filozof sa vrbasa je napisao:
spavac je napisao:
sta je dubina. da su ustase i cetnici sa svabama bili protiv partizana. da su cetnici bili patriote koji su se borili za srpski narod zajedno sa ustasama i svabama. ajde reci mi sta je dubina.
da nije dubina mozda to sto i u ovom ratu da bi sacuvali zepce srbi i hrvati su zajedno ratovali protiv muslimana. da bi nakon toga srbi se vratili na svoje polozaje kod usore, a hrvati takodje tamo al ovaj put sa muslimanima. ili Kiseljak, Travnik, Mostar, Bihac. ajde sad reci mi sta je sustina rata, kad volis ici tako duboko.

prosvijetli me, ako mozes.
Babe i žabe nećemo mješati. Porediti WWII i ovaj građanski.
Saradnja četnika i okupatora je bila manja nego što je bila saradnja partizna sa ustašama i Nijemcima. Ne znam kakve je partizanske bajke tvoj deda pričao tebi, ali valjda si dovoljno porastao da upotrejbiš i svoj mozak , ako ga naravno imaš.
Naravno da je četnicima bilo stalo više za dobrobit naroda nego borcima protiv okupatora. Jedan tipičan primjer je taj dok su četnici poštovali njemačku uredbu da za jednog ranjenog Nijemca bude strijeljano 50 Srba, a za ubijenog 100. Partizani su nastavili da se bore protiv okupatora ne mareći za njemački krvavi pir po centralnoj Srbiji i Bosni. Partizani su svoju borbu debelo naplatili nad nedužnim narodom, a njihov "rad" se tek sada počeo otkrivati, po Sloveniji i Hrvatskoj.
Vidi se koji ti je djed drazi iz aviona
Nego,ako su ti tvoji cetnici toliko marili za narod po Srbiji,zasto se pobogu nisu malo osvrnuli na ove jadne Srbe po Bosni i Hrvatskoj,pa pokusali napasti ustase,ili ne daj boze koji Logor,te izbaviti neduzne? Takodje njihovo ucesce u ofanzivi na Kozaru,kad je u stvari najveci broj Srba skoncao po logorima,jesi pitao djeda s bradom,jesu i tad samo postovali njemacke uredbe?
Malo mi je licemjerna briga nad pobijenim (90% Hrvatima) od strane partizana(mislim na ove sad jame),a slovo ne napisa o krvavoj istocnoj Bosni,gdje se klalo da je Drna krvava tekla,a cetnici su bili organizatori,pa se to ne pika?