banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 21:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Diktatori
PostPoslato: 01 Mar 2009, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Poznato je da su diktatori vladali u vecini zemalja. pogledajte kako izgleda zivot u diktatorskom rezimima. Neki od vas su to osjetili i kod nas prije 15-ak godina kad smo imali takav rezim. A sta se desava u svijetu i opravdanost zapada da intervenise je neupitna iako nam se ponekad cini da intervenisu bez veze. Ali na zalost toliko je diktatora i rezima na svijetu da zapad nema sredstava ni mogucnosti da intervenise u svim ovim diktatorskim zemljama. jedna od njih je i Sjeverna Koreja.

Sjeverna Koreja:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l1oUd89QvGo[/youtube]

or

http://www.youtube.com/watch?v=ecZKGN_0uHc

and

http://www.youtube.com/watch?v=Rulz7SAY8-M

Zrtve torture Sadama Huseina. Stravicne slike:

http://www.youtube.com/watch?v=drd1O3iba9A

or

http://www.youtube.com/watch?v=hQK5thIYJCI

Jos jedan od "aktivnih" diktatora je i Robert Mugabe. Do nedavno je bio aktivan i Fidel Kastro. I kad bi nabrajali sve diktatore nebi do sutra zavrsili. Jadni ljudi iz tih zemalja. Gotovo nevjerovatno da niko ne mari za njih u 21 vijeku. Ali toliko je diktatora da zapad jednostavno nema mogucnosti da ih srusi sve i stalno se pojavljuju novi.

Filozofija...

Vrh

Tema posta: Re: Diktatori
PostPoslato: 01 Mar 2009, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
vim je napisao:
Poznato je da su diktatori vladali u vecini zemalja. pogledajte kako izgleda zivot u diktatorskom rezimima. Neki od vas su to osjetili i kod nas prije 15-ak godina kad smo imali takav rezim. A sta se desava u svijetu i opravdanost zapada da intervenise je neupitna iako nam se ponekad cini da intervenisu bez veze. Ali na zalost toliko je diktatora i rezima na svijetu da zapad nema sredstava ni mogucnosti da intervenise u svim ovim diktatorskim zemljama. jedna od njih je i Sjeverna Koreja.

Sjeverna Koreja:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l1oUd89QvGo[/youtube]

or

http://www.youtube.com/watch?v=ecZKGN_0uHc

and

http://www.youtube.com/watch?v=Rulz7SAY8-M

Zrtve torture Sadama Huseina. Stravicne slike:

http://www.youtube.com/watch?v=drd1O3iba9A

or

http://www.youtube.com/watch?v=hQK5thIYJCI

Jos jedan od "aktivnih" diktatora je i Robert Mugabe. Do nedavno je bio aktivan i Fidel Kastro. I kad bi nabrajali sve diktatore nebi do sutra zavrsili. Jadni ljudi iz tih zemalja. Gotovo nevjerovatno da niko ne mari za njih u 21 vijeku. Ali toliko je diktatora da zapad jednostavno nema mogucnosti da ih srusi sve i stalno se pojavljuju novi.

С тим што је фамозни запад управо највећи диктатор.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nebi se slozio jer na zapadu ne kuhaju svoju djecu da bi ih jeli kao u Sjevernoj Koreji gdje je tolika glad da ljudi jedu djecu, a drzava daje pare na nuklearno oruzje:

http://www.youtube.com/watch?v=yFvO2BKhWqg

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Nebi se slozio jer na zapadu ne kuhaju svoju djecu da bi ih jeli kao u Sjevernoj Koreji gdje je tolika glad da ljudi jedu djecu, a drzava daje pare na nuklearno oruzje:

Не кувају своју али кувају туђу. Индиректно.
На крају крајева ту С. Кореју је створио запад тј. настала је као плод хладног рата. То је чињеница коју си заборавио.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
urbana_extravaganca je napisao:
vim je napisao:

Не кувају своју али кувају туђу. Индиректно.
На крају крајева ту С. Кореју је створио запад тј. настала је као плод хладног рата. То је чињеница коју си заборавио.

Upravo to, na zapadu kuvaju tuđu djecu ali na moderniji način.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam otkud tolika odbojnost prema zapadu gdje se postuju sva ljudska i gradjanska prava a za ove ljudozdere sa istoka imate razumijevanja :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 16:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Ne znam otkud tolika odbojnost prema zapadu gdje se postuju sva ljudska i gradjanska prava a za ove ljudozdere sa istoka imate razumijevanja :-?

Ma čini ti se. Zemlja "demokratije" Amerika šta je radila sa Indijancima? Stjerala ih kao životinje u rezervate.
Šta je Španija radila? Konkistadori i porobljavanje Latinske Amerike (krađe zlata Maja i Asteka u 16.vijeku).
Englezi su imali kolonije u Indiji i zemljama kaučuka.
Francuzi sa kolonijama na Karibima, Indijskom okeanu, Tihom okeanu, Antarktičkom okeanu, Južnoj Americi (gdje nisu).

Ma goni ih u lijepu... i njih i svu zapadnu kulturu.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oni su to radili u proslosti. Neki ce reci pa rade sad u drugim zemljama. Pa rade da zaustave ovakve grozne stvari sto sam naveo. Naravno uvijek je bilo i bice pojedinacnih zlocina i slucajeva sa svih strana. Ali ovdje se vidi da se trude da brane one koji se ne mogu odbraniti sami, kao naravno i svoje interese. Sjetimo se da ma koliko grozno izgledalo sta su uradili u Japanu u 2 svjetskom ratu bez njih vjerovatno nebi bilo pobjede saveznika i mozda bi fasisti zavladali. Da ne spominjemo Sadama i ostale diktatore. Najbolji primjer zato su stanovnici jednih i drugih zemalja. Ako vidite ove snimke gore sto sam naveo kako se zivi u nedemokratskim zemljama i ako pogledate holivudske filmove, lako cete zakljuciti koji je sistem bolji. I pored toga mnogi se protive dobru a izabiraju zlo. Mozda ce se i arapi i komunisti jednom civilizovati pa ce imati demokratsko drustvo kao sto je to bio slucaj sa preobrazbom zapadne civilizacije koja je nakon vijekova ljudozderstva, ratova, inkvizicije i sl. napokon se priblizila nekom visem civilizacijskom nivou, iako slazem se da nije idealna, ali u poredjenju sa ostalima je znatno naprednija sto dokazuju ljudi svjedoci a i snimci.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
vim je napisao:
Oni su to radili u proslosti. Neki ce reci pa rade sad u drugim zemljama. Pa rade da zaustave ovakve grozne stvari sto sam naveo. Naravno uvijek je bilo i bice pojedinacnih zlocina i slucajeva sa svih strana. Ali ovdje se vidi da se trude da brane one koji se ne mogu odbraniti sami, kao naravno i svoje interese. Sjetimo se da ma koliko grozno izgledalo sta su uradili u Japanu u 2 svjetskom ratu bez njih vjerovatno nebi bilo pobjede saveznika i mozda bi fasisti zavladali. Da ne spominjemo Sadama i ostale diktatore. Najbolji primjer zato su stanovnici jednih i drugih zemalja. Ako vidite ove snimke gore sto sam naveo kako se zivi u nedemokratskim zemljama i ako pogledate holivudske filmove, lako cete zakljuciti koji je sistem bolji. I pored toga mnogi se protive dobru a izabiraju zlo. Mozda ce se i arapi i komunisti jednom civilizovati pa ce imati demokratsko drustvo kao sto je to bio slucaj sa preobrazbom zapadne civilizacije koja je nakon vijekova ljudozderstva, ratova, inkvizicije i sl. napokon se priblizila nekom visem civilizacijskom nivou, iako slazem se da nije idealna, ali u poredjenju sa ostalima je znatno naprednija sto dokazuju ljudi svjedoci a i snimci.

Tako su i Kosovu donijeli slobodu i prosperitet. :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
:roll:

Reci mi sto si ti otisao u Bec, a nisi u Bagdad ili Havanu? I zasto ljudi iz S Koreje, Iraka, Irana, Kube, itd. (da ne pominjemo nas sada) bjeze na zapad ako su u njihovim zemljama prava veca i ako je sloboda na nivou. Interesantno da niko iz "diktatorskog" zapada ne bjezi u "slobodne" istocne zemlje? Kako to?

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 02 Mar 2009, 18:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
vim je napisao:
Poznato je da su diktatori vladali u vecini zemalja. pogledajte kako izgleda zivot u diktatorskom rezimima. Neki od vas su to osjetili i kod nas prije 15-ak godina kad smo imali takav rezim.

Ipak je onaj od 1953-1990 bio gori.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
vim je napisao:
Poznato je da su diktatori vladali u vecini zemalja. pogledajte kako izgleda zivot u diktatorskom rezimima. Neki od vas su to osjetili i kod nas prije 15-ak godina kad smo imali takav rezim.

Ipak je onaj od 1953-1990 bio gori.

Kako za koga, ali ako pitas vecinu ljudi reci ce ti da nije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koju većinu?

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koju većinu?

Pa kreni ulicom ili od poznanika do poznanika pa vidi. Ja vecinu ljudi koje pitam poznate i nepoznate kazu da im je bilo prije bolje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sa tom tvojom većinom ne kontaktiram.

Moja većina kao potomci četnika i apstinenata od idelogija smatraju komunističko doba najdužom robijom.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:

Ја немам разумевања ни за једне ни за друге. Али немам разумевања ни за твоје константно сагињање западу. Они поштују људска права својих грађана али тепко крше људска права других. И све те људождере који ти спомињеш је искључиво на њихове позиције поставио запад. То су неке ствари које константно избегаваш да напишеш. Намерно или случајно не знам али избегаваш.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
vim je napisao:
laoce je napisao:
:roll:

Reci mi sto si ti otisao u Bec, a nisi u Bagdad ili Havanu? I zasto ljudi iz S Koreje, Iraka, Irana, Kube, itd. (da ne pominjemo nas sada) bjeze na zapad ako su u njihovim zemljama prava veca i ako je sloboda na nivou. Interesantno da niko iz "diktatorskog" zapada ne bjezi u "slobodne" istocne zemlje? Kako to?

Otisao sam u Bec zato sto mi je zapad donio demokratiju u zemlju.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Oni su to radili u proslosti. Neki ce reci pa rade sad u drugim zemljama. Pa rade da zaustave ovakve grozne stvari sto sam naveo...

Da, sjećam se kada su iznad mene (bila sam im na koridoru) 1999. brujali europski bombarderi noseći osiromašeni uranijum da zaustave grozne ljude u Srbiji i donesu mir i napredak. :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
Они поштују људска права својих грађана али тепко крше људска права других.

Како онда прихватају избјеглице из угрожених земаља и дају им све?

Citiraj:
И све те људождере који ти спомињеш је искључиво на њихове позиције поставио запад.

На бих рекао да је запад постављао комунисте на позиције. Сјетимо се само колико пута су покушали да скину Кастра.

...

Мислим да смо мало скренули с теме. Предлажем да се вратимо на тему о разним диктаторима. Зашто људи бирају диктаторе на изборима? Па слично као што су обожавали Маа. Зато што су диктатори обично одлични говорници и знају убиједити народ и испрати мозак јер имају ту каризму. Сјетимо се Хитлера рецимо, а не заостају ни Стаљин, Кастро и остали.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 22:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
vim je napisao:

Ne mogu vjerovati da je ovo napisao nako ko ima imalo zdravog razuma...............Reci da se šališ.

Arapi su bili civilizovani dok nisu upoznali zapad.
A tebi su komunisti donjeli civilizaciju.

Ja sa tom tvojom većinom ne kontaktiram.

Moja većina kao potomci četnika i apstinenata od idelogija smatraju komunističko doba najdužom robijom.

Je l' se ti to hvališ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]