...nisam za racije,nisam protiv racija,nisam ni za drogiranje,nisam ni penzija....
Ako dodje do racije...licna karta ti je u dzepu,i cist si...ne treba da se bojis...
Druga stvar... "neki narkoman" kako si rekao nije samo neki...mozda su "neki" i odavde,kao ja, znali tog momka... imenom i prezimenom: Aleksandar Stankovic(Djuro/Djurin)... prvi u ovoj godini,ne i zadnji.
Treca stvar... opet "neki" ljudi koji uticu na vlast(direktno ili indirektno) i nisu tako strasni kao sto se cine... Problem jeste u policiji... i to koji problem... problem je u tome sto je policijski vrh ostao komunistickog tipa... samo se uniforme mijenjaju... Da bi neko sa vrha pao treba mu poljuljati oslonac, a to je ulicni diler... kad ulicnih dilera nestane, siguran sam da sam superboss nece izaci na ulicu da prodaje dop,eksere ili stagod vec prodaje...
Cetvrta stvar... kako se to civilizovan svijet bori...i koja su to legalna sredstva?... Niko ne zna... pa u ekonomski najjacim zemljama Evrope (Britanija,NJemacka,Francuska,pa nanize)nema nikakvog napretka u bori protiv narkomanije... to je opste zlo.... opet je problem u policiji, jer mozemo svi mi ovdje na 6mjesecni kurs i biti "drotovi"... klin se klinom izbija...ali u k****.... u ovom slucaju ne... da pojasnim....
.....
Poceo sam projekat sa timom ljudi,koji se bavi prevencijom narkomanije... samo zato sto mislim,i znam da lakse mogu utuviti petorici normalnih ono sto hocu da utuvim,nego jednom dzankiju koji jos i nije dzanki.... Covjek sa kojim saradjujemo iz MUPa(vjestak za narko-sredstva , hemicar po zanimanju) ima spisak svih registrovanih ovisnika o heroinu(2000), racuna da bar jos duplo ima neregistrovnih... i jos duplonaduplo vikendasa,koji ce postati ovisnici... OK...ja znam samo jednog koji se skinuo... u procentima je to 25 na minus osmu(ako sam dobro prebrojao nule)....
U sustini,ja hocu da kazem da ni ja ni ti ne mozemo nista promjeniti, osim toga da se ne drogiramo.... niti u radu policije, niti u radu dilera, niti u radu ovisnika.... eto mozemo... moliti Boga....ako ti je lakse...
Ako ti koristi,ja bi najradije da glasam protiv racija....
Uzivancija...