banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Sep 2008, 19:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Feb 2008, 18:41
Interesuje me vase misljenje.

Malo sam kivan na veze i vezice koje su postale uobicajne pri trazenju posla u nasem gradu.
Cinjenica je da pri konkurisanju za vecinu poslova u Banjaluci vecu prednost imaju dosljaci nego rodjeni Banjalucani cisto iz razloga jer ih je vise u upravnim i drzavnim poslovima u nasem gradu.
treba li se nesto i moze li se nesto povodom toga preduzeti.
Zar ne bi trebao prednost da ima neko ko je rodjen i odrastao u ovome gradu?!
Ipak mislim da bi rodjeni banjalucanin vise ucinio za Banjaluku nego neko ko je od skoro ovde.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
samo trudnice, rvi i penzioneri trebaju imati prednost :D

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
NikolaBL je napisao:
Interesuje me vase misljenje.

Malo sam kivan na veze i vezice koje su postale uobicajne pri trazenju posla u nasem gradu.
Cinjenica je da pri konkurisanju za vecinu poslova u Banjaluci vecu prednost imaju dosljaci nego rodjeni Banjalucani cisto iz razloga jer ih je vise u upravnim i drzavnim poslovima u nasem gradu.
treba li se nesto i moze li se nesto povodom toga preduzeti.
Zar ne bi trebao prednost da ima neko ko je rodjen i odrastao u ovome gradu?!
Ipak mislim da bi rodjeni banjalucanin vise ucinio za Banjaluku nego neko ko je od skoro ovde.

Sreca pa normalan mozak ne funkcionise tako jer niko od nas, ko zivi u gradu u kom nije rodjen ne bi nasao posao :-? Ako si sposoban, ako vrijedis cemu izborices se.. Ako si samo jedan od mnogih, tvoj peh druze :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
manitu uci da svira je napisao:
samo trudnice, rvi i penzioneri trebaju imati prednost :D

U svakom slučaju, imam prednost :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A inače prednost onom ko "zna posao" i ima školu...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Mislim da treba prednost dati rodjenim cistokrvnim Banjalucanima. Dosta je vise ovih dosljaka iz Glamoca, Drvara, Sipova i Ribnika.
Neka nam vrate nas grad!

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 19:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2007, 15:32
Немогуће...
Мислим јесам противник прилива сељака на функције у граду, али против тога нема борбе, него да се ради и да градски људи буду довољно квалификовани и способни за посао, па да се одрже, а не да се завале у кафану и говоре како су рођени у граду али им сељаци покупише послове. Па погледајте факултете, најбоље оцјене имају студенти са села...знају да ће добити посао, јер онај ко запошљава хоће профит од радника а не његов родни лист и урбани сленг.

Таква је реалност...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Mislim da posao treba dati nekom ko je sposoban da taj posao obavlja kako treba.
Te price o seljacima i gradjanima su totalno bezveze. Ako si rodjeni banjalucanin i sposoban si da se izboris za posao onda te treba zaposliti a ako ti kao rodjeni banjalucanin zahtjevas posao samo na osnovu rodjenja u BL i pri tome kazes da si ti gradjanin a oni drugi seljaci iz opstina visoke krajine e onda bih te ja zaposlio u gradsku cistocu i dao ti stimulaciju 10% zbog mjesta rodjenja.
Ja nisam original iz BL. Ovdje sam od kraja rata. Prvi put da cujem za ovakvu inicijativu 8)

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vratite se u svoja sela pa njih razvijajte.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
guess who je napisao:

Kakvi kompleksi tebe muce? :(

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 08:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
guess who je napisao:

Kakvi kompleksi tebe muce? :(

Muci me to sto ce cistokrvni Banjalucani izumrijeti zbog ovih dosljaka i sto ce se zaprljati plava krv.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 08:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ima li igdje mjesta za nas iz Kupresa :cry:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Bice polako V@nja sto se odma guras...prvo treba smjestiti one iz Glamoca,pa one iz Drvara eeeeeeeeeeeeeeee onda ce te vi doci na red :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: samo bez guranja molicu ljepo :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prednost imaju oni koji dolaze sa lijeve strane... :oops: :lol:

ja sam rodjeni banjalucanin i svima dajem prednost jer sam nesposoban, jbg. :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prednost imaju oni koji dolaze sa lijeve strane... :oops: :lol:

ja sam rodjeni banjalucanin i svima dajem prednost jer sam nesposoban, jbg. :roll:

A ti si znaci jaro ta manjina u gradu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sudbino proketa :(

A lijepo je meni staramajka govorila roneci gorke suze (ne za mnom, nego za kravom koju je prodala da meni plati autobusku kartu) da nema u Banjaluci spasa ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Sudbino proketa :(

A lijepo je meni staramajka govorila roneci gorke suze (ne za mnom, nego za kravom koju je prodala da meni plati autobusku kartu) da nema u Banjaluci spasa ..

:lol:
lako je meni za vas, vi i sad "drzite" krave oko zgrada, a ja ne znam sacuvati dvije nacrtane ovce.....shta ti je odrastanje u divljini-covjek odmah sposobniji :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol:
lako je meni za vas, vi i sad "drzite" krave oko zgrada, a ja ne znam sacuvati dvije nacrtane ovce.....shta ti je odrastanje u divljini-covjek odmah sposobniji :lol:

:lol: :lol: :lol: :cat: :cat: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
guess who je napisao:
Muci me to sto ce cistokrvni Banjalucani izumrijeti zbog ovih dosljaka i sto ce se zaprljati plava krv.

ajde pogledaj realno, bez emocija šta je banjaluka bila prije a šta je sad... mislim, sve ono što je valjalo u bl je otišlo za vrijeme rata, a prije rata banjaluka je bila mali industrijski gradić sa VKV radnom snagom (znači neka večernja škola - odnosno plava krv banjalučka)... najgora stvar u životu je biti zatucan i stereotipan (bez uvrede) i stvari posmatrati iz jednog ugla (ima ovdje čobana i primitivaca na izvoz)... svako društvo se vremenom doživi promjene nabolje ili nagore, ja sam mišljenja da bi i ova naša učmala sredina pa i balkan trebala dopustiti uvoz ruskinja,ukrajinki.azijatkinja za neženje (a i za ostale) jer bi to popravilo dosta stvari... prvo bi populacija doživjela preporod, muškarci bi bili svi zadovoljni jer te žene peru,kuvaju, hoće da radjaju a ćute, a oni što ne žele da se žene imali bi priliku upoznati i okusiti druge nacije.... "...i uz blažen osmijeh ide prema gradu... boli ga q..... kakvu ima vladu... sve su azijatkinje zanosne i divne..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hoce li iko skontati da se guess who zajebava ? :oops:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
guess who je napisao:
Mislim da treba prednost dati rodjenim cistokrvnim Banjalucanima. Dosta je vise ovih dosljaka iz Glamoca, Drvara, Sipova i Ribnika.
Neka nam vrate nas grad!

pazi i meni je muka kao i vecini od dosljaka koji su okupirali grad,ali nikad nisam birala prijatelej ili cijenila ljude po mjestu rodjenja,imenu ili tako nesto ali cinjenica da je vecina tih ljudi iz ruralnih krajeva leglo na knjigu i zavrsilo fakultete ,sto je logicno,ako je jednom krocio na asfalt da ce tu i ostati,i ne studiraju 10 god i a naravno da su onda i rodbinske veze pomogle i svi se onda drze ko paukova mreza
pa i ti lijepo knjigu u ruke,zavrsi skolu,uci jezike,zapni i radi pa nece ni tebi biti lose,sta bi onda milioni ljudi trebale reci u new yorku,londonu,parisu...sad lupam nije bitno gdje ali migracije su svugdje prisutne i koliko se izboris toliko i dobijes,pustite te price da si svagdje stranac i da te poprijeko gledaju i da imas losije poslove,to nije tacno,ako ti iams kvalitete koje su potrebne tvom poslodavcu i ako si normalna licnost,niko te nece ni pitati za mjesto rodjenja...ja sam rodjena banjalucanka a i moji su ali se osjecam kao stranac u bl ponekad ali mi to ni ne smeta i ja sam ko korov pa se adaptiram kako meni odgovara :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]