banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 09:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Apr 2008, 00:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Apr 2008, 23:54
Nedavno sam posjetio po prvi puta Banjaluku,izmedju ostalog, da vidim jeli tocno sto kazu da su Banjalucanke uz Beogradjanke najlijepse zene u Jugi (a mozda i u europi)...i uvjerio sam se! Kada sam izasao u onaj vas klub "kruna" nije mi preostalo nis drugo nego da se naslonim na ulaz sa cugom u ruci i samo gledam onu ljepotu kako ulazi u disko u prosjeku sveke sekunde do sekunde i po jedna ljepotica poslije druge... No, da ne pricam sad o predivnim zenskama, ukusnoj hrani, lijepoj prirodi, jos uvijek niskim cijenama odredjenih stvari, gostoljubivosti naroda i svega ostalog zbog cega se zelim vratiti i cesce posjecivati Banjaluku...promijenio bi temu i pitao vas sta mislite o onom bombardiranju sta se desilo 95' i 99' kad su ona americka govna koje ama bas nista ne zanima osim profita bacila oko 100.000 raznoraznih bombi sa osiromasenim uranom na lijepu nam zemlju zagadivsi je za slijedecih 4.5 milona godina koliko treba da se radioaktivne cestice koje su ostale u zraku/zemlji/vodi raspadnu i "nestanu".... Sjecam se da sam se o tome informirao jos prije par godina, ali posto tek sad imam namjeru okrenuti se prema bosni i srbiji u smislu istrazivanja kao svaki mladi decko koji hoce da "vidi svijeta" ta tema mi je postala ponovno aktualna pa me zanimaju vasa misljenja iz prve ruke o svemu tome.. Kako se vi osjecate? Dali je bilo natovih operacija na podrucju Banjaluke i okolice? Dali cujete okolo da ljudi umiru od raka/leukemije i sl.(ne pridoslice iz podrucja za koja se zna da su bombardovana kao npr. pale,bijeljina,kosovo,sarajevo)? ima li slucajeva porodjaja djece sa deformacijama? ...i slicno sve sto je vezano za ovu temu...nazalost cini mi se da Banjaluka nece biti moja Bajna Luka....

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 01:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
vwedran je napisao:
Dali je bilo natovih operacija na podrucju Banjaluke i okolice?

Nije. Banjaluka je pošteđena.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 02:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ne odnosi se na Bosnu, ali nije lose znati.Ima nesto o bombardovanju u Srbiji.
http://www.voanews.com/croatian/2008-04-10-voa2.cfm

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 10:47 
Početnik
Početnik

...i jos nesto...banjaluka je na 150km zracne linije od npr. sarajeva gdje se zna da su bacali bombe. ima potvrdjena informacija da kad takva jedna bomba razvali tenk radioaktivna prasina se moze rasprsiti u momentu do 40 km okolo i dalje se prenosi vjetrom vodom kisama i sl. znaci zatrovana je hrana... znaci fino sam se najeo u banjaluci i sad sam gotov jer mozda sam pojeo teletinu ,cevape koji su dosli is kontaminiranih krajeva.... pa nisu normalni stvarno,boli ih k za sve samo da sto jeftinije prodju i rijese se svog nuklearnog djubra...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Vader je napisao:
vwedran je napisao:
Dali je bilo natovih operacija na podrucju Banjaluke i okolice?

Nije. Banjaluka je pošteđena.

Бомбе су бацане на прњаворску општину.То је једино дејство колико је мени познато у околини БЛ ако не грешим.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Jedino područje gdje možeš postaviti korelaciju između osiromašenog uranijuma i oštećenog mozga/retardacije je Kosovo. Tačnije, na Šiptarima je više nego očigledno. :D Banjalučani su i dalje zdravi, lijepi i pametni. :evil3: :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...da kad takva jedna bomba razvali tenk radioaktivna prasina se moze rasprsiti u momentu do 40 km okolo i dalje se prenosi vjetrom vodom kisama i sl. znaci zatrovana je hrana.

...taj dan je duvao jetar sa severoistoka na jugozapad pa je to otislo u italiju...

...a mozda i dalje...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Samo, koliko mi se čini to nisu bombe već municija za avionski top.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...nemoj da si sitnicar...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 14:21 
Početnik
Početnik

Ja neznam al mi se cini da niste previse ozbiljno shvatili ozbiljnost ove teme....

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ja sam potpuno ozbiljan: osiromašeni uranium se koristi za municiju primjenjenu na avionskim (A-10 Thunderbolt i AV-8 Harrier) i helikopterskim (AH-1 Cobra i AH-64 Apache) malokalibarskim topovima (20mm i 30mm) jer zbog velike gustine daje granatama malog kalibra veću energiju pri udaru: ovakve granate mogu, npr, da od tenka s prosječnim oklopom naprave gomilu gvožđurije za par sekundi... Problem je taj što se uranium pri udaru raspršuje, on nije puno radioaktivan pa se mislilo da neće izazivati štetne efekte, što očigledno nije tačno. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 23:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 07&meni=12

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 12:06 
Početnik
Početnik

Vidim da se ne javljaju ljudi bas previse na ovaj post...kao da ne zele da priznaju sami sebi da su, necu reci u ozbiljnom problemu jer se problem moze rijesiti, nego dobro najebali (oprostite na izrazu) sada i ubuduce... Ma mislim mogu pristati na sva zla koja mogu proizici iz raznoraznih politika, ako su htjeli mogli su sravnat bosnu i srbiju i cijeli balkan sa zemljom i nema problema nek im bude ako im je to u "nacijonalnom interesu" ili bilo kojem drugom, ali ici unistavati GENETIKU ljudi e to je van pameti!!!! Toliko o ljudskim pravima i americkoj demokraciji i ja mislim da je 2000.godina (zaokruzimo na 00) stvarno kao sto je Nostradamus prorekao godina kraja...mislim nemojte doslovno shvatiti kao neki sto su mislili da ce za novu godinu biti smak svijeta,ali definitivno je to pocetak kraja u smislu prvo da ce sve manje i manje biti normalne socijalizacije medju ljudima i morala, a sve vise i vise hrane koja ce samo lijepo izgledati, a neces je moci jesti,tj. morat ces jesti jer nece bit nis drugo nego ta hrana koja ce polagano trovati covjecanstvo a bogami i genetski materijal (pomislimo samo na jabuku sa genom od muhe da bi ostala svijeza!)... vec sada po europi ljudi su nakaradni i kad prodju neke lijepe noge svi sline po cesti... ma mislim katastrofa Josuvijek kod nas ima lijepih i cura a i ljudi izgledaju kao ljudi a ne ko crvi kao sto se moze vidjeti po europi i americi....al sta nam to vise vrijedi kad ova govna nas samo nadlete u avioncicima i prospu radijaciju koja te izdeformira!? svi znamo da ce definitivni kraj biti oznacem nuklearnim ratom ili nekom katastrofom poput cernobila..no dobro nadajmo se da to nece biti uskoro...

Meni bi bilo bolje da neidem vise u bosnu/srbiju...uffff :angry4:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Bolje ti je ostani tu gdje jesi i jedi spricanu hranu punu otrova i zivi u zemlji u kojoj postoje bolesti koje kod nas nece doci ni za narednih decenija!!!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
da se nikad ne zaboravi ...

NATO-avijacija je na prostoru Republike Srpske za dvije sedmice trajanja operacije "Odlučan odgovor", protiv Vojske Republike Srpske i civilnih lica u periodu od 30. avgusta do 13. septrembra 1995. godine izvršila 5.515 borbenih letova i izručila više od 5.500 tona raznog ubojitog materijala.

Od dejstva NATO-avijacije u Republici Srpskoj, ukupno je poginulo 152 vojnika i civila, a 273 je ranjeno, dok je samo na četiri mjesta na dobojsko-ozrenskom podrucju - Becnju,Ušću, Potočanima, u opštini Doboj i na visu Kraljica na Ozrenu u opštini Petrovo, poginulo 17 srpskih
boraca i civila, među kojima i četvoro djece mlađe od pet godina.

NATO avijacija je za bombardovanja, u značajnoj mjeri, koristila naoružanje i ubojita sredstva zabranjena međunarodnim konvencijama, medu kojima rakete "tomahavk" sa bojevim glavama oboga†enim uranom 235 i 238, kao i kasetne avio-bombe.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 21:08 
Početnik
Početnik

ma dobro dobro..to mi sve znamo...nego ja pitam ovde sta sad dalje? kako... bar da priblizno odredimo na koja su to tocno mjesta bacali...

poslije opet ponavljam..zanima me da li u zoni banjluke ima slucajeva deformiranih poroda i kako sa stanovnistovo nosi sa radijacijom... da li se umire od raka i to...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 21:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 02:36
vwedran je napisao:
ma dobro dobro..to mi sve znamo...nego ja pitam ovde sta sad dalje? kako... bar da priblizno odredimo na koja su to tocno mjesta bacali...

poslije opet ponavljam..zanima me da li u zoni banjluke ima slucajeva deformiranih poroda i kako sa stanovnistovo nosi sa radijacijom... da li se umire od raka i to...

Mi smo se adaptirali, pa na nas to ne djeluje, ali zato svako ko dodje sa strane u Banjaluku, da se divi ljepoticama i inim prirodnim ljepotama, opasno oboli i ostane trajno invalidan u mozak

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 21:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Imam ja masu video snimaka tih desavanja i pravio sam neku listu dejstava po datumima. Takodje lista lokacija, obaranje nato aviona, snimci bombardovanja okoline pala, desavanja oko mrkonjica i dosta jos toga.Ako te sta zanima pitaj, a vise informacija mozes pronaci na 2 ili 3 sajta koja se bave tom tematikom.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 21:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Broj oboljelih od karcinoma je u stalnom porastu.....znam zasigurno da je najgorta situacija tamo oko novog grada, al to nije zbog bombi neg zato sto hrvati odlazu radioaktivni otpad tamo na granicu....tako da, jebiga, u svakom slucaju najebali smo....

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
i jos nesto....BOMBARDOVANJE a ne bombardiranje!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]