banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2008, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pravnici našeg foruma iznosili su razne teze, te ovo te ono, te će ostariti u zatvoru!

A ja koji pravo pratim iz razonode, neće , moraju uzeti u obzir olakšavajuće okolnosti! I sud ih je uzeo! Žao mi je pokojnika i njegove porodice!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Hm....ovde treba da ti odamo priznanje i uručimo medalju?

Većina je rekla da bi voljeli da dobije veliku kaznu, ali ista većina je bila uvjerna da se to neće desiti jer naš zakon to "ne dopušta".

Citiraj:
moraju uzeti u obzir olakšavajuće okolnosti

Koje su tačno okolnosti uzeli kao olakšavajuće?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2008, 00:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ta većina što je tvrdila, je bila obična linč grupa i ništa više! U ovoj državi se sprovode zakoni svidjelo se to nekome ili ne!

A olakšavujće okolnosti su bile:
1. saradnja sa tužiocem
2. osoba koja, nije ranije osuđivana i da se radi o adolescentu
3. emotivno neaszrela i ljubumorna!

Tačku broj dva sam zatupao i još da su u pitanju ratne traume. ali mu to nisu uzeli u obzir, kao i da je Španac htio povliti tuđu žensku, ali ni to nije uzeto o obzir!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2008, 01:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Koliko su dobili?

Male kazne prava i "pravde" me ne cude.
Gledam emisiju Istraga i uvijek me strecne kad vidim kazne.
Za silovanje curice, s tim da je napasnik uhvacen pri novom napadu - 3 godine. :-?

Tuga, jad i cemer. Dok ti te grozote dokazes, treba ti milion super dokaza, a kazna za upiskiti se od muke.
I nije ni cudo da ljudi rade svasta, jer kontaju - male su sanse da uopste odgovaram za djelo, a ako me iko ikad tuzi, sudi i osudi, dobicu smijuriju od kazne. :-?

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2008, 01:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Nasla sam sad na netu da je on dobio 16 godina, jer je priznao, a njoj ce se suditi odvojeno...
Nije bas ni tako malo...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2008, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da kad bi svih 16 odslužio....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2008, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

....filozofe ja iskreno ne znam šta sad ti želiš postići ovom temom??? Znaš li ti?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 01:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
ko su to "pravnici naseg foruma"? :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pravnici našeg foruma će se prepoznati, neki su se počeli prepoznavati pa sad ne znaju šta više da kažu!
Morate ljudi malo više raditi na logici i zdravom razumu!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zna li neko nekog ko je bio tu na licu mjesta i vidio sta se dogodilo, posto kazu da su ga ubili na ocigled ljudi koji su se tu nalazili? Kako to da niko od tih sto su bili tu nije zvao miliciju nego su imali vremena da odvezu tijelo i da odu kuci i tek onda ga otac prijavio. I kako nisu pozvali te ljude sto su bili prisutni tu na sudjenje. Iako se iz poruka jasno vidi da je i ona kriva bar pola koliko i ubica.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Namamila žrtvu SMS porukama
Nikola Morača

01.02.2008 20:03

BANJALUKA - Na početku suđenja Jeleni Tegel (19) u banjalučkom Okružnom sudu, optuženoj za monstruozno ubistvo Saše Ilića (31) zvanog Španac, tužilaštvo je iznijelo transkripte SMS poruka između optužene i žrtve, nalaz obdukcije leša ubijenog i zapisnik sa mjesta zločina.

"Doći ću iza bolnice, valjda ću te naći, zvaću te", posljednja je SMS poruka koju je žrtva uputila optuženoj. Prema optužnici, Tegel je ovaj monstruozni čin isplanirala zajedno sa svojim momkom Aleksandrom Miljatovićem (19).

Optužnica tereti Tegelovu da je sa Miljatovićem pomno isplanirala Ilićevo ubistvo. Svoj plan su sproveli 30. avgusta prošle godine, u kasnim večernjim satima, na parkingu banjalučkog Kliničkog centra, u Ulici 12 beba.

Miljatović, koji je bio direktan izvršilac ubistva, odmah je priznao zločin i osuđen je na 16 i po godina zatvora.

Međutim, Tegelova odbija da prizna da je na bilo koji način povezana sa ovim ubistvom. Kako tvrdi, nije planirala ubistvo Ilića i da je njegova smrt, u stvari, rezultat bolesne ljubomore njenog dojučerašnjeg momka.

Na početku suđenja najinteresantnije je bilo svjedočenje Željka Trninića, sudskog vještaka, koji je analizirao SMS poruke koje su Tegelova i Ilić razmijenili na dan ubistva.

Dopisivanje između optužene i žrtve počelo je na dan ubistva, tačnije u 10.58, a završilo nekoliko minuta prije zločina, oko 22 časa.

Ilić je u svom mobilnom telefonu Tegelovu upisao pod imenom Jelenko, a optužena je žrtvu upisala kao Španac.

Nakon što je Tegelova pozvala žrtvu preko mobilnog telefona i ugovorila "sastanak'" sa Ilićem, Miljatović ga je čekao u zasjedi.

U optužnici se navodi da se Ilić dovezao autom na dogovoreno mjesto kad ga je Tegelova nazvala i predložila mu da izađe iz auta i prošeta do nje.

U tom trenutku, iza Ilića se pojavio Miljatović i pogodio ga sa tri hica u leđa. Međutim, Miljatović se tu nije zaustavio. Prišao je Iliću i iz neposredne blizine ispalio još jedan metak pogodivši ga direktno u potiljak.

Miljatović i Tegelova su nakon toga ubacili beživotno tijelo u gepek Ilićevog BMW-a i odvezli se prema naselju Bočac, gdje su sa litice bacili leš u kanjon rijeke Vrbas. Poslije ovog čina, odvezli su se kući.

Svjedočenje Željka Karana, patologa koji je izvršio obdukciju leša Ilića, bilo je praćeno jaucima porodice ubijenog.

Slušajući povrede koje je Ilić zadobio na parkingu ispred KC-a, kao i one nakon bacanja u kanjon rijeke Vrbas, jedan od članova porodice je povikao: "To su tri ubistva".

Vesna Matić i Željo Gligorić, vještaci balističari, istakli su da su tokom vještačenja pronađene barutne čestice na rukama Miljatovića, ali se zbog pomjeranja leša nisu mogli izjasniti o udaljenosti sa koje je pucano u Španca.

Želimir Novaković, inspektor u CJB Banjaluka, izjavio je da je policija nekoliko trenutaka nakon ubistva dobila dojavu od očevidaca.

"Svjedoci su javili policiji da se na parkingu iza KC-a čula pucnjava i da su vidjeli dvije mlađe osobe kako ubacuju tijelo u prtljažnik skupocjenog auta", ispričao je Novaković.

Dan poslije ubistva, izjavio je Novaković, Miljatović je došao u stanicu i priznao da je on ubica Saše Ilića.

Nastavk suđenja Jeleni Tegel zakazan je za 8. februar.

SMS poruke Tegelove i ubijenog Saše Ilića:
Tegel: Ej, mače, večeras ću do drugarice na Paprikovac. Nadam se da neće biti problem da dođeš. Biće i moja prijateljica, svidjeće ti se.

Ilić: Doći ću, nije problem, a da li će mi se svidjeti vidjećemo. Sviđa li se tebi?

Tegel: Meni je super, izgledom, ako ti se svidi vidjećemo šta možemo srediti. Hoćeš li doći džipom?

Ilić: Sad imam nešto bolje od džipa, kupio sam BMW 7- ogromno auto.

Tegel: Pa to je poput limuzine. A šta je sa džipom?

Ilić: Dao sam džip i 20.000 evra za BMW. Vidjećeš kako je dobar.

Tegel: Ova drugarica obožava BMW. Meni se više sviđa džip, tako da neću da se vidim s tobom, hehehe... Hoćeš li mi dati da vozim ako je automatik. Koji je motor, 3.0? O.K. neću te više ispitivati o autu vidimo se večeras, da se provedemo.

Ilić: Motor je 5.0!

Tegel: Pa to je avion. Sigurno ti super stoji.

Ilić: U mene su uvijek najjača auta, vidjećeš večeras.

Tegel: Nema šta, ti si pravi mafioza. Šteta što (auto) ne može u krevet.

Ilić: Ne može, ali može ga zamijeniti.

SMS poruke nastavljene su opet oko 20.55
Ilić: Šta radiš, ljepotice? Ja idem van, dosadno mi u kući, ti javi gdje i kad?

Tegel: Evo mene na Paprikovcu, čekaću te u 22, kod onih velikih guma kod bolnice.

Nakon ovoga Ilić je uputio posljednju SMS poruku: "Doći ću iza bolnice, valjda ću te naći, zvaću te."

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 00:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Pravnici našeg foruma će se prepoznati, neki su se počeli prepoznavati pa sad ne znaju šta više da kažu!
Morate ljudi malo više raditi na logici i zdravom razumu!

Citiraj:
Ako su ta djeca socijalni slučaj i žrtve rata ja bih se pozvao na to i to bi bila olakašavajuća okolnost! Pa čega sam se sve nagledao u ovom ratu ništa me ne bi čudilo!

Ratne traume mu nisu uzeli u obzir....čini mi se da si fulao ooo moćni filozofe, ostale okolnosti koje su uzete u obzir ako se ne varam nisi ni spomenuo u postovima :-? :-?

Citiraj:
Pa zar niko od vas nije gledao Niske strasti?
Zar mislite da to ne može da bude u BL?
E vidite da može i te kako može!

Ovde si u potpunosti pogodio....valjdu su ovo i na sudu uzeli u obzir...

Citiraj:
Ja zastupam opciju da kazne ne bi trebale biti maksimalne, jer i ubijeni nije bio čist!

Da li je ovo bila olakšavajuća okolnost....izgleda da nije...opet fulao.

Posjeti me još jednom, što si otvorio ovu temu?

Citiraj:
neki su se počeli prepoznavati pa sad ne znaju šta više da kažu!

Ovo se odnosi na....?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 02:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bolje da si analizirao sam sebe i pokušao skontati zašto nisu dobili ni polovinu od maksimalne kazne!
Da li je to bilo do doborg branioca ili do smotanog tužioca?

Citiraj:
Aleksandar Miljatović (19) iz Banjaluke osuđen je juče u banjalučkom Okružnom sudu na 16 i po godina zatvora zbog monstruoznog ubistva Saše Ilića (31) 30. avgusta prošle godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci. Iako je za juče bio najavljen početak suđenja Miljatoviću i njegovoj saučesnici u ubistvu Jeleni Tegel (19), prvooptuženi je u potpunosti priznao krivicu, te mu je odmah izrečena i kazna. Postupak protiv Tegelove je nakon Miljatovićevog priznanja razdvojen i njoj će se suditi naknadno.Miljatović, koji je do ovog ubistva bio neosuđivan, u potpunosti je priznao da je 30. avgusta prošle godine u kasnim večernjim satima, na parkingu Kliničkog centra, ubio Ilića hicima iz automatske puške.Nakon što je Tegelova pozvala telefonom Ilića i ugovorila "sastanak", Miljatović ga je čekao u zasjedi.U optužnici banjalučkog Okružnog tužilaštva se navodi da, kada se Ilić dovezao na dogovoreno mjesto, Tegelova ga je mobilnim telefonom pozvala da izađe iz auta i prošeta do nje. Upravo u tom trenutku se iza Ilića pojavio Miljatović i pogodio ga s tri hica u leđa.Miljatović se tu nije zaustavio, već je prišao Iliću i iz neposredne blizine ispalio još jedan metak pogodivši žrtvu direktno u potiljak.Nakon toga su Miljatović i Tegelova beživotno tijelo ubacili u gepek Ilićevog BMW-a i odvezli se prema naselju Bočac, gdje su sa litice bacili leš u kanjon rijeke Vrbas, a zatim se odvezli kući.Iako Siniša Vranješ, banjalučki tužilac, smatra da su "banjalučki Boni i Klajd" ubistvo počinili sa zajedničkim umišljajem, kako bi prodali luksuzni BMW koji je vozio Ilić i sebi kupili stan, Tegelova tvrdi da je nevina.Banjalučko tužilaštvo, međutim, posjeduje SMS poruke koje je Tegelova za vrijeme boravka u pritvorskoj ćeliji na Tunjicama slala prvooptuženom Miljatoviću.U tim porukama, kako saznaju "Nezavisne", Tegelova je, oslovljavajući prvooptuženog sa "maco", molila Miljatovića da na sebe preuzme svu odgovornost za ubistvo Ilića te da kasnije bude saslušan kao svjedok odbrane u postupku koji će se voditi protiv Tegelove.Tišinu koja je vladala u sudnici, do posljednjeg mjesta ispunjenoj porodicom žrtve i porodicama optuženih, prekinuli su jecaji koji su uslijedili nakon govora Vesne Rujević, zastupnice porodice ubijenog Ilića."Pogledaj u ovu sliku i vidi koga si ubio. Vidi kakvu si djecu ostavio bez oca", govorila je Rujevićeva, pokazujući prvooptuženom jednu od posljednjih slika žrtve sa svojim kćerkicama i suprugom.Miljatović je kroz suze izjavio da se kaje zbog onoga što je učinio te da ubistvo nije imalo nikakve veze sa prodajom BMW-a i kupovinom stana.Mirko Dabić, Miljatovićev advokat, istakao je da je njegov branjenik tokom veze sa Jelenom Tegel pokazivao bolesnu ljubomoru, koja je na kraju rezultirala zločinom iz strasti.(

Možda ovo razjasni neke stvari! Ljubomora je light motiv čitavog ovog slučaja!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=8&vijest=8507

kakva drolja i izvuce se :angry4: njene poruke spancu

"Ej, mače, večeras ću do drugarice na Paprikovac. Nadam se da neće biti problem da dođeš. Biće i moja prijateljica, svidjeće ti se"

"Meni je super, izgledom, ako ti se svidi, vidjećemo šta možemo srediti. Hoćeš li doći sa džipom?"

"Evo mene na Paprikovcu, čekaću te u deset kod onih velikih guma kod bolnice"

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

"Pogledaj u ovu sliku i vidi koga si ubio. Vidi kakvu si djecu ostavio bez oca", govorila je Rujevićeva, pokazujući prvooptuženom jednu od posljednjih slika žrtve sa svojim kćerkicama i suprugom.

Није да кажем да се не слажем са овом изјавом, али тај отац да није тражио другу мацу, односно чинио прељубу неби га то ни снашло. Поред властите жене и дјеце је тражио авантуру са дотичном која му је слала поруке, значи сам је крив у најмању руку колико и дотична.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 16:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ja to tvrdim od samog početka!
Ne može se pobiti tvrdnja da su ovo dvoje u svojoj glavi skovali pakleni plan!

Ali ovom malom je u glavi puklo, kad je vidio svoj djevojku sa drugim! E sad to nije ništa novo i to se dešava u BL, ali niko od nas nema u tom trenutku oružje uz sebe! Ali ovaj je imao!

Pa da li ste gledali na RTL neki dan čovjek prešao sedam puta autom preko ljubavnika svoje žene i poslije toga ga još malo cipelario!

>Dizanje kite je pogubno<

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
ne znam da ima neki pravi pravnik ovde. ja studiram pravo ali nisam pravnik.
i znam dobro sta sam napisala tada i nista sto sam mislila nije se promijenilo. ako je ubistvo ucinio neko ko nije napunio 21 godine zivota ne moze se izreci dugotrajna kazna zatvora pa kako god tj mislim da je dozvoljeni raspon izmedju 10 i 20 godina zatvora/// kao sto vidim tako je i presudjeno i ne znam sta je problem???? :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 17:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
vim je napisao:
"Pogledaj u ovu sliku i vidi koga si ubio. Vidi kakvu si djecu ostavio bez oca", govorila je Rujevićeva, pokazujući prvooptuženom jednu od posljednjih slika žrtve sa svojim kćerkicama i suprugom.

Није да кажем да се не слажем са овом изјавом, али тај отац да није тражио другу мацу, односно чинио прељубу неби га то ни снашло. Поред властите жене и дјеце је тражио авантуру са дотичном која му је слала поруке, значи сам је крив у најмању руку колико и дотична.

od kada je kazna za preljubu tri metka u tijelo i ovjera u glavu ? :roll: fino, ajmo onog ko pusti psa na travu ( u parku recimo sto je isto zabranjeno ) ubiti psa, ili njemu ruku odsjeci ili ajd ako se poglesno parkiras da je kazna 50 udaraca stapom ili 2 godine radnog logora...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa znaš li da je kazna u Saudijskoj Arabiji za preljubu kamenovanje ili u blagom slučaju odsjecanje ruke!

A sto ljudi sto ćudi govori sve za sebe, ne može svako stoički da podnese to što ga žena vara! Neko će i ubiti ljubavnika i ženu ili samo ljubavnika, pa to se dešava!
Bože, kao da ste sa Marsa stigli? :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovdje se govori na sudu kako doticnog treba zaliti i prikazuju se slike njegove zene i djece. Ja samo kazem da ga ne treba zaliti zato sto je sam to trazio krseci bracni zavjet.
Ovo sto kaze filozof sa vrbasa je tacno, a to je da je dizanje kite pogubno. Znaci treba kulirati. Taj tip sto je to uradio i izgazio u hrvatskoj drugog tipa na parkingu bolje bi bilo da je iskulirao nego sad da lezi u zatvoru. Trebao je pustiti zenu da se jebe s kim hoce kad hoce i napustiti je i rijesena stvar. A ne ovako, on ce lezati u zatvoru, a zena ce se opet j...ti s kim hoce i nista nije postigao, samo sebi nastetio. Ali tesko je muskarcima da shvate neke stvari dok ne prodju odredjena iskustva.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]