banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Razvod braka
PostPoslato: 04 Jun 2008, 14:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Jun 2008, 14:45
pozdrav svima,

nisam siguran dal sam na pravom mjestu al nadam se da ce mi neko dati par savjeta i odgovora.
Radi se o mom razvodu braka sa zenom,razvod je u toku tj skoro pri kraju i mislim da se na 3 rocistu donosi presuda (dal sam u pravu ?) e sad me zanima dal neko zna dal ta presuda postaje odmah pravosnazna ili kakav je zakon u pogledu toga? Zelim da se razvedem jer brak vise nepostoji a ljubavi nije nikad ni bilo. Brak je samo bio radi reda, tj jer su moji roditelji konzervativni i nastojali su svim silama da brak opstane. Al zena se nije pojavila na prva 2 rocista jer ona nezeli razvod braka. Kakva je situacija u ovom slucaju i dal postoji nesto gdje bi ona mogla da utice na presudu o razvodu.
Hvala unaprijed za svaki odogovor i savjet.

Vrh

Tema posta: Re: Razvod braka
PostPoslato: 04 Jun 2008, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Pa jel' te toliko u crno zavila, da završi na Crnoj Hronici majkumu... :roll:
Daleko bilo!

Ukoliko nemate zajedničke djece i zajedničke imovine, a ona se ne pojavi ni na trećem ročištu sud donosi presudu u kojoj se brak proglašava ništavnim i ta odluka stupa na snagu danom donošenja.
Obično se ostavlja mogućnost žalbe, ali ona u praksi uglavnom ništa ne mijenja.

Znajući nas i naše institucije, ne bi bilo zgoreg potom otići i do matičara, sa kopijom presude, kako se ne bi desiloda oni to zaborave upisati. Uglavnom, prilikom sledećeg vađenja rodnog lista (zbog čega i traže da ne bude stariji od nekoliko mjeseci) ne bi trebalo da piše da si oženjen.

I sledeći put pamet u glavu! :)

Pozdrav!

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Mislim da je ekipa foruma neiskusna po tom pitanju,što zbog godina(ja),što zbog(Bogu hvala)
balansa i harmonije po pomenutom pitanju. Kupi sebi kakve novine, jer spadaš u modernu
kategoriju građana i čije se interesne sfere nalaze u bilo kom modernijem časopisu.Ovdje ne
mislim na pisma čitalaca nego na oglase povodom savjetovanja. I sretno, biće da si se oteo
kandžama zla! :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 16:24 
Početnik
Početnik

hvala ti na odgovoru Tiki the Boyler :wink:
Na srecu nemamo djece, tako da mislim da bi na trecem rocistu to trebalo brzinski da ide a ona jos da se nepojavi ide mi u prilog jel da?
Imamo nesto imovine, mada mislim da podjela imovine moze i posle da ide,jer nije sporazumni razvod zar ne?

Zbunio me neki text na internetu gdje se ganjaju supruznici preko 2 godine zato sto se zena neodaziva na sudske pozive niti dolazi na rocista.

A to za ovjeru kod maticara hvala na podsjecanju,vrlo bitna stvar mislim, kao sto i sam kazes poznato je kako se brinu nase institucije o takvim i sl stvarima.

veliki podzrav

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Nisam sigurak kakav je zakon u RS ili BiH ali koliko je meni poznato u Hrvatskoj ili Srbiji, ako jedan od supružnika ne želi više da živi u zajednici, ta zajednica (brak) se poništava.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 17:14 
Početnik
Početnik

Pa trebalo bi onda da to vazi i za Republiku Srpsku posto se ovaj razvod tu i odvija.
Ma samo se jos toga rijesiti moram, nadam se da ona nema nikakva dodatna prava ,zalba manje vise,al to nemjenja stvar kako jedan ovdje na forumu rece. Razvod se nedesava svaki dan pa zato hiljadu pitanja imam,al bitno je da se okonca ,da sud donese presudu, da se otarasim belaja.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
..drugi put nadji sebi momka,mozda bude i koja zajednicka tema:sport,auta,moda.. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
bnp je napisao:
Zelim da se razvedem jer brak vise nepostoji a ljubavi nije nikad ni bilo

Što si onda ulazio u takav brak, ako smijem da pitam? Ne moraš odgovoriti ako ne želiš.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
presudice sud poslije treceg ili petog njenog ne odazivanja... nisam vidio za djecu, ako nije sporazumno, kako to da ona nije isla kontra tuzbom?
obicno idu tim sredstvima, nepokretnu imovinu ako se ne budete dogovorili sud ce prodati i vama kes razdijeliti (prije par mjeseci mog su komsu tako odradili)

ako se i bude zalila na presudu dobijas je na drugostepenoj... tako da ...

Poslednji put menjao emeritus dana 04 Jun 2008, 17:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Vader je napisao:
bnp je napisao:
Zelim da se razvedem jer brak vise nepostoji a ljubavi nije nikad ni bilo

Što si onda ulazio u takav brak, ako smijem da pitam? Ne moraš odgovoriti ako ne želiš.

pa napisao je. koliko sam shvatila, na nagovor i pritisak konzervativnih roditelja. možda je mala bila zatrudnila, pa je oženio.

p.s. Ne bih da te demorališem, itd.. ali ja ne vjerujem u priče " sledeći,-a će biti bolji,-a ". To je kara priča.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 17:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Shta, ko se jednom zajebe, uvijek ce tako biti?

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Shta, ko se jednom zajebe, uvijek ce tako biti?

neeeeeeeeeeee. nisam tako mislila.

Samo sam mislila da možda momak ima snove da će naći ribu s kojom neće morati pojest nimalo govana da bi brak opstao. To nek ne mašta, odmah da mu kažem.

imam ja jako dobru drugaricu iz djetinjstva koja se razvela, kad joj je beba imala samo mjesec dana. Znam sve kroz šta je prošla, i kako je tom djetetu samo s jednim roditeljem. al aj šta je tu je.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
On je napisao da su konzervativni roditelji nastojali da brak opstane, ali ne i da je zbog roditelja do braka došlo. Bar sam ja tako shvatio.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
On je napisao da su konzervativni roditelji nastojali da brak opstane, ali ne i da je zbog roditelja do braka došlo. Bar sam ja tako shvatio.

moguće. ali je moguće i da ju je oženio, recimo trudnu, zbog konzervativnih roditelja. ako nije imao drugog razloga, a ni svoje savjesti, onda ne zaslužuje ni ženu, ni dijete, ni brak. i dobro je što ovo radi, takvi ljudi ne trebaju biti u braku.. ne samo ostajati, nego niti ni ulaziti u njega, kako ti reče vadere.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Rekao je da nema djece.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Rekao je da nema djece.

e to sam previdjela.. onda pritisak roditelja može biti u smislu u kojem je kod većine nas " a misliš li se ti ženit/ udavat?"

neko popusti roditeljima pa se usosi ko ovaj naš ovde žalbenik, a neko opet im se konfrontira pa ostane svoj čovjek, pa makar i neoženjen.

pa zamislite kako meni sole pamet, moj brat se oženio u 24-oj godini, a još je muško :lol: al prestali su malo u zadnje vrijeme, shvatili da bez veze troše glasne žice. :evil3: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:20 
Početnik
Početnik

kao sto rekoh, bio je pritisak roditelja, znate ono : ma ona je prava za tebe, bolju neces naci....
a covjek mlad i neiskusan i onda povjeruje, uopste nerazmislja o svojim potrebama nego eto .A i ono moji roditelji znaju njene i to je. Znam da zvuci nekima mozda malo bolesno al nazalost to je to bilo. Al na srecu nismo se crkveno vjencali.
djece niti je bilo niti ima na veliku srecu i to mi je olaksanje.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bnp je napisao:
Znam da zvuci nekima mozda malo bolesno al nazalost to je to bilo. .
.

ništa ti ne zvučiš bolesno, tvoj slučaj je tipičan i standardan. u smislu podsvjesne želje djeteta da udovolji roditelju. a onda se jednog dana probudiš, i shvatiš, da tvoje želje i potrebe nisu iste kao one od tvojih roditelja.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:31 
Početnik
Početnik

emeritus je napisao:
presudice sud poslije treceg ili petog njenog ne odazivanja... nisam vidio za djecu, ako nije sporazumno, kako to da ona nije isla kontra tuzbom?
obicno idu tim sredstvima, nepokretnu imovinu ako se ne budete dogovorili sud ce prodati i vama kes razdijeliti (prije par mjeseci mog su komsu tako odradili)

ako se i bude zalila na presudu dobijas je na drugostepenoj... tako da ...

ona nije isla kontra sluzbom zato sto je mislila da cu ja povuci tuzbu jer je molila i plakala ,da pokusamo ponovo a to ponovo bilo bi po ne znam koji put. Isto kao kad citas knjigu kojoj znas pocetak i kraj

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
meni se cini prijatelju da ti nisi jos emotivno zreo za razvod...

jeste pokusali potraziti pomoć u porodicnom savjetovalistu, da radite malo na vasim odnosima na komunikaciji, besplatno je ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]