Citiraj:
Namamila žrtvu SMS porukama
Nikola Morača
01.02.2008 20:03
BANJALUKA - Na početku suđenja Jeleni Tegel (19) u banjalučkom Okružnom sudu, optuženoj za monstruozno ubistvo Saše Ilića (31) zvanog Španac, tužilaštvo je iznijelo transkripte SMS poruka između optužene i žrtve, nalaz obdukcije leša ubijenog i zapisnik sa mjesta zločina.
"Doći ću iza bolnice, valjda ću te naći, zvaću te", posljednja je SMS poruka koju je žrtva uputila optuženoj. Prema optužnici, Tegel je ovaj monstruozni čin isplanirala zajedno sa svojim momkom Aleksandrom Miljatovićem (19).
Optužnica tereti Tegelovu da je sa Miljatovićem pomno isplanirala Ilićevo ubistvo. Svoj plan su sproveli 30. avgusta prošle godine, u kasnim večernjim satima, na parkingu banjalučkog Kliničkog centra, u Ulici 12 beba.
Miljatović, koji je bio direktan izvršilac ubistva, odmah je priznao zločin i osuđen je na 16 i po godina zatvora.
Međutim, Tegelova odbija da prizna da je na bilo koji način povezana sa ovim ubistvom. Kako tvrdi, nije planirala ubistvo Ilića i da je njegova smrt, u stvari, rezultat bolesne ljubomore njenog dojučerašnjeg momka.
Na početku suđenja najinteresantnije je bilo svjedočenje Željka Trninića, sudskog vještaka, koji je analizirao SMS poruke koje su Tegelova i Ilić razmijenili na dan ubistva.
Dopisivanje između optužene i žrtve počelo je na dan ubistva, tačnije u 10.58, a završilo nekoliko minuta prije zločina, oko 22 časa.
Ilić je u svom mobilnom telefonu Tegelovu upisao pod imenom Jelenko, a optužena je žrtvu upisala kao Španac.
Nakon što je Tegelova pozvala žrtvu preko mobilnog telefona i ugovorila "sastanak'" sa Ilićem, Miljatović ga je čekao u zasjedi.
U optužnici se navodi da se Ilić dovezao autom na dogovoreno mjesto kad ga je Tegelova nazvala i predložila mu da izađe iz auta i prošeta do nje.
U tom trenutku, iza Ilića se pojavio Miljatović i pogodio ga sa tri hica u leđa. Međutim, Miljatović se tu nije zaustavio. Prišao je Iliću i iz neposredne blizine ispalio još jedan metak pogodivši ga direktno u potiljak.
Miljatović i Tegelova su nakon toga ubacili beživotno tijelo u gepek Ilićevog BMW-a i odvezli se prema naselju Bočac, gdje su sa litice bacili leš u kanjon rijeke Vrbas. Poslije ovog čina, odvezli su se kući.
Svjedočenje Željka Karana, patologa koji je izvršio obdukciju leša Ilića, bilo je praćeno jaucima porodice ubijenog.
Slušajući povrede koje je Ilić zadobio na parkingu ispred KC-a, kao i one nakon bacanja u kanjon rijeke Vrbas, jedan od članova porodice je povikao: "To su tri ubistva".
Vesna Matić i Željo Gligorić, vještaci balističari, istakli su da su tokom vještačenja pronađene barutne čestice na rukama Miljatovića, ali se zbog pomjeranja leša nisu mogli izjasniti o udaljenosti sa koje je pucano u Španca.
Želimir Novaković, inspektor u CJB Banjaluka, izjavio je da je policija nekoliko trenutaka nakon ubistva dobila dojavu od očevidaca.
"Svjedoci su javili policiji da se na parkingu iza KC-a čula pucnjava i da su vidjeli dvije mlađe osobe kako ubacuju tijelo u prtljažnik skupocjenog auta", ispričao je Novaković.
Dan poslije ubistva, izjavio je Novaković, Miljatović je došao u stanicu i priznao da je on ubica Saše Ilića.
Nastavk suđenja Jeleni Tegel zakazan je za 8. februar.
SMS poruke Tegelove i ubijenog Saše Ilića:
Tegel: Ej, mače, večeras ću do drugarice na Paprikovac. Nadam se da neće biti problem da dođeš. Biće i moja prijateljica, svidjeće ti se.
Ilić: Doći ću, nije problem, a da li će mi se svidjeti vidjećemo. Sviđa li se tebi?
Tegel: Meni je super, izgledom, ako ti se svidi vidjećemo šta možemo srediti. Hoćeš li doći džipom?
Ilić: Sad imam nešto bolje od džipa, kupio sam BMW 7- ogromno auto.
Tegel: Pa to je poput limuzine. A šta je sa džipom?
Ilić: Dao sam džip i 20.000 evra za BMW. Vidjećeš kako je dobar.
Tegel: Ova drugarica obožava BMW. Meni se više sviđa džip, tako da neću da se vidim s tobom, hehehe... Hoćeš li mi dati da vozim ako je automatik. Koji je motor, 3.0? O.K. neću te više ispitivati o autu vidimo se večeras, da se provedemo.
Ilić: Motor je 5.0!
Tegel: Pa to je avion. Sigurno ti super stoji.
Ilić: U mene su uvijek najjača auta, vidjećeš večeras.
Tegel: Nema šta, ti si pravi mafioza. Šteta što (auto) ne može u krevet.
Ilić: Ne može, ali može ga zamijeniti.
SMS poruke nastavljene su opet oko 20.55
Ilić: Šta radiš, ljepotice? Ja idem van, dosadno mi u kući, ti javi gdje i kad?
Tegel: Evo mene na Paprikovcu, čekaću te u 22, kod onih velikih guma kod bolnice.
Nakon ovoga Ilić je uputio posljednju SMS poruku: "Doći ću iza bolnice, valjda ću te naći, zvaću te."