banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Sep 2009, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
NOVI ZAKON U BIH
Za širenje mržnje na internetu 20 god. zatvora
Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje razdora i netrpeljivosti na internetu, u BiH će se kažnjavati zatvorom.
Širenje nacionalne mržnje, pozivanje na vjersko ili etničko nasilje, kao i drugi vidovi računalnog kriminala izmjenom kaznenog zakona BiH bit će strogo kažnjavani i za ova djela kazne dostižu i do 20 godina zatvora, javlja Pincom.

- Novi član, koji se zove izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje razdora i netrpeljivosti, kaže da će ako neko izaziva vjersku, nacionalnu i etničku netrpeljivost i razdor biti kažnjen zatvorom od jedne do pet godina. Također je rečeno da ako netko zlorabi službeni položaj na ovaj način bit će kažnjen zatvorom do 10 godina, a ako je zbog toga došlo do nereda nasilja ili drugih posljedica po bilo koji narod u BiH, bit će kažnjen zatvorom od tri do 20 godina – kazao je Jusuf Halilagić, glavni tajnik Ministarstva pravde BiH za banjalučke Nezavisne novine.

Dodao je kako je izmjena kaznenog zakona rađena u suradnji s domaćim i stranim pravnim ekspertima, među kojima je i OSCE i OHR. Kako je pojasnio Halilagić, zakon će moći biti primjenjivan, točnije izricanje kazni za počinitelje počet će nakon što ga potvrdi Parlamentarna skupština BiH.

http://www.javno.com/hr-svijet/za-siren ... ora_275171

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 14:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Čemu ova tema kada slična (da ne kažem ista) već postoji?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nisam vidio da je ova tema već otvorena na Novosti i dešavanja. Mada neka je i ovde, makar samo kao neka vrsta obavještenja, odgovara oblasti Čovjek i Društvo između ostalog i zato što ovde zna biti dosta nacionalne netolerancije.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ok. Nisi vidio :roll: Ali posto jedna tema vec postoji ti obrisi ovu jer bi tako uradio da je bilo ko drugi otvorio duplu temu. Ne kroji pravila kako tebi pasu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Tema je na

viewtopic.php?f=4&t=44677

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]