zah je napisao:
I ranije je bilo raznijh nagadjanja, ali ovo mi se cini nekako najozbilojnije, pa nisam bas rasvnodusan
Koliko sam ja primjetio mnogim imaju takav utisak, i među onima koji inače ne vjeruju u nikakva proročanstva i predviđanja. Sve se više o ovoj temi priča. Vjerujem da to ukazuje na nešto.
Neko je pomenuo prelazak u treći mileniju, često se navodi da se tu ništa nije desilo pa neće ni 2012. godine. Treba znati da baš nikakva predviđanja nisu postojala za prelazak u treći milenijum, nikakva iole ozbiljna, to za prelazak u milenijum je neko lupio a masa prihvatila jer se radi o okruglim cirfama pa se mislilo da će biti ne znam ni ja šta, ali oni koji se ozbiljnije bave duhovnošću i prate i proučavaju ovakve stvari nisu ništa očekivali na prelasku milenija.
Mada s druge strane taj "treći dan" (po Svetom Pismu Božiji "Dan" traje 1000 ljudskih godine) jeste itekako zanimljiv, i postoje zanimljiva proročanstva za treći milenijum u Svetom Pismu, ali se ne govori ili bar ja nisam pronašao da se nešto govori za strogi početak tog "trećeg dana", dakle na ulasku u njega, pa ništa nisam ni očekivao i ništa nije ni bilo. Ali se spominje nešto značajno što će se desiti i što će itekako odjeknuti u "jutro trećeg dana", pa bi se to vrlo lako moglo odnositi i na ovu 2012. godinu jer je to jutro trećeg milenijuma, i dalje je to pri početku uzevši u obzir da milenijum traje velikih 1000 godina. I na ostalim mjestima u Svetom Pismu gdje se spominje "treći dan" se mogu uočiti poklapanja sa ovim drugim novijim poročanstvima i najavama, taj period je vidno izvodjen kao poseban, kao period kada će nastupiti nešto novo. Koga više zanima o "trećem danu" može pogledati
tekst koji sam svojevremno napisao.
Ali ovde bih se osvrnuo na tekst koji je Sassy postavila, na engleskom. Kome se možda nije dalo da čita predlažem da pročita jer je dosta zanimljiv.
Tačka 3 je veoma zanimljiva, obe navedene godine su dosta zanimljive, kao i komentar iza njih.
Posljednja teza u tački 5 je dosta zanimljiva.
Što se tiče tačke 6 volio bih čuti da li postoje zvanične naučne potvrde toga što je navedeno. To ujedno piše na početku teme, obavljeno je u zadnje vrijeme na sajtovima sa vijestima.
Na tačke 8, 9 i 10 bi trebalo ozbiljno obratiti pažnju.
Sve ove stvari koje su tu navedene su mi poznate sa drugih strana, i njihovo potenciranje upravo u ovom periodu. Dosta toga se poklapa.
A što se tiče tih zemljotresa, vulkana i sličnog, mene taj aspekt 2012. godine najmanje zanima. Mislim da fokus uopšte nije i ne treba biti na tome već na ovim duhovno-psihološko-mentalno-genetskim promjenama. Na kvalitativnim promjenama u nama samima. Prave kataklizme će biti tu.
Možda ovih globalnih kataklizmi uopšte ne bude, možda se desi suptilna ali značajna promjena koji ljudi uopšte (u počektu) neće ni primjetiti, već će možda samo manjina osjetiti "nešto". Vrlo značajane stvari se mogu desiti i dešavaju se uvijek u tišini, a ne tako da to svi odmah vide i osjete. Niti je to da svi vide i osjete preduslov da bi se moglo reći da se nešto značajno zaista i desilo, i da su se proročanstva ispunila. Možda i 2012. bude upravo takva. Mene najviše zanimaju ove kvalitativne promjene u svijesti ljudi, i to priželjkujem. To je ono što ljudima treba, vjerovatno danas više nego ikad. Mnogi prateći stanje u svijetu vide da je ono dosta loše, da su ljudi dosta loši, ljudi se svakodnevno šokiraju vijestimam koje pristižu, konkretno ovo najnovije sa ovim austrijancem što je silovao zatočenu kćerku, a tako šokantnih stvari o ljudima danas imamo svakodnevno, ko prati vijesti mogao je to da vidi. Još u Svetom Pismu je najavljeno da će u "posljednja vremena" ljudi biti katastrofalno loši, da će se mnogo iskvariti, da će biti stanje kao pred potopom kada su ljudi bili dosta loši, sve to u periodu pred neke promjene.