banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2008, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Ruski socijalni radnici spasili su sedmogodišnjeg dječaka kojeg je majka odgajala kao kućnog ljubimca tako da nije naučio govoriti, već komunicira isključivo cvrkutanjem.
Dječak, koji pati od „sindroma Mowglija“ (Mowgli - junak iz Knjige o džungli), otkriven je u malenom dvosobnom stanu ispunjenom kavezima poput volijere za ptice.
31-godišnja majka odnosila se prema njemu kao prema pernatom mezimcu i nikada nije razgovarala s njim. Zatvoren u sobi komunicirao je samo s pticama.
Socijalna radnica Galina Volskaya, koja je sudjelovala u spašavanju, tvrdi kako na pitanja odgovara samo jezikom koji je naučio od svojih jedinih prijatelja. Kada shvati da ga ljudi ne razumiju, počinje mahati rukama kao krilima. Mališan ipak nije tjelesno zlostavljan niti izgladnjivan.
Iako je ovaj slučaj vrlo neobičan, nije bez presedana. U veljači 2006. na jugu Rusije socijalni su radnici tri tjedna lovili četverogodišnjeg dječaka koji je na ulicama živio s čoporom pasa lutalica.
Sličan slučaj zabilježen je i u Kambodži 2007. kada je pronađena žena Rochom P'ngeieng koja nije znala govoriti jer je godinama živjela sa životinjama u džungli. Od kuće je otišla sa osam godina.

E sada je meni jasno zašto mnogima nisam jasan :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ova je tema mogla i u podforum Psihologija, dokaz uticaja sredine na covjeka.
Kao prvo, ta majka nije majka, ne znam sta je mislila sa tim, ocito nije psihicki zdrava. Jos je gora stvar sto je trebalo 7 godina da neko otkrije to! Da jedna psihicki poremecena zena ima dijete i tako se odnosi 7 godina, ne mogu da vjerujem da nije bilo ranijih intervencija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]