banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2001, 15:14 
Vecina mladih iz bivse Juge zeli da napusti domovinu i ode na Zapad. Ima nas puno koji smo u tome uspjeli pa me interesuje Vase misljenje o inostranstvu.
Kako Vam se svidja ,jeste li zadovoljni, sretni,utisci o domacinima,o zemljacima koji su tamo ,vasa ocekivanje ,misli o povratku...
Neka se izjasne i oni koji zele preko grane.
Razloge vjerovatno svi znamo ali ocekivanja,kako zamisljaju taj novi zivot, rastanak od domovine ,porodice ,prijatelja...

Stern

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2001, 16:07 
sta da se kaze ,,da sam osto dole nebi sigurno jos kompjuteru ni priso,,,,,,zivim ko car vani ,,na ljeto dodem dole i gazda sam ;mogu pokupiti picku koju god hocu,,,,,

ko god moze vani nek bjezi ,,,,ja mu preporucujem ,,vamo je zivot,,putovanja a dole je samo jad i bijeda ,,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2001, 17:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sranje kroz gusto granje.Nema c pa nema odma ni Pic..,cevapa i tako dalje i tako dalje.
Jesam li bio jasan?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2001, 17:38 
jesi,Muamere! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2001, 20:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Jul 2001, 01:00
Ja ne znam da ima neko da prigovara sto je otisao vani. Meni je vise nego super ovde u Canadi. Priznajem, bilo je "relativno" tesko dok sam se privikao i aklimitizovao prvih godinu dana. A onda sve krene kako treba.Sad, poslje 3 godine mogu reci da sam ispunio svoja ocekivanja i sve sto sam trazio. A cevapi se redovno peku na rostilju. Nisu mujini, ali su i dalje ukusni.
A svi koji i dalje prigovaraju da im je tesko u dalekom svijetu, slobodno se vratite, pa da vidimo koliko ce te ostati. 2 sedmice i onda brze bolje na avion kuci.
Ttl, :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2001, 09:07 
E ja sam prije 10 godina odvedena kao klinka u instranstvo i uspjela sam ovdje za razliku u ostale. Imam predivan zivot i maksimalno ga izkoristavam. Ali u svoj rodni grad uvjek rado odem i to vise puta godisnje. Za mene je samo finasiski dio bolji u inostranstvu i naravno napredniji su od nas u svemu, ali izlazaka, druzenja, zezanja i mnogo drugih stvari u inostranstvu nema kao kos kuce.

Sto me strasno nerviraju komentari kako se nekim ne ide kuci zato sto mozda nema struje ili vode a prije su mogli tako zivjeti. To je najgore kad neko opanke skine i obuce cipela, pa mu nos negdje na nebu stanuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2001, 13:43 
Slazem se sa osobom koja je prije mene poruku napisala. Ja poznajem isto mnogo nasih na zapatu i svi su ili baustelci ili prodavacice ili frizerke pa kad dodju dignu nos i prave se dame i frajeri. A negdje u inostranstu moraju jesti govna da bi zaradili pare i dosli da ih kod kuce potrose.

Drago mi je da ima i drugih ljudi koji nesto urade od svog zivota.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2001, 10:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Imam ja vec drugu godinu me zajebu za godisnji u ljetno doba .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2001, 08:20 
U tom inostranstvu su pare jedino dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2001, 08:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ali i zlo moj prijatelju.Evo balkanaca na
zapadu oparilo se pa nevide nista dalje od vrha nosa,a hodaju koda su oslobodili svijet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2001, 11:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Avg 2001, 01:00
Jebiga, radim na tome mada sada to vec ne ide tako lako.
Mrzi me da budem ovde i da nesto kao pokusavam da napravim od zivota cekajuci propast,a ovde sve lici samo na propast.
Jurim posao na brodu,trazim nacin da se domognem Hrvatskog pasosa...
Ako neko ima nacin da se ode odavde bio bi mu zahvalan na informaciji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2001, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
..ah ljudi....sta da kazem, podjednako ste svi vi u pravu... i hvala bogu dragom da se ne pretacemo i da mane politike... treba samo pogledati cinjenicu da ovdje niko ne slusa groove... pa ovde se ne moze nikako ni zaraditi za racune da se plate,a kamoli za zivot... ipak ostajem ovdje, ni sam ne znam zasto... banjaluka ostaje banjaluka...samo se ljudi mijenjaju. Svi se zale kako su seljacine u gradu uzele maha... istina je to ziva, ali treba to neko mijenjati. Onda se otvori tema kreveljenja ne fazon:" pretpostavljam da ces ti to promijeniti..." jednostavno,skromnost na stranu... hocu, a ako ima neko bolje rijesenje neka se vrati ovdje pa nek mijenja po svom fazonu... Ipak, nasi ljudi bez obzira ko su i sta su... su koliko-toliko vrijedni... ali koji k....c cu biti vrijedan ovdje kada niko ne postuje trud. Tamo vani ima neko ko uvijek motri i pazljivo gleda tvoj napredak... ovde niko... ipak ostajem koliko mognem "izdurati".. zasto? Ni sam ne znam.... :smile:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2001, 13:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
Nije losa tema samo mi se cini da nema mnogo iskrenosti u svacijem odgovoru....
Cinjenica je da svako inostranstvo pa bila to mozda jedna Slovenija nudi vise mogucnosti nego sto ih postoji u BL ili BiH... Cinjenica je da gdje god se ko od nas nalazio mora da prizna da nigdje lova ne kapa sa krova i da se mora zapeti i raditi .... onda se svoj novac cijeni sto dole kod nas nije obicaj...AKo ne znamo cijeniti svoje kako cemo tudje??? Nisam dugo ovdje pogotvo sad u ovom gradu ali imala sam mogucnost upoznati par nasih ( mahom su to cure porijeklom iz Srbije) i mogu vam reci da nisam bila sretna slusajuci njihove zalopojke a la tipa: ogavna Njemacka... odvratni Njemci .. itd... a kad ih upitam a sto ne idete za Jugu samo me pogledaju kao da sam ne znam sta pitala...
AKo ti neko daje mogucnost normalnijeg zivota cemu onda pljuvanje po toj istoj osobi...
A sto se tice "baustelaca" ,cistacica i ostalih zanimanja... sve dok se bilo koji posao radi posteno nije sramotan.... A ipak smo mi generacija koja je malo vise skolovana od nasih roditelja sto znaci : dragi nasi zemljaci nemojte biti ljubomorni na nas status kada dodjemo dole... mi radimo od jutra pa do dubokog podneva .. a vi sjedite po citav dan u parkicu i hocete da imamo isto .. ne ide to tako .. sve ima svoje prednosti i mane....
Neka svako uziva u onome sto trenutno ima... za samo jedan dan i to se moze promjeniti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2001, 13:55 
Kod nas se radi da bi se moglo (pre)zivjeti a u inostranstvu se zivi da bi se moglo raditi.Tom "bolescu" su se mnogi od nas zarazili.Kad sam kuci potrebne su mi dvije sedmice da dodjem sebi ,da se opustim,da se ne ljutim zbog prljavstine,razbacanog smeca i onda se ubacim u nas ritam i bude mi lijepo. Poslije je uzas vratiti se na posao.Oni sto su dole ,neka znaju da nigdje nema takvog komsiluka,takvog druzenja kao kod nas (znate ono : dodji na kafu). Kod kuce je najljepse.Lijepo je kad imas love,kad se ne brines sta ces sutra jesti ali je i uzasno kad to imas a dusa ti je prazna,kada samo na B.L. mislis ,kada zivis za tih par sedmica odmora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2001, 15:44 
Ja sam vec 11 god u Austriji i dobro sam se snasao.Imam Jedan od najboljih lokala u ovom gradu,dolazi samo krema itd.Nikad nisam imao problema sto sam Yugo.Na pocetku je bilo vise nego strahovito,prvo zbog jezika a poslije zbog mentaliteta.Onda sam se odlucio da se pokusam uklopiti u ovaj njihov sistem i krenulo je nabolje.Mislim da sve u zivotu ima dvije strane pa tako i ovaj zivot ovdje ili dole.Mi mislimo da je njima bolje a oni misle da je nama bolje.A ko je u pravu to je pitanje bez odgovora.Sve zavisi kako ko gleda na stvari u zivotu.A ti sto jaucu da im nije dobro neka prvo malo razmisle pa onda pricaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2001, 17:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Novac moze ali ne mora da bude mjerilo uspjeha pojedinca. Za one, kojima on jeste, bolje je da odu u inostranstvo. Za nas, kojima nije, bolje da ostanemo ovdje. Diskusija je suvisna. Pozdrav !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2001, 03:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Nov 2001, 01:00
Citam sve ovo i kazem:
Ko ima sanse neka ide vani.
Toliko od mene
pozdrav
blcn

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2001, 20:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2001, 01:00
ja jedva cekam da amerima otmem diplomu, pa da palim kuci u tamni vilajet

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2001, 02:16 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Slicnog sam misljenja kao banjalucanka, neznam sta da vam kazem opsirna je tema. Ja zivim u Njemackoj od kad sam rodena, stari su mi Gastarbajter, tako da sam zavrsili ovdje dobru skolu, i imam dobar posao. Al znate kako ja odem ujutru kad je mrak iz kuce a vracam se kuci kad je mrak, stvarno nekad pomislim da nema prozora u onoj mojoj kancelariji, da nebih znala kako izgleda dan, stvarno ponekad i tuzno, al sta ces tako moras ovdje ako hoces da imas, zato moram biti i zadovoljna sa time sto mi se pruza. I ja isto kazem ponekad jesu mi se ovi njemci popeli na glavu, al tako ti je to jer imaju suprotni hladni mentalitet od nase raje, tako da je nama koji smo odrasli ovdje cesto veoma tesko jer smo odgojeni sa dva mentaliteta, al se covjek na sve navikne. Volim da dodem na odmor i vuce me nesto u moj rodni kraj, al nemogu da zamislim da zivim dole, jer nebih imala tih mogucnosti, kao ovdje i na koje sam do sada navikla.
Samo vas jedno molim nemoj te biti zavidni na nas, mi imamo zato sto se mucimo i borimo da postignemo nesta, ovdje smo prosjecni ljudi, a dole mozda malo i vise od toga.Svaki put kad dodem na godisnji svi misle, hajd ova je dosla iz Njemacke ima ona neka placa,a kad pokusam da objasnim da su to sa mukom zaradene pare oni to ne uzimaju u obzir, al sta ces koji nisu bili nikad vani oni i neznaju i nikad nece svhatiti kako je tesko zaraditi prebijenu marku, dzabe objasnjavati, to sam svhatila.
A nije ni uredu da osobe koje dodu odavde dole, da dignu nos kosu oni, da ucjenjivaju druge ljude koji nemaju, nije fair, jer nisu svi krivi za to. Zalim neke ljude dole, mozda bih i radili nesto pametno, al cesto nemaju mogucnosti da ostvare to u okolini u kojoj zive.
Necu da se zalim vise, kad razmislim ovako i kad pisem ovo sve, i srecna sam sto zivim ovdje.
Za one koji zele da odu negdje vani, bilo gdje, nadaj te se toga da ce vam biti veoma tezak pocetak sto se tice mnogo tih stvari. Da bih nesto ostvarili u stranoj drzavi, treba ce vam dosta vremena i truda, al onda buditi sigurno u to da ce te imati nesta i da ce te sebi moci ostvariti dosta tih zelja za kojima ste ceznjeli dugo vremena, a niste imali sanse i mogucnosti da ih ostvarite. Zelim svima koji krenu tim putem puno srece i da im se ostvare sve zivotne predstave koje imaju.

ps. al provod kod nas dole ostace i bice uvjek bolji nego kod nas ovdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2001, 03:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
BANJA LUKA zauvjek!!!! :smile:

P.S.
Nije bash ni loshe toliko!!!!! :smile:ali moze bolje

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: WRATCH dana 08.12.2001. 05:54 ]</font>

Vrh