malka je napisao:
Evo,drago mi je zbog ove teme.Moj je deda sticajem okolnosti zavrsio u domu i odmah da vam kazem da nije dugo bio tamo,jer je nakon par mjeseci umro u teskim mukama.Briga ili bolje reci nebriga o onima koji su tamo je strasna.Postoje dva paviljona,u jednom je stanje malo bolje a u drugom nikakvo.Deda je na zalost bio u ovom drugom.Imao je placeno sve-lijekove,pelene,i sve ostalo a gotovo nista od toga nije dobijao osim inekcija za spavanje jer im je valjda bio tezak i zahtjevan.Isla sam svaki dan da ga nahranim jer nije mogao jesti sam i naravno nosila sam mu hranu.Kada smo mu htjeli promijeniti pelene u pocetku nisu dozvoljavali jer je protiv pravila a po pravilu pelene mijenjaju jednom dnevno bez pranja i brisanja ali za to smo se morali svadjati ali smo se izborili pa sam mogla i da ga operem i uljudim.Kupanje je gore nego u nekim zatvorima-hladnom vodom a ako se bune tuku ih a kada pitate odakle modrice naravno-udario se od krevet,pao je i sl.Tukli su ih i kada su dugo zvali da im se donese voda,da ih se presvuce ili sl a kada nisu tukli davali su pomenute inekcije.Nekoliko smo ga puta pokusali izvuci ali nije bilo sanse.Kada smo se zalili sestra stiti doktoricu,i obratno i tako u krug.Svi koji su bili tamo molili su da cutimo jer ce njima biti gore.Bili su preplaseni.Na zalost ne mogu da se sjetim imena sestre ali cini mi se da se zove Zeljka ona je terorista br 1 bez imalo milosti,i bila je jedna sestra nizeg rasta plave kose koja je jedina vodila brigu o ljudima.Cak su i pokusali da nam zabrane ulaz kao uznemirujemo dedu..........Vjerujte,nemam razloga da lazem,cuvajte svoje rodjene i nedajte ih ni po koju cijenu u dom bar ne ovaj Banjalucki
Zalosno!