Slažem se potpuno s tobom... I ja sam nekidan čitala da je 756 od 100 000 ljudi u zatvoru u Americi... Užas...
vim je napisao:
Ma ja sam oduvijek govorio da amerikanci pretjerivaju sa kaznama i zatvorima. Problem kod njih je sto za najmanju sitnicu se dobija nekoliko godina, dok za ozbiljnije stvari i dozivotno. I onda moraju im biti zatvori puni. Recimo u nekim evropskim zemljama najveca kazna je do 20 godina, dok u americi 20 odina se dobije za malo vecu kradju. Tako da je amerika prestroga u zakonima, mozda zato sto je puna kriminala. Znao sam da su ludi sto se tice zatvaranja, ali da su ovoliko...vidite li sta pise, gotovo deset puta vise ljudi u americi trune u zatvoru na isti broj stanovnika nego u njemackoj.
Kakva je ovo glupost? Prestroga, pa je zato puna kriminala? Pa niko normalan se neće bavit kriminalom... Možda je do sklopa ljudi... Možda ih većina uđe na crno i čim će se drugim bavit... A ne zato što hoće da prkose zakonu.. Onaj ko hoće prkosit zakonu će zapalit u kafiću gdje je zabranjeno pušenje, neće opljačkat banku ili ubit nekog...
Čitala sam i za Italiju i njemačku, u Italiji je 101 zatvorenik na 100 000... To su vjerovatno ovi na jugu pošto ovdje kod mene i nema nekog kriminala, nemam pojma ima li uopšte zatvor u Bologni... Dok se u Napulju kolju svaki dan...
A sad da čujem info iz prve ruke, od naše drage aždajice... Koliko je bezbjedan NY? Naveče? Po danu ima li džeparenja? Interesuje me iz više razloga

Ovdje je nekidan čovjek pred mojim očima u busu bio s pištoljem i odžepario bus... To je jedini takav incident i ja sam ostala bez texta... I još nisam skontala da ima pištolj i slušala mp3 i vidim ljudi vade novčanike... I čujem borse aperte neko se dere, al toliko se derao da sam ga i kroz muziku čula. Sreća ovdje su busevi uvijek toliko puni da su ljudi kao sardine i ja sam bila pored vrata. On je bio kraj srednjih, ja odmah iza vozača i pored prednjih... Samo sam se spustila... Vozač ništa... Mislim da oni imaju dugme za pozvat policiju jer su u svojoj nekoj plastičnoj kabinici... Ne znam... Umrla sam od straha... U po bijela dana tako... Inače se sama vraćam, sad kontam uzet bicikl ili motor... Al ovako nešto nisam mislila da ću doživjet, tako miran grad, pun studenata.. sigurno neki džanki... Užas... Najgore je što sam jedino ja izašla iz tog busa... Znači svi su dali pare.... Sjećam se da sam pomislila: "Jebem ti, nikad ne nosim 50€ u novčaniku, sad nisam imala sitno, ako mi ovo ukrade, neću imat šta jesti...."