banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 09:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Zločini partizana
PostPoslato: 09 Mar 2009, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.stormfront.org/forum/archive ... 77726.html

Nažalost prekasno se krenulo sa otvaranjem ovih tajanstvenih masovnih grobnica. Da se desilo prije natjeralo bi nas u razimišljanje da li su partizani stvarno bili good guys s obzirom da su kao nacisti ubijali nepodobne pripadnike društva i one koji su previše znali, a može se vidjeti da im je jedna od metoda za smaknuće bila otrovni gas. Takođe se tvrdi da u ovoj grobnici ima i Srba.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Niko ne kaze da nije bilo pojedinacnih zlocina partizana, ali vecina partizana su bili pravi ljudi. Ovo sto je ucinjeno od strane komunisticke vlasti nije u redu, ali moramo se prisjetiti da su tu uglavnom bili ustase i cetnici koji su klali nevine ljude pa su se partizani osvetili. Iako ne kazem da medju ubijenim ustasama i cetnicima nije bilo i nevinih ljudi.
Iako se zgrazam na zlocine sa svih strana, moramo priznati da su partizani pocinili manje zlocina nego ustase i cetnici koji su saradjivali sa fasistima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Niko ne kaze da nije bilo pojedinacnih zlocina partizana, ali vecina partizana su bili pravi ljudi. Ovo sto je ucinjeno od strane komunisticke vlasti nije u redu, ali moramo se prisjetiti da su tu uglavnom bili ustase i cetnici koji su klali nevine ljude pa su se partizani osvetili. Iako ne kazem da medju ubijenim ustasama i cetnicima nije bilo i nevinih ljudi.
Iako se zgrazam na zlocine sa svih strana, moramo priznati da su partizani pocinili manje zlocina nego ustase i cetnici koji su saradjivali sa fasistima.

Polako se i izgubljene ovce poput tebe bude iz tog vještačkog sna i dolaze do zaključka da je SFRJ napravljena na tuđoj nesreći, a ne isključivo kako su tvrdili na borbi protiv tzv domaćih izdajnika. Vrijeme je da partizani dobiju pravu sliku koja nije nimalo prijatna.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da ali je opet prijatnija nego slika četnika......

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka

kada odvali on to pošteno odvali, najbolji lik na forumu

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 22:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Kada ne znaš šta ćeš ti kažeš da ja lupam.Argumentovano,nema šta :roll: .

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti ne lupaš, ti odvaljuješ.

Velika razlika.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:30 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
po cemu mislis da covjek lupa. :-?

prvo se hvali broj srba medju partizanima, jer po nekoj procjeni uglavnom su srbi bili vecinski u odnosu na druge. e onda s druge strane srbi medju cetnicima. sad su partizani krivi sto su pobili cetnike da bi odbranili sprski partizanski narod. ko je ovdje lud filozofe. jesi rekao dedi da je kreten partizanski.i da li ti je deda bio muslimanski ili hrvatski partizan. ili srbin. :evil3: kad mu to kazes u lice (a sumnjam da imas muda za to) onda pisi ovakve gluposti.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
po cemu mislis da covjek lupa. :-?

prvo se hvali broj srba medju partizanima, jer po nekoj procjeni uglavnom su srbi bili vecinski u odnosu na druge. e onda s druge strane srbi medju cetnicima. sad su partizani krivi sto su pobili cetnike da bi odbranili sprski partizanski narod. ko je ovdje lud filozofe. jesi rekao dedi da je kreten partizanski.i da li ti je deda bio muslimanski ili hrvatski partizan. ili srbin. :evil3: kad mu to kazes u lice (a sumnjam da imas muda za to) onda pisi ovakve gluposti.

Očekivao sam više manje ovakav tip posta.

Da li želiš da ti odsjeku nos ili otkinu uho?

Moj deda sa tatine strane je bio u četnicima, a deda sa mamine strane je bio u partiznima. Pa sam im još sa počtkom građanskog rata postavio pitanja.

Ovome prvom , da li su četnici stvarno bili zlotovori kako su ih komunjare prikazivale?

A drugom, da li ste vi stvarno borci za slobodu ili da jedan režim zamjenite drugim?

Ali intersantnija od ovoga su munjare poput vim, _zoka itd... koji gledaju tako crno-bijelo , kada četnik ubije partizana to je samoodbrana i borba za slobodu, a kada partizan gasom podavi one kojima je narod trebao suditi eto to je sporadičan incident, a žrtve partizanskih smaknuća se broje destinama hiljada.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Feb 2009, 15:27
svi imaju zaprljane ruke, ali ustase su ubjedljivo na prvom mjestu, pa prazno jos par mjesta, pa onda idu ostali. komunjare su vece zlo napravili nakon rata, nego u ratu. propaganda je ucinila svoje, partizani su glorifikovani, cetnici su prikazani kao najveci zlocinci, cak nisu ustase lose prikazali kako su zasluzili. e sad sta je prava istina, pitaj boga i svete nedelje.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
filozof sa vrbasa je napisao:
Ali intersantnija od ovoga su munjare poput vim, _zoka itd... koji gledaju tako crno-bijelo , kada četnik ubije partizana to je samoodbrana i borba za slobodu, a kada partizan gasom podavi one kojima je narod trebao suditi eto to je sporadičan incident, a žrtve partizanskih smaknuća se broje destinama hiljada.

Naravno da je borba za slobodu jer parttizani su se borili protiv fasista i uglavnom su ubijali vojnike cetnike i ustase dok su cetnici i ustase ubijali nevine ljude i djecu. Sto sam gore napisao tacno je da je bilo zlocina sa svih strana ali zna se sa koje strane vise i koga su cetnici ubijali i kome su se priklonili-fasistima, pa zar to ne govori sve.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:

Naravno da je borba za slobodu jer parttizani su se borili protiv fasista i uglavnom su ubijali vojnike cetnike i ustase dok su cetnici i ustase ubijali nevine ljude i djecu. Sto sam gore napisao tacno je da je bilo zlocina sa svih strana ali zna se sa koje strane vise i koga su cetnici ubijali i kome su se priklonili-fasistima, pa zar to ne govori sve.

To sve govori likovima poput tebe. Tebi je dovoljno da pogledaš Kozaru, Otpisane, Bitku na Neretvi i da doneseš "sud". Tako plitko, da pliće ne može biti.

Ja volim da zagledam dublje, ispod površine.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 01:52 
staromodan
Korisnikov avatar

sta je dubina. da su ustase i cetnici sa svabama bili protiv partizana. da su cetnici bili patriote koji su se borili za srpski narod zajedno sa ustasama i svabama. ajde reci mi sta je dubina.

da nije dubina mozda to sto i u ovom ratu da bi sacuvali zepce srbi i hrvati su zajedno ratovali protiv muslimana. da bi nakon toga srbi se vratili na svoje polozaje kod usore, a hrvati takodje tamo al ovaj put sa muslimanima. ili Kiseljak, Travnik, Mostar, Bihac. ajde sad reci mi sta je sustina rata, kad volis ici tako duboko. :evil3: prosvijetli me, ako mozes.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 02:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
sta je dubina. da su ustase i cetnici sa svabama bili protiv partizana. da su cetnici bili patriote koji su se borili za srpski narod zajedno sa ustasama i svabama. ajde reci mi sta je dubina.

da nije dubina mozda to sto i u ovom ratu da bi sacuvali zepce srbi i hrvati su zajedno ratovali protiv muslimana. da bi nakon toga srbi se vratili na svoje polozaje kod usore, a hrvati takodje tamo al ovaj put sa muslimanima. ili Kiseljak, Travnik, Mostar, Bihac. ajde sad reci mi sta je sustina rata, kad volis ici tako duboko. :evil3: prosvijetli me, ako mozes.

:lol:

Babe i žabe nećemo mješati. Porediti WWII i ovaj građanski. :roll:

Saradnja četnika i okupatora je bila manja nego što je bila saradnja partizna sa ustašama i Nijemcima. Ne znam kakve je partizanske bajke tvoj deda pričao tebi, ali valjda si dovoljno porastao da upotrejbiš i svoj mozak , ako ga naravno imaš.

Naravno da je četnicima bilo stalo više za dobrobit naroda nego borcima protiv okupatora. Jedan tipičan primjer je taj dok su četnici poštovali njemačku uredbu da za jednog ranjenog Nijemca bude strijeljano 50 Srba, a za ubijenog 100. Partizani su nastavili da se bore protiv okupatora ne mareći za njemački krvavi pir po centralnoj Srbiji i Bosni. Partizani su svoju borbu debelo naplatili nad nedužnim narodom, a njihov "rad" se tek sada počeo otkrivati, po Sloveniji i Hrvatskoj.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
spavac je napisao:

Saradnja četnika i okupatora je bila manja nego što je bila saradnja partizna sa ustašama i Nijemcima. Ne znam kakve je partizanske bajke tvoj deda pričao tebi, ali valjda si dovoljno porastao da upotrejbiš i svoj mozak , ako ga naravno imaš.

Naravno da je četnicima bilo stalo više za dobrobit naroda nego borcima protiv okupatora. Jedan tipičan primjer je taj dok su četnici poštovali njemačku uredbu da za jednog ranjenog Nijemca bude strijeljano 50 Srba, a za ubijenog 100. Partizani su nastavili da se bore protiv okupatora ne mareći za njemački krvavi pir po centralnoj Srbiji i Bosni. Partizani su svoju borbu debelo naplatili nad nedužnim narodom, a njihov "rad" se tek sada počeo otkrivati, po Sloveniji i Hrvatskoj.

Vidi se koji ti je djed drazi iz aviona :D

Nego,ako su ti tvoji cetnici toliko marili za narod po Srbiji,zasto se pobogu nisu malo osvrnuli na ove jadne Srbe po Bosni i Hrvatskoj,pa pokusali napasti ustase,ili ne daj boze koji Logor,te izbaviti neduzne? Takodje njihovo ucesce u ofanzivi na Kozaru,kad je u stvari najveci broj Srba skoncao po logorima,jesi pitao djeda s bradom,jesu i tad samo postovali njemacke uredbe?
Malo mi je licemjerna briga nad pobijenim (90% Hrvatima) od strane partizana(mislim na ove sad jame),a slovo ne napisa o krvavoj istocnoj Bosni,gdje se klalo da je Drna krvava tekla,a cetnici su bili organizatori,pa se to ne pika?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 09:30 
staromodan
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

slovenija i hrvatska su u banani trenutno. pa moraju smece po novinama pisati kako bi se jedna druga situacija zanemarila.

nek tebi tvoj deda nije pricao bajke. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 10:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Citiraj:
="filozof sa vrbasaTo sve govori likovima poput tebe. Tebi je dovoljno da pogledaš Kozaru, Otpisane, Bitku na Neretvi i da doneseš "sud". Tako plitko, da pliće ne može biti.

Ja volim da zagledam dublje, ispod površine.

E,ovaj post govori o likovima poput tebe.K'o fol dubina,a plitak si kao dlan.Etiketiraš druga,a to samo govori o stepenu tvog znanja i inteligencije,odnosno neinteligencije.
Ja sam završio na ovoj temi,nemam živaca da se prepucavam sa neukima.

Poslednji put menjao _зока dana 10 Mar 2009, 10:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: TITOVO Milosrđe
PostPoslato: 10 Mar 2009, 10:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2009, 20:54
Hej, pa to je laž!
Jedino je Jul Briner srušio onaj most na rijeci Neretvi, a što je Orson Wells bio četnik u drugom svijetskom ratu to nikom ništa i još je dobijao oskare! Ko je sada lud, pita ja vas?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 10:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Mnogi ovdje uzimaju sebi za pravo da lupetaju na osnovu slike koju su im kreirali pobjednici.
Cinjenica je da su vecinu partizana cinili Srbi. Takodje je cinjenica da su ti isti partizani ( i Srbi i Hrvati i Muslimani) pocinili najmanje zlocina u WW II. Ali isto tako treba znati da su na kraju i poslije rata od njihove ruke, pored zlocinaca, stradali i mnogi nevini ljudi. Samo idiot ovo moze poricati.

E sad o cetnicima.
Kod mene je slican slucaj kao i kod filozofa. Oko 2/3 rodbine je bilo u partizanima, ostatak u cetnicima. Moram priznati da je bilo izuzetno zanimljivo slusati njihove price o vremenu provedenom u navedenim vojskama. Naravno, oni su odavno pod zemljom a mi i dalje tupimo o "njima". O tome su pricali sa vise tolerancije nego mnogi na ovom forumu.

Naime, kada je rijec o cetnicima treba uzeti u obzir njihovu organizacionu strukturu, tacnije medjusobnu (ne)povezanost pojedinih jedinica. Imajte na umu da su cetnici tokom cijelog rata bili u dzepovima, razbacani po odredjenim oblastima i da nikad nisu dostigli nivo organizovanosti parizana ili ustasa. Ovo pisem zbog konstantnog trpanja svih cetnika u isti kos. Tacno je da je bilo mjesta gdje su cetnici pobili sve zivo sto nije podrzavalo njihovu ideju, ali je isto tako tacno da su se na odredjenim podrucjima jednostavno borili za opstanak naroda.

Iako je ovo sto sam napisao uopsteno, morao sam reagovati na idiotsko pojednostavljivanje desavanja iz proslosti. :wink:

@SAFFLE

Isto tako je licemjerno ne spomenuti "humana djela" handzarlija. Necemo se tako igrati. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 10:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Rekoh da sam završio ali u potpunosti podržavam ova post:
vb87 je napisao:
Mnogi ovdje uzimaju sebi za pravo da lupetaju na osnovu slike koju su im kreirali pobjednici.
Cinjenica je da su vecinu partizana cinili Srbi. Takodje je cinjenica da su ti isti partizani ( i Srbi i Hrvati i Muslimani) pocinili najmanje zlocina u WW II. Ali isto tako treba znati da su na kraju i poslije rata od njihove ruke, pored zlocinaca, stradali i mnogi nevini ljudi. Samo idiot ovo moze poricati.

E sad o cetnicima.
Kod mene je slican slucaj kao i kod filozofa. Oko 2/3 rodbine je bilo u partizanima, ostatak u cetnicima. Moram priznati da je bilo izuzetno zanimljivo slusati njihove price o vremenu provedenom u navedenim vojskama. Naravno, oni su odavno pod zemljom a mi i dalje tupimo o "njima". O tome su pricali sa vise tolerancije nego mnogi na ovom forumu.

Naime, kada je rijec o cetnicima treba uzeti u obzir njihovu organizacionu strukturu, tacnije medjusobnu (ne)povezanost pojedinih jedinica. Imajte na umu da su cetnici tokom cijelog rata bili u dzepovima, razbacani po odredjenim oblastima i da nikad nisu dostigli nivo organizovanosti parizana ili ustasa. Ovo pisem zbog konstantnog trpanja svih cetnika u isti kos. Tacno je da je bilo mjesta gdje su cetnici pobili sve zivo sto nije podrzavalo njihovu ideju, ali je isto tako tacno da su se na odredjenim podrucjima jednostavno borili za opstanak naroda.

Iako je ovo sto sam napisao uopsteno, morao sam reagovati na idiotsko pojednostavljivanje desavanja iz proslosti. :wink:

@SAFFLE

Isto tako je licemjerno ne spomenuti "humana djela" handzarlija. Necemo se tako igrati. :wink:

Niko nije izašao čist iz rata.Nikada i ni iz jednog.Ne sporim da je među četnicima bilo pravih patriota i dobrih ljudi,kao ni da je među partizanima bilo razne gamadi,ali činjenica je da su četnici okrvavili ruke više od partizana.Ustaše neću ni da spominjem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]