wilderness je napisao:
Nije. Na zapadu ces vidjeti 90 posto crnkinja da su debele, dok bar pola bjelkinja nije.
Slicno je i sa crncima. Naime, njihova genetika je takva da rastu vise. Ako uzmes bodi bildera crnca i bijelca pod istim sistemom vjezbanja ce mnogo bolje narasti crnac. Isto tako, pod istim sistemom jedenja mnogo lakse ce se udebljati crnkinja od bijelkinje. jednostavno im je takva genetika ili sklonost ili sta vec, ali praksa i statistike pokazuje da pod istim okolnostima brze rastu i lakse se debljaju. zasto-ne znam.
Zavisi gdje gledas. U USA je 50% populacije extremno debelo, uglavnom zbog stila zivota. Crnci zive u vecim gradovima, uglavnom nista ne rade, zive na socijali....isti takvi bijelci zive vecinom izvan grada. Zatim, prilicna je razlika u tjelesnoj konstrukciji...prvenstveno "kod istog sistema vjezbanja". Zato su crnci najbolji atleticari, kosarkasi ali ne i plivaci. Apropo debljine, kod bjelac prvenstveno i ide stomak a kod crnaca straznjice(extremne).

U Evropi nam prije "zapadne za oko" debela crnkinja nego debela bijelkinja. Za razliku od Amerike, u Evropi u velikim gradovima ljudi nisu toliko debeli, kao u manjim mjestima ili na selima. A poznato je da "stranci" zive vecinom u vecim gradovima. Tako da je to sve tu negdje.
XIX century je napisao:
1. To je ono kad neki crnac dođe i kaže da ga je uvrijedio rasni komentar zbog neke crne čarape ( recimo neko rekao da ne voli crne čarape), i zbog toga dobije neku odštetu. .
2. Tipa ako ja kažem da mi se ne sviđaju crni muškarci, i to sluša crn muškarac, odmah ću biti rasista, a neće se recimo uzeti u obzir estetsko poimanje i da meni to prosto nije lijepo, bez ikakvih drugih implikacija. E to mi ide na živce, i to bi se nekako trebalo kontrolisati.
1. Pa na primjer, u Americi se ljudi sluze svim mogucim nacinima, da dodju do para. I bijelci i crnci. Crnci to koriste preko boje svoje koze jer im je najjednostavnije(ne zamjeram im), dok bijelci to rade na sve druge moguce nacina. Slucajno prodjes kraj njega, ne dotaknes ga, medjutim, on je pao i polomio se. Tu se odmah stvori odnekud neki advokat...mislim, primjera je na hiljade.

Samo sto nama uvijek "zapadne za zub" ono sto crnci rade ili slicni.
Kriv je sistem, krivi smo mi.
2. Vjerovatno iz razloga sto kad bi ti sjedila kraj dva crnca koji razgovaraju o tome kako ne vole bijele zene, pomislila isto. Vjerovatno neces razmisljati o njihovom estetskom poimanju, zar ne?

Ili na primjer, da ne vole Hrvate, Makedonce, Srbe,....rezultat je isti, ne.
urbana_extravaganca je napisao:
Не смеш више ништа ни да кажеш за неког црнца или Кинеза одмах си расиста и шовиниста.
По белцима пљује ко стигне па је то нормално.Мислим шта се догађа на острву и у САД ме не интересује,само битно ми је битно да се што мање странца задржава на нашим просторима.Нека дођу,виде,уживају и нека иду кући.
Pa, licno smatram, ako se ima nesto reci vezano za boju koze, izgled itd, radi se o rasizmu, sovinizmu itd.
Sto se tice bijelaca, Amerike ili Evrope, ako pogledamo kroz istoriju, nije ni cudo. U stvari, ne samo kroz istoriju, nego i danas. Dovoljno je da pogledas Afriku i Aziju. Nije to zato sto su oni ovo ili ono....vec zbog imperijalisticke politike bijelaca.