Frieda je napisao:
tensSa je napisao:
nasao je na ulici bezkucnog psa, vezao je ga za zid u umetnickoj galeriji u Nikaragua (Juzna Amerika),da bi posetioci galerije mogli uzivo da gledajau kako pas umire od gladi i zedji.
Ne znam gdje piše da je pas bio pregažen ili da je umirao na cesti.
Dakle, treba nekoga da mučimo da bismo pokazali šta ne treba da se radi?? I to je umjetnost?
Dobro, svako neka ima svoje mišljenje.
Kada se odredjene pojave dovedu do paroksizma, pretjerivanja, da bi se ukazalo na nesto, je legitiman vid umjetnosti. Pitanje je koliko se to nekome svidja. Mada sam i sam skeptican prema takvim formama.
Hristov je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Ako treba ubiti jednog cvjeka da bi se spasilo covjecanstvo, ja kazem, ubijmo ga!
A ako si ti taj jedan covjek, da li bi dozvolio da te .... ?
Hehe, ovo je prilicno ocekivano, ali i sam znas da ti ne mogu odgovoriti tek tako, ha-bu, da ili ne. Bilo bi bas neiskreno.
Succuba je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Mozda je zelio da probudi svijest ljudi prema psima lutalicama, da se bolje odnose prema istim.
.. tako što će ga zavezati i pustiti onako jadnog i zavezanog da umre od gladi i žeđi..

Svaka ti čast na razmišljanju..
Popokatepetl je napisao:
Zato mi ovo o koncentracionim logorima zvuci smijesno i djecije glupavo. Lik nije ni bolid ni degenerik, naprotiv, meni se cini da ima stav i misljenje (ali uzmimo ovo sa rezervom). Poent ovog cina vjerovatno i nije bila da bi se ljudi divili, vec da bi bili sokirani, i da bi se iz toga nesto izrodilo. S obzirom na 2 miliona potpisa, mislim da je uspio. Najtuznije je sto je vecina njih licemjerna stoka koja ce prva ustati da osudi tog umjetnika, a sutra kad vidi kera kako umire na ulici, nece mrdnuti ni prstom.
Ako treba ubiti jednog cvjeka da bi se spasilo covjecanstvo, ja kazem, ubijmo ga!

Ti STVARNO misliš da je on hteo time da probudi SVEST drugih ljudi da se drugačije ponašaju prema psima lutalicama..lol..
HAlo!! Dotičnom gospodinu "umetniku" to nije bilo ni na kraj pameti.. jer takav idiotluk ne bi nazvao umetnošću već je to uradio samo a bi predočio i pokazao ljudima patnu i bol živog bića, jer je očigledno da ni sam nije "talentovan" ni za jedan drugi način "realizovanja" umetnosti.. takvo što uraditi psu, je krajnje brutalno i da, DEGENERIK JE!!
Ne mogu se svi psi lutalice zbrinuti.. ali to ne znači da ih treba
ubijati na takav način!Ako je danas to uradio psu.. sutra će čoveku...
Ne, nece to sutra uraditi covjeku. To je ono sto me najvise nervira, ta zakljucivanja nabrzaka. Ja ne znam da li je on htio da probudi svijest, da sokira, samo pretpostavljam. Ali dok postoji mogucnost da je tako, necu pozuriti da ga osudim i nazovem idiotom, netalentovanim. To sto pokusavam da shvatim njegove postupke i ne osudjujem ga na prvu bez dubljeg poznavanja stvari ne znaci da u potpunosti odobravam sta radi.