ja predlazem administratoru da napravi podforum "djeca u pubertetu: pitanja, odgovori i zakljucci" tako da onima koji postave ovakvu temu u takav podforum imam volje odgovoriti.
al' evo da ne bude uvrijedjenih ega
odgovori su toliko glupi i jednostavni...npr. direkcija za puteve: direktora postavi snsd, velicinu nameta gradjanima(naknade) odredjuje vlada(opet snsd), u statutu direkcije za puteve omoguceno je finansiranje, odnosno sponzorisanje kulturno-sportskih i drustveno korisnih djelatnosti ( ma kako vam ovo zvucalo, fora je da se pod ovu kapu moze smjestiti apsolutno sve), direkcija za puteve izabere sportski klub igokea za sponzorisanje i sve je cisto i po zakonu. imaju samo jednu gresku u koracima: kako bi se doticni supak direktor dokazao pred sefom i vladajucima prihvata reklamiranje koje mu iz rukovodstva kluba zbog neznanja nude (mada i to mogu na kraju krajeva opravdati po tom istom ststutu). obzirom da je pluralizam umro, nezavisnost medija umrla, nezavisnost tuzilastva, sudstva, inspekcija boluje od gangrene, sav teret drustva prebacen je na moralne premise

...a tu bas dobro stojimo
na kraju vuk sit i ovce na broju a raja(ja) mlatim praznu slamu
reklamiranje na bilbordima? npr.(fikcija) moj kum ima firmu sa bilbordima a ja radim u uredu za odnose sa javnosti. malo se povezem sa ministarstvom za turizam i saberemo sredstva predvidjena za promociju rs i vlade (koja realno postoje). kazem kumu da cemo uraditi projekat, on ce proci na tenderu ako: od (lupam) milion km za mjesec dva kampanje na odredjene racune vrati pola

tender bude polufiktivan sa sestrinskom firmom ( i to pranje se izvodi veoma lako ali vam sad ne mogu pisati, em nije tema, em nisam placen za to)
i nemojte vise da objasnjavamo na trista tema kako funkcionise korumpirana drzava u tranziciji, pa to znaju i ptice na grani
sem eto ako nemate vise od 16 g., onda ok