meee je napisao:
Policija pretukla djevojke jer su vrijeđale Dodika
Govorili su nam da smo nepodobne, kurve, sve ono najgore što se može reći, udarci u glavu rukama. Jedan udarac je bio teži, dakle, mislim nogom u prsa. Samo sam izgubila dah", kazala je Lana.
BANJA LUKA - Na središnjem predizbornom skupu SNSD-a 3. listopada u Banja Luci, pripadnici MUP-a Republike Srpske uhitili su dvije djevojke zbog narušavanja javnog reda i mira i vrijeđanja Milorada Dodika. Međutim, nakon privođenja u policiju morale su zatražiti medicinsku pomoć.
Lana Konjevoda i Vesna Malešević nisu ni negirale da su konzumirale alkohol kako navodi policija u izvještaju. Neosporavaju ni da su na predizbornom skupu glasno izražavale svoje neslaganje s onim što je govorio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.
U razgovoru za Federalnu televiziju navode da ih je šest policajaca na prosvijednom skupu uhitilo, dovelo u policijsku postaju, gdje su, mimo svih zakonskih propisa i poštovanja ljudskih prava, doživjeli ono što nikome ne bi poželjeli.
"Onda su nas uhvatili i palo je dosta teških udaraca, ja zaista ne mogu reći koliko ljudi, vrijeđanje, da smo policijski nepodobni, kurve, sve ono najgore što se može reći, udarci u glavu rukama. Jedan udarac je bio teži, dakle, mislim nogom u prsa. Samo sam izgubila dah", kazala je Konjevod.
Zatim su zatražile da razgovaraju s nekim nadležnim, da im se dodijeli policajka - odgovor su bile batine.
"Ja sam bila s druge strane i tražila sam inspektora ili šefa smjene tko je već nadležan, međutim kako god je tko silazio s kata tako mi je opalio šamar", kazala je Malešević.
Lana i Vesna u policiji su zadržane više od dva sata, posjeduju liječničke nalaze i mišljenje u kome su konstatirani udarci u predjelu nosa i grudnog koša, te bolni hvatovi šakama u predijelu obje nadlaktice.
Iz banjalučke policije do danas nije stigao nikakav odgovor na pitanja o ovom slučaju.
Da li vi iz Federacije stvarno mislite da mi ne znamo kakvu konjinu imamo na vlasti?
Da li si ti svjestan da neuka svjetina glasa za konjinu iz straha?
Da li si svjestan da cim se nekome iz Sarajeva digne pa pocne palamuditi o ukidanju RS-a, narod ovdje poblesavi i daje glas ovoj konjini. Ali ne, uvijek je lakse zatvoriti oci pred djelima idiota iz svog dvorista.
Problem ljudi u Federaciji je sto oni imaju nekoliko idiota podjednakog politickog uticaja, a nas je sto imamo konjinu koji je pojeo male konje.