banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 12:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Mar 2008, 22:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
БАЊАЛУКА, 3. МАРТА /СРНА/ - Невладина организација Центри цивилних иницијатива /ЦЦИ/ оцијенила је прошлогодишњи рад Владе Републике Српске (РС) и Народне скупштине РС као неефикасан и неодговоран.

"Од планираних 147, Народна скупштина РС усвојила је 65 закона, од чега је 29 измјена и допуна, а 45 одсто закона је усвојено по хитној процедури", рекао је на данашњој конференцији за новинаре консултант ЦЦИ-ја за мониторинг рада Народне скупштине РС и Владе РС Жељко Нинковић.

Представљајући Годишњи извјештај о раду Владе РС и Народне скупштине РС за 2007. годину Нинковић је рекао да, иако професионално ангажовани посланици примају мјесечно у просјеку 2.900 КМ, 12 одсто посланика није поставило ниједно посланичко питање, а четири посланика се уопште нису јавили за ријеч.

"Влада РС је одржала 52 сједнице на којима је разматрано 1788 тачака дневног реда, 78 одсто разматраних мјера нису доведене ни у какву везу са 12 највећих проблема грађана из Грађанске платформе коју је потписало 500.000 грађана уочи прошлих избора у БиХ, а свега четири одсто мјера могу допринијети бољим условима живота грађана", рекао је Нинковић.

Он је додао да ће Влада РС садашњом динамиком рада свој програм рада реализовати тек 2009. године, а да ће до краја свог мандата ријешити тек двогодишњи план активности.

У годишњем извјештају ЦЦИ-ја најмањи степен реализације планираних активности, узимајући у обзир степен реализације закона, забиљежен је код Министарства просвјете и културе РС, Министарства здравља и социјалне заштите РС, док се наводи да Министарство за породицу, омладину и спорт РС и Министарство за економске односе и координацију РС биљеже нула одсто у реализацији закона.

Највећи степен реализације планираних активности, укључујући законе, биљежи министар правде Џерард Селман са 14 планираних закона, а од њега статистички већи степен реализације, од 100 одсто, биљежи министар Бакир Ајановић који је имао само једну активност на изради и утврђивању закона.

На конференцији за новинаре ЦЦИ-ја стање у коме се налазе грађани БиХ, названо је "стањем опште узбуне", а узрок је, како је речено, неефикасност власти на свим нивоима.

Представници ЦЦИ-ја изразили су наду да ће најнеодговорнији политичари добити и јавну оцјену за свој рад на предстојећим локалним, а касније и општим изборима, те позвали представнике власти да у јавним обраћањима грађанима појасне докле се стигло са програмима запошљавања, социјалног збрињавања најугроженијих категорија становништва, те другим предизборним обећањима.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
ovo je politika

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
političkim temama nije mjesto ovde

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]