. Ja joj onda ispricam ovu pricicu.Nakon nekoliko dana pijemo kafu kao i obicno, a ona mi rece, "zvao me muz iz Njujorka i kaze da ga boli stomak". Istovremeno smo se nasmijali, ali kad je muz dosao kuci, nije isao na posao, nego navodno doktoru, jer ga i dalje boli stomak, da bi mi ona drugom prilikom uz kafu kazala "kako ju je muz napustio, da joj se vise ne javlja na telefonom. Vidim pocela je da mrsa, kafu pije, ali stalno misli na muza, o njemu pirca, a onda mi rece, da je petak na subotu, i subotu na nedelju, nedelju na ponedeljak provela u crkvi moleci Boga da joj se muz vrati i da je zbog toga danas jako,jako umorna.
Dakle, kad se muz vrati sa sluzbenog puta, i pocne da se hvata za stomak, to bi moglo znaciti...............................????
Jedan kolega sa posla je ispričao svoju verziju.
Došao kući iz švaleracije kasno i žena ga gleda mrko i bunovno iz kreveta. On se skida, pjevucka i kaže: E moja ženo, kakvu sam sad ribu kresnuo!
Žena ga odmjeri i kaže: Ne glupiraj se budalo jedna!
Pitamo ga kako je smio da kaže istinu, a on će: Kad joj kažem da sam bio sa prijateljima i pio - ona mi ne vjeruje, a kad joj kažem da sam bio s nekom ženom - ona mi opet ne vjeruje. Elem, ja uvijek pričam samo istinu.