banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 15:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Dec 2007, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Oko ovog slučaja će se tek dići prašina, pošto pismo podrške su potpisali svi kopetentni radnici, samo njih 4 se izjasnilo protiv! Šta vam ljudi to govori?
Da se treba dići na noge čitava Banjaluka i pravac Paparikovac i sve ih najuriti kukom i motikom! Njih 62 tvrde da je hirurg odradio savjesno svoj posao i pod Hipokratovom zakletvom! :(

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2007, 21:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
filozof sa vrbasa je napisao:
Oko ovog slučaja će se tek dići prašina, pošto pismo podrške su potpisali svi kopetentni radnici, samo njih 4 se izjasnilo protiv! Šta vam ljudi to govori?
Da se treba dići na noge čitava Banjaluka i pravac Paparikovac i sve ih najuriti kukom i motikom! Njih 62 tvrde da je hirurg odradio savjesno svoj posao i pod Hipokratovom zakletvom! :(

o cemu ti ? ne kontam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...verovatno o onoj temi sto je zakljucana...kad onog sto je nastrado u atentatu nisu hteli operisati...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 21:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da da, jako me iznenadilo njihovo jednistvo! Zato se ja molim Bogu da mi da zdravlja i pameti da nikad ni zbog čega ne završim gore! Gore u KC! Amin!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...sve ista bagra...boje se vlasti i samo smrde odozgo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 22:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjerovatno će biti zaključana ili čak obrisana, ali sam ovo morao istaći, ovaj apaolutizam i drskost radnika KC!

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2007, 22:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58

1. otkad je hirurgija na paprikovcu?

2. nije valjda da KC ima 66 radnika samo???

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2007, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
bd2308 je napisao:

1. otkad je hirurgija na paprikovcu?

2. nije valjda da KC ima 66 radnika samo???

mozda tih 66 sto su bili u toj smjeni. ili radi na odjeljenju hirurgije.

u svakom slucaju, tesko njima na vjecnim lovistima kad ih Hipokrat dohvati.
to sve govori da su ti doktori zaboravili da su uopste u medicini da bi prije svega lijecili ljude i da im je promijenjan malo ta zakletva koja ima sad jedan uglavak i glsasi :'pomozi bliznjemu svom da mu dzep bude sto laksi da na drugi svijet ode sa manje tereta.'
u davna vremena je vrac koji je lijecio ljude bio tretiran od svoje zajednice skoro kao svetac, a danas ovi doktori su dno dna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 22:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
@WinstonWolfe
po tvojoj prici ispadose doktori najveci sljam, veci i od drotova.......
koliko ih ti to poznajes pa da mozes tako pljuvati po ljudima?
a i da si upoznao par losih, to ne znaci da su svi takvi........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dovoljno sto je ovaj jadnik cekao dva sata.
ne kazem da su svi losi, ima jako kvalitetnih ljudi, njih nece neko spomenuti iako ih ima vise nego losih, ali cinjenica je da se slika o njima stvara zbog ovih par idiota.
ne mozes mi reci da je dobro sto ti njima moras uvijek u ruke dati malo kesha da bi dobio pravu uslugu. znam da su plate lose, i da oni nisu za to krivi, ali..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ama ljudi nemojte se prepucavati oko gluposti. Najgore je što ima ljudi koji
su mlađi,a i radili bi...No iz ko zna kojeg razloga trpe svakave budale. Ko
paukovi su se gore uvukli i samo predu mreže i lijepe se po plafonu... A
i ovi će mlađi izgubiti volju za bilo kakvom promjenom,ako već ne gube.
Samo jedna takva greška se drugdje kažnjava... Istina, nisu prema njima
"pravosudni" organi tako strogi kao prema šljamu...ali se diploma poišti
i ćao bambine....šta si zaradio-zaradio si...pa se brini sad,kad već nisi na
vrijeme. Najgore je što obični smrtnik pati radi neke budale, kojoj ništa
ne fali.
Pa,na kraju krajeva,nije igla ili baterija u pitanju,da sarač može popraviti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Da da, jako me iznenadilo njihovo jednistvo! Zato se ja molim Bogu da mi da zdravlja i pameti da nikad ni zbog čega ne završim gore! Gore u KC! Amin!

Mene nije uopšte iznenadilo, bilo je sasvim očekivano. To govori o moralu našeg društva, čovjek pod anestezijom čeka na operaciju a plastični hirurg traži hirurga koji je zakazao operaciju a njega nigdje! Dva druga hirurga odbijaju da operišu čovjeka pod narkozom, a svi su radili po pravilima službe???? Trebali bi ih sve biti sramota, ali ne znaju oni za to. Ako si pratio slučaj u HR gdje je pacijent nakon odlaska na operaciju slijepog crijeva ostao bez jedne noge, isto su tako doktori štitili kolegu. Kad je došlo sve na sud, i kad je došla po ko zna koja komisija (ovoga puta izgleda zaista nezavisna i objektivna) da ispita šta su stručnjaci radili, došli su do zaključka da su napravljene brojne greške i da nije ispoštovana procedura mnogo puta. Dobio ih je na sudu i uzeo lijepe pare, ali šta mu to vrijedi kad je invalid do kraja života?
Kod njih je barem sud bio objektivan, ako ovaj slučaj dođe kod nas na sud bojim se da će se sve završiti na 500 KM kazne za KC.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:

Mene nije uopšte iznenadilo, bilo je sasvim očekivano. To govori o moralu našeg društva, čovjek pod anestezijom čeka na operaciju a plastični hirurg traži hirurga koji je zakazao operaciju a njega nigdje! Dva druga hirurga odbijaju da operišu čovjeka pod narkozom, a svi su radili po pravilima službe???? Trebali bi ih sve biti sramota, ali ne znaju oni za to. Ako si pratio slučaj u HR gdje je pacijent nakon odlaska na operaciju slijepog crijeva ostao bez jedne noge, isto su tako doktori štitili kolegu. Kad je došlo sve na sud, i kad je došla po ko zna koja komisija (ovoga puta izgleda zaista nezavisna i objektivna) da ispita šta su stručnjaci radili, došli su do zaključka da su napravljene brojne greške i da nije ispoštovana procedura mnogo puta. Dobio ih je na sudu i uzeo lijepe pare, ali šta mu to vrijedi kad je invalid do kraja života?
Kod njih je barem sud bio objektivan, ako ovaj slučaj dođe kod nas na sud bojim se da će se sve završiti na 500 KM kazne za KC.

samo jedna napomena i ovdje u sloveniji ( a i u drugim drzavama EU ) tesko da ce jedan doktor preuzeti pacijenta od drugog doktora, pogotovo operisati jer operacija nije kao recimo popravka auta postoji priprema za operaciju koja traje malo duze, pracenje stanja pacijenta itd. a sad da bi neki doktor samo ustao i usao u oper.salu i nekog operisao...malo sutra, previse gledate ER, House-a i ostale :roll: cak mislim da im poslovna praksa zabranjuje da se mijesaju u slucajeve srugih doktora osim ako ih on sam zamoli...

ali bitno je da se pljuje, po doktorima, politicarima, profesorima, selektorima, igracima... u tome smo prvaci u cijelom svijetu

da se malo objektivno razmisli ma daj... U cijelom tom slucaju mi jedino nije jasno gdje je taj doktor koji je trebao operisati i zasto ( mozda cak i objektivno ) nije dosao na operaciju, svi ostali su potpuno nevini...

sad meni kao ekonomisti da udju u kancelariju i kazu potpisi neki ugovor ( na kojem radi kolega ) a koji ja ne poznajem bi ladno odbio i rekao ne potpisujem nesto sto ne poznajem a zasto bi doktori se u tome razlikovali pogotovo jer je islo za rekonstruktivnu operaciju ( nije hitna ) a ne za traumu...

Blah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr.Dreamy je napisao:
ali bitno je da se pljuje, po doktorima, politicarima, profesorima, selektorima, igracima... u tome smo prvaci u cijelom svijetu

ako nesto ne valja logicno je da se kritikuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Mr.Dreamy je napisao:

pa upisi medicinu, zavrsi 6 godina pa staziraj pa upisi specijalizaciju ( mislim 4-6 godina, nisam siguran ) pa postani doktor specijalista pa mijenjaj situaciju...a ne ovako, tekst u novinama je senzacionalisticki napisan a pola cinjenica nisu ni navedene ni ispitane

a kad zatreba doktor prvi ces pokusati podmititi ga da preko reda uradis neko slikanje, ispitivanje, ako te policajac zaustavi pokusat ces mu dati 20km da te pusti itd. i onda opet ovdje pljuvati kako niko sem "tebe" ne valja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:29
fantomacan je napisao:

kriv je doktor koji je zakazao operaciju, a nije dosao na nju, a i ne bi me cudilo da je bilo ono pokvarenih telefona...ja sam mislio to da je sutra i tako to.....a sto se tice drugih doktora...ovo sto kaze lik niti jedan hirurg nece uzeti pacijenta ako koji je vec tako receno zapocet s radom drugog hirurga da on po njemu prcka...osim naravno ako nije stroga zivotna opasnost...tako je kako je ali je to takav odnos medju hirurzima ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:30 
Veteran
Veteran

Ako je plastični hirurg tražio drugog hirurga za operaciju valjda zna zašto je to radila. Možda zahvat koji je trebao hirurg odraditi nije bio komplikovan kad je ona tražila drugog hirurga? Oni imaju kolegije tako da su i drugi ljekari upoznati sa stanjem većine pacijenata.
Kako je čovjek koji je zakazao operaciju ili znao da treba biti tu mogao biti opravdano odsutan?
Ovakve stvari treba uvijek osuditi jer to se jednostavno ne smije događati. A moral ostalih ljekara je sramotan. Uostalom ništa to novo nije, svi znaju kako se ide na operacije brže ili sporije, pažljivije ili manje pažljivije, a problem je što se ništa ne mijenja. KC u svojoj istrazi će doći do istog zaključka kao i kolege koje su napisale pismo podrške (a istraga je najvljena bombastično, jedino u laganju su dobri), a što su jadnog čovjeka bezveze stavili pod anesteziju nikome ništa. Ako si pratio forum znaš da je ćerka čovjeka o kojem se radi ovdje javno rekla da je morala sestrama dati mito da joj operu oca. Ovaj slučaj nije zaslužio ništa drugo nego osudu i prezir prema tim ljudima, djevojka ne bi trebala odustajati od sudske tužbe kako god se stvari budu odvijale.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr.Dreamy je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Mr.Dreamy je napisao:

pa upisi medicinu, zavrsi 6 godina pa staziraj pa upisi specijalizaciju ( mislim 4-6 godina, nisam siguran ) pa postani doktor specijalista pa mijenjaj situaciju...a ne ovako, tekst u novinama je senzacionalisticki napisan a pola cinjenica nisu ni navedene ni ispitane

a kad zatreba doktor prvi ces pokusati podmititi ga da preko reda uradis neko slikanje, ispitivanje, ako te policajac zaustavi pokusat ces mu dati 20km da te pusti itd. i onda opet ovdje pljuvati kako niko sem "tebe" ne valja...

o'kontrer sto bi reko del boj. ja licno nikad nisam davao nekome nesto da mi uradi. drotu na ulici pogotovo. sve sto sam u zivotu stekao, to je bilo sa ovih deset prstiju i par mozdanih stanica. a kad vidim da nekome moras dati pare da ti uradi jedan obicni pregled, da ne cekas i da ne ides od doktora do doktora, ono sto mu je u opisu posla, najradije bih ga objesio, majmuna koji uzima lovu i ovog majmuna(narod) sto ga je naucio da ocekuje neki 'poklon'.
al opet, kakva drzava takvo i sve ostalo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mozda je dala lovu plasticnom hirurgu a nije ortopedu pa se ovaj isfurao :wink: ko ce znati, nemamo gotovo nista informacija a samo donosite zakljucke, mozda je ta doktorica jos gora od tog koji nije dosao na operaciju? ( mozda je bio na drugoj operaciji u hitnoj, ko moze tvrditi da nije bio? )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 00:04 
Veteran
Veteran

U ovakvim slučajevima država je ta koja treba da podvuče crtu. Najavili su od iduće godine značajnije veće plate svim ljekarima, ali i zabranu dvostruke prakse, pa da vidimo kako će to riješiti stvari. Oni koji studiraju medicinu misle da su od boga dani i da ako su proveli tolike godine učeći imaju pravo na sve privilegije koje postoje i na gromne plate od starta. Lično sam se uvjerio u takvu priču, kao ljekar početnik ima 650-700 KM a sudija početnik 3 puta toliko. Mislim da to nije u redu, ali nije u redu ni da ima penzionera koji primaju 130 KM a prosjek je čini mi se 250 KM. Prema tome nemaju prava na bahatost.
Ako ja recimo na ulici viknem Branku Dokiću smrade lopovski, što je činjenično stanje, mene će uhapsiti i maltretirati policija. Jer sam prozvao uglednog profesora koji je priznao da je lopov i dobio 6 mjeseci uslovno. Ali ja ću odgovarati za svoje postupke. Zašto bi onda taj hirurg bio amnestiran? Jer je visoko-sofiticiran krimos koji ima diplomu? Pa na takvim slučajevima naša država je pala na ispitu. Viskoškolska diploma kod nas je samo ulaznica za visoko-sofiticiran kriminal.
Kada im povećaju plate vidjećete da će sve ostati isto. I dalje će raditi na više mjesta, uzimati mito jer znaju da mogu. sve dok država, odnosno sud povuče crtu. Država i postoji radi takvih stvari. Odnosno kod nas ne postoji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]