banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 09:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Sep 2009, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Protiv organizatora protesta vodi se istraga zbog zloupotrebe japanske donacije...
16.09.2009. 23:42
Nezadovoljni statusom koji imaju na području općine Kalesija, članovi Zemljoradničke zadruge "Agrorazvoj", koja okuplja Srbe povratnike, postavili su jučer šator ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, tražeći razgovor s resornim kantonalnim ministrom Seadom Mujanovićem.

Iako je direktor "Agrorazvoja" Milisav Garić najavio "velike proteste", ispred šatora se okupilo tri puta više novinara nego demonstranata. Naime, s Garićem se ispred zgrade Vlade TK pojavilo tek njih šestero. No, i to je bilo dovoljno da dođe do svađe između Garića i Živojina Miljanovića, predsjednika SGV Kalesija.

- Garić isključivo gleda lični interes. Kada bi svi dobili ono što je Garić, Srbi u Kalesiji bi bili bogati. Garić ima dva traktora, neki dan je dobio 20.000 KM od državnog ministarstva za izbjeglice i ko zna šta sve ima i evo protestuje. Srbima u Kalesiji i TK nije dobro, nemaju posla, nemaju podrške općinskih institucija, ali ovo nije način da se ostvaruju prava - kazao je Miljanović, koji se nije želio pridružiti protestima.

Zbog Garića i sličnih, dodao je, ne može se uspostaviti ni normalna komunikacija s institucijama u Kalesiji i TK, a nema podrške ni SGV-a TK, odnosno predsjednika Zorana Jovanovića(!?)

Garić je priznao da se protiv njega vodi istraga zbog zloupotrebe japanske donacije poljoprivrednih mašina.

Mujanović: Niko nije diskriminiran

Ministar Mujanović kaže da povratnici u Kalesiju nisu diskriminirani i da su, u skladu s kriterijima, dobili sve što i drugi.

- Para u budžetu za Garićeve megalomanske zahtjeve nema. Smatram da su ovi protesti politički motivirani, te da imaju vezu s najavom ukidanja Ministarstva za izbjeglice u RS - kaže Mujanović.

Autor: E. H.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/panorame/srbi-povratnici-u-kalesiju-svadjali-se-na-protestu

Bošnjaci, trebaju samo da kupe kokice i da gledaju. A takođe hrvatski i bošnjački povratnici mogu srpskim povratnicima da održe predavanje iz povratka.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma ja,nasi ne kradu,ne dijele se i ne tale ni sa kim :roll:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 11:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne, ovakav ciganluk kod povratnika Bošnjaka i Hrvata ja nisam vidio na TV. Svi povratnici bez obzira na naciju trebaju složno da dejstvuju ka lokalnim vlastima. A ova svađa preko TV baca ljagu na srpski povratak.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Bravo filozofe pa napokon da i ti pokazes malo senzibilteta za povratnike i raseljene :wink:
Znao sam ja da u svakom čoveku ima ljudskosti koja izađe na površinu kad-tad :)

Da,nažalost povratnička populacija je zaboravljena od sistema i države tako da je prisiljena da se bori kako zna i ume tako da se zna desiti da zbog nekih egomanijaka koji inace imaju dobru nameru ali je ne znaju realizovati,dođe do ovakvih nemilih scena!

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemoj zezati, ja nikada nisam pisao protiv povratka i povratnika, jer sam i sam pripadao toj populaciji. Sada se borim ostanak i smatram da je on preči od povratka. Svakome treba omogućiti da se vrati na svoje, ali Srbima je budućnost u Republici Srpskoj.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Povratnici su uglavnom prepušteni sami sebi, naročito Srbi, jer generalna politika SNSD-a (kao i njegovih ideoloških srodnika SDS-a) je da što više Srbalja treba ostati u manjem b-h entitetu, a one koji se vrate - maltene ko ih j.be, neka se snalaze. I onda je logično da se tako svađaju, jer niko ne koordinira rad njihovih povratničkih udruženja.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Imaš 500 m2 zemljišta da mi prodaš kako bi mogao doseliti tebi u komšiluk s obzirom da namećeš istorijske zaključke?! :) ....ali da cena bude realna :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
Imaš 500 m2 zemljišta da mi prodaš kako bi mogao doseliti tebi u komšiluk s obzirom da namećeš istorijske zaključke?! :) ....ali da cena bude realna :wink:

Nemoj stavljati te smajliće, misliće da je provokacija. Vidiš da sam se i ja smrtno uozbiljio.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Aaron je napisao:
Povratnici su uglavnom prepušteni sami sebi, naročito Srbi, jer generalna politika SNSD-a (kao i njegovih ideoloških srodnika SDS-a) je da što više Srbalja treba ostati u manjem b-h entitetu, a one koji se vrate - maltene ko ih j.be, neka se snalaze. I onda je logično da se tako svađaju, jer niko ne koordinira rad njihovih povratničkih udruženja.

Evo,čuo si filozofa:

",,,,,Srbima je budućnost u Republici Srpskoj"!
Za njega su povratnici u Federaciju po svoj prilici ili budale ili nedovoljno pravi Srbi!

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
Evo,čuo si filozofa:

Za njega su povratnici u Federaciju po svoj prilici ili budale ili nedovoljno pravi Srbi!

Mada su veći Srbi, Hrvati ili Bošnjaci (ako je već to neki bitan parametar) oni koji se vrate nego ovi što su ostali, jer ipak treba imati puno više hrabrosti pa živjeti tamo gdje si manjina, nego busati se u prsa među "svojima"...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
Aaron je napisao:

Evo,čuo si filozofa:

Stare razumijem, vratili se u zavičaj da posljednje godine života provedu u njemu. Mladi su budale, ali takvih je malo.

Aaron je napisao:
MILO je napisao:
Evo,čuo si filozofa:

Mada su veći Srbi, Hrvati ili Bošnjaci (ako je već to neki bitan parametar) oni koji se vrate nego ovi što su ostali, jer ipak treba imati puno više hrabrosti pa živjeti tamo gdje si manjina, nego busati se u prsa među "svojima"...

Zavisi koji se dio federacije gleda, npr. Drvar je većinski srpski grad, pa je tamo bio masovan povratak, skoro odmah poslije rata. Kod mene u Najnovijem Pazaru, naselile su se izbjeglice iz Srebrenice, kao žrtve genocida bilo im je mnogo štošta dopušteno, od premlaćivanja šipkama malobrojnih srpskih povratnika do uriniranja ispred njihovih vrata.

Strogi centar Najnovijeg Pazara je druga priča, jer se zbog opšteg dojma morala poštovati tolerancija.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

"Najnoviji Pazar"!!!??? :) Isto što i "Teheran" ili neka uža lokacija? :)

BiH je opstala kao država u svojim međunarodno priznatim granicama.
Srbi,Bošnjaci i Hrvati su konstituvni narodi i to na celom njenom području!
Zbog tih činjenica ne vidim razloga zašto bi kako filozof reče budućnost bosanskih Srba bila isključivo vezana za RS tj.na njenom jednom delu!??
Država samo treba da podrži značajnije one koji se žele vratiti svojoj kući ali i da sankcioniše sve one snage koje to koče!
Filozofe,projekti „čistih teritorija“ su propali a njiihovi ideolozi ili su pod zemljom ili u Hagu.Zato Gospodo,VREME JE ZA BOLJU BIH i za MIRAN REGION U SKLOPU EU! :wink:

P.S.Da si se ti filozofe vratio u svoje Sarajevo ono bi bilo manje "teherenasto" nego sad!A pogotovo bi bilo manje "teherenasto" kad bi se svi fočaci,višegrađani,zvorničani,rogatičani i ini iz "Teherana" vratili svojim kućama iz mesta iz kojih su prognani!

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
MILO, игноришеш објективну реалност. Независност РC то није издаја Срба који живе у ФБиХ, али питање опстанка. Нема више Републике Српска Крајина, али то не значи да Срби немају право да се врате у своје домове.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zašto ti uvijek skrećeš sa teme i potenciraš jedinstvenu BiH?

Ja sam otvorio temu o povratnicima, jasno i konkretno, i rekao da ne volim povratak. Ali ko hoće da se vrati, neka se vrati to je njegovo pravo. A uvijek ću navijati i podržavati ostanak.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

filozof sa vrbasa je napisao:
Zašto ti uvijek skrećeš sa teme i potenciraš jedinstvenu BiH?

Ja sam otvorio temu o povratnicima, jasno i konkretno, i rekao da ne volim povratak. Ali ko hoće da se vrati, neka se vrati to je njegovo pravo. A uvijek ću navijati i podržavati ostanak.

Nije to stvar "potenciranja" već stvar REALNOSTI.Svako drugo rešenje znači NOVI RAT a ja to ne želim niti većina ljudi ne samo u BiH već ni u regionu!

Zanima me zašto uvek kad se ti javiš,urgentno se javi i ovaj što glumi Rusa? :D
Nekad vas ne mogu razlikovati:KOJI JE KOJI?? :lol: :lol: ....filozofe nije valjda da si podvojena ličnost??

Ajdeee,vidimo se kasnije :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ako u tvojoj glavi odzvanjaju ratni bubnjevi, ništa nije isključeno. A Srbi u BiH imaju pravo na svoju budućnost i da je kroje onako kako oni žele, a ne da im se nameće sa strane.

Ako vjerujem da si ti srbin, zašto onda ne bi Pyc vjerovao da je Rus?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MILO, jедноставно смо у праву. Подсвесно разумеш ово, али не желиш да признаш….. љут си jер осећаш бол због наших речи.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
MILO je napisao:

Mene interesuje zasto uvjek kada se javis ti, urgentno se javi ovaj sto glumi Jevreja?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Миле, питаj модератора да ли имамо један IP-адресу или не. :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Besparica je napisao:
MILO je napisao:

Mene interesuje zasto uvjek kada se javis ti, urgentno se javi ovaj sto glumi Jevreja?

Znimljivo bas,,,Cim se Filosof sa miljacke javi,,,odma je i Rus tu,,,,i to bas urgentno...... :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]