Zeo je napisao:
Kažu mi imamo dušu, a ja kažem da smo mi stoka, svi jugoslovenski bivši narodi, srušili smo YU i sad trpimo.
Došao mi bratić od tetke iz Austrije, u bjesnom audiju kakvog vozaju naši ministri, sa još ljepšom ženom i On meni priča: Da je auto platio 20000E, da radi na građevini od jutra do mraka, ali zato država mu je dala stan, a ako ode na biro kao nezaposlen prima 900E prvih šest mjeseci u toku kojih ondašnji zavod za zapošljavanje ponudi 50 radnih mjesta,a ako ni tada ne zaradi onda prima socijalnu pomoč od 400E samo da bi preživio, pa molim vas uporedite ovo s nama i recite da ovaj narod nije stoka domaće i strane politike. Koji dojam...
Izvini Zeo al ti moram reci da ti je bratic papcina jedna zesca!Nek je kupio bjesnog Audija i nek se sepuri snjim kad dodje al zato kad se vrati nazad onda na gradjevini ostavlja djale!Takih je i prije bilo po Svabiji i Austriji na pretek,jeli pastete i konzerve samo da bi dosli u Yugu da se pokazu.....
Ako neko ima razradjen socijalni sistem onda je to Danska.Ovdje svak ima da zivi,al sve zavisi na koji nacin.Oces luksuz onda ces platit i to je sasvim normalno.
E sad ako ostanes bez posla prvih 6 mjeseci te ne diraju(jest da ce i to sad oboriti radi krize pa ce biti 3 mjeseca)i dobijas nekih 9600/9800dkr (3.8 dkr je 1 km otprilike)i ovaj iznos ti varira ako imas neki kredit jer im je sistem napravljen da od godisnje rante imas nazad oko 35%(nisam siguran bas 100% al je blizu)do 3 godina mozes biti na "a" kasi,stim da te mogu bacati da radis nesto sasvim deseto nego sto si skolovan za to....
E sad ti skontaj kad neko ko je zaradjivao do nekih 14 000 do 17 000 dkr padne na tih 9600dkr jel on moze zivjeti taj svoj normalni zivot!?(ovo je neka normalna plata u Danskoj)A da ti kazem da je hljeb 20dkr,mljeko 10dkr,kila mesa kad je akcija oko 65 dkr,cigare 35 dkr,litar goriva 10.5 dkr i tako dalje......
Jest ljepo je slusat kad neko dodje i krene srat kako je ljepo u Evropi raditi i zivjeti a niko ne spominje one lose strane.....
Na Balkanu je bio rat i sve je otislo u p.m. pa ljudi nemoze se preko noci promjeniti stanje!Al stoji da politicari nista ne rade,samo sebi obezbjedjuju buducnost a narod samo lazu i zajebavaju......
Zeo ja nisam isao da te vrijedjam vec samo govorim kako je zivjeti na "zapadu".....da nije sve kako rodjak kaze!