SÄFFLE je napisao:
Ah,da ta famozna JNA

profesionalna vojska,porijeklom ne zna se odakle,goloruka,nepristrasna i neutralna,fine cike koji su pomagali svima i djeci dijelili bombone......a 92 u Prijedoru,rasturi stari grad,sravni ga sa zemljom,kao i sva okolna nesrpska sela,a 3000 ubijenih civila svima puna usta...pojasni
JNA jedina legitimna i legalna vojska, koja se suporotstavila domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima u vidu, HOS, ZNG, Patriotskih liga, Zelenih beretki i ko zna čega sve još.
Ali naravno ti se čudiš otkuda JNA u SFRJ?
SÄFFLE je napisao:
U vezi drugog dijela,moze jedno pitanjce?
U drugom svj ratu,bio je Jasenovac,ustase,Srbi heroji,najveci mucenici,i ne sporim,znalo se i ucilo o tome,i ja kao musliman,ucio sam i znao i previse o tim i takvim temama. Bez umanjivanja znacaja ovog,o cetnickim pokoljima(isto neprijatelji vlasti) nad muslimanima u istocnoj Bosni,ni slova ne procitah ,a desili su se. Kako to? Mislim da se odgovor sam namece,cifre(koje poricete),nazalost ne lazu,tako da je neukusno stavljati u ravan par hiljada i stotine hiljada(ustase-cetnici),kao i desetine i hiljade (Sijekovac-Srebrenica)
Baš naprotiv ni ja nisam zadovoljan time, ali to su komunisitička posla. Evo sada se počelo pričati i o zločinima partizana.
Problem leži u tome što se žrtve nisu nacionalno brojale iako su trebale da se broje. Svugdje više manje imaš spomenike posvećene žrtvama fašizma, ali ništa nema o etničkoj pripadnosti.
Tako da su vjerovatno i muslimani iz istočne Bosne propisno obilježeni pod antifašisti.
Komunistička posla, kao što sam rekao.