banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Dec 2007, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
dopustili da budu uhvaćeni

Pripadnici Jedinice za posebne istrage MUP RS uhapsili su juče na području opštine Derventa devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovine ljudima radi vršenja prostitucije.

Sve uhapšene osobe, među kojima se nalaze i neki bogati i uticajni mještani Dervente, terete se za organizovanu trgovinu ljudima radi vršenja prostitucije, odnosno podvođenje maloljetnica sa područja Dervente, koje su i podnijele prijave protiv njih.

Kako su prenijeli mediji u RS, uhapšeni su Goran Jeftić, Slaviša Vuković, Milivoje Nović, Čedo Markelić, Miloš Vračević, Maja Golub, Slobodan Jamedžija, Mladenko Nović i Husein Selvić.

Prema informacijama do kojih su došli istražioci, Milivoje Nović, upravnik motela "Na babinom brdu", je podvodio maloljetnice sa područja Dervente svojim poslovnim partnerima i drugim osobama od kojih je zauzvrat dobijao novac.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, nakon kriminalističke obrade ova lica biće saslušana od strane pripadnika kriminalističke policije, a zatim puštena kući, dok će protiv odgovornih lica biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Istražioci su došli do informacija da je jedna od maloljetnica vodila dnevnik u koji je upisivala mušterije i ono što joj se događalo, ali da je za to saznao direktor Srednje škole u Derventi Slobodan Jamedžija. On je osumnjičen da joj je prije dva mjeseca zaprijetio da mora uništiti taj dnevnik, što je ona i učinila, jer se uplašila da će je izbaciti iz škole.

Jamedžija se tereti da je istoj učenici prijetio da ne smije ići u policiju niti pričati o prostituciji. Naime, 15. oktobra ove godine on je pozvao u svoju kancelariju i pitao: "Kurvo, zašto si bila u Doboju kod policije" i upozorio je da više nikada ne ide, pišu "Nezavisne".

Jučerašnja akcija planirana je duže vrijeme, u sklopu čega je policija sve osumnjičene pratila i nadzirala. Akcija je izvedena oko šest časova ujutro i u njoj je pretreseno više motela, benzinskih pumi i privatnih kuća u Derventi.

Prema nezvaničnim informacijama Okružno tužilaštvo u Doboju juče je odbijalo da preuzme uhapšene i sasluša, iako je riječ o osobama koje su osumnjičene da su prisiljavale tri maloljetnice da se bave prostitucijom.

Tek nakon intervencije Suda BiH, ali i velikog medijskog pritiska, Okružno tužilaštvo u Doboju je promijenilo odluku i prihvatilo da ih sasluša.

(BLLIVE)

Znači krem društva iz Dervente dosjetio se kako da zradi nešto extra money! :D

Ko je na vlasti u Derventi ? Naši ili njihovi ili oni peti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 02:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
E filozofe..ajd otiđi slikaj mozak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
aaa, ... ko su nasi? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Krivci trebaju biti osuđeni, a da li moraju to zavisi kakve veze i advokate imaju. To nije nikakvo čudo kod nas.
Mi gledamo zločin i okrećemo glavu. Bojimo se da nam neko ne priprijeti, da nam ne uzmu ovo malo crkavice.
Mi smo jebana u mozak nacija.
"Korupciju prešutimo, gazde ne ljutimo"
Bojimo se, kad smo već jebani u glavu da budemo jebani i u dupe, jer našem narodu je guzica uvijek bila važnija neg' glava.

Ovo je jedan od stotina slučajeva, koji prolaze mimo nas.
A svakog čuda tri dana dosta.

Kriminalac se cijeni jer ima keš. Ima keš, ima moć. raste rejting, raste strahopoštovanje. Kad prolazi gradom, kao vuk kraj stada ovaca. (hoću li mu se uvući u dupe ili neću? to be or not to be?)
Tu prestaju sve moralne uspavanke za laku noć...tu počinje "tamna je noć"

Kad neki od njih padne, onda smo svi hrabri i pravdoljubivi, ali oprezno.
Ne zna se kolike prste krimos ima, šapnuću u sebi (jupi) da ne čuje niko.

psst....pssst...sjebavaju nam državu....pssst

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali očigledno je da su većina uglednih ljudi dervente bavila nekim nedozovoljenim radnjama! OK jeste Derventa jedna zatucana sredina, pa čak i oni trebaju da znaju šta je dobro, a šta loše! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...vidis da znaju da je mlada capi najbolja...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
dzabaleban je napisao:
Krivci trebaju biti osuđeni, a da li moraju to zavisi kakve veze i advokate imaju. To nije nikakvo čudo kod nas.
Mi gledamo zločin i okrećemo glavu. Bojimo se da nam neko ne priprijeti, da nam ne uzmu ovo malo crkavice.
Mi smo jebana u mozak nacija.
"Korupciju prešutimo, gazde ne ljutimo"
Bojimo se, kad smo već jebani u glavu da budemo jebani i u dupe, jer našem narodu je guzica uvijek bila važnija neg' glava.

Ovo je jedan od stotina slučajeva, koji prolaze mimo nas.
A svakog čuda tri dana dosta.

Kriminalac se cijeni jer ima keš. Ima keš, ima moć. raste rejting, raste strahopoštovanje. Kad prolazi gradom, kao vuk kraj stada ovaca. (hoću li mu se uvući u dupe ili neću? to be or not to be?)
Tu prestaju sve moralne uspavanke za laku noć...tu počinje "tamna je noć"

Kad neki od njih padne, onda smo svi hrabri i pravdoljubivi, ali oprezno.
Ne zna se kolike prste krimos ima, šapnuću u sebi (jupi) da ne čuje niko.

psst....pssst...sjebavaju nam državu....pssst

Dzabaleban, stvarno imas ponekad predivne komentare. Ovo je jedan od njih. Oslikava drustvo bas onakvo kakvo jeste. Da se primijetiti da u politiku uglavnom ulaze ljudi punijih dzepova, najcesce biznismeni koji ih tamo pune jos vise. Lova im je omogucila ulaz u politiku i posto su se i prije navikli krasti (jer ne bi se obogatili da nisu krali) to nastavljaju i u politici ali sad imaju vecu moc i vise da kradu, a i vlast nad policijom tako da im ne moze niko nista.
Sto se tice nas obicnih ljudi mi ne mozemo drukcije jer nemamo moc, nego svi cutimo da nebi dobili po dupetu. Oni koji progovore zavrsavaju kao Vukelic. Zato se vecini cini pametnije da suti, ali kad neko padne od tih lopova onda im je drago.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2007, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
filozof sa vrbasa je napisao:
Prema nezvaničnim informacijama Okružno tužilaštvo u Doboju juče je odbijalo da preuzme uhapšene i sasluša, iako je riječ o osobama koje su osumnjičene da su prisiljavale tri maloljetnice da se bave prostitucijom.

Tek nakon intervencije Suda BiH, ali i velikog medijskog pritiska, Okružno tužilaštvo u Doboju je promijenilo odluku i prihvatilo da ih sasluša.

Sta reci na ovo? :roll: Pravda u nasoj nazovi drzavi je na izuzetnom nivou :fist:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovaj slučaj je pokazao svu trulost našeg društva!

bisši narodni poslanik glavni krininalac, to može samo kod nas!
Jedna od žrtvi je dijete palog borca, palog borca na koje su siv zaboravili i za koje ovo društvo više ne mari!

dok su ginuli za naše guzice poštovali smo ih, međutim rat stao i boli kurac ovo društvo za njih!

E ovo nije slučaj za suđenje, ovde odma metak u potiljak , znači po kratkom postupku , a onog
pišonju od 20 godina kastrirati!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ponekad je redosljed obrnut, bivsi kriminalac bude poslanik (politicar) kao arkan na primjer a i vecina ostalih je dosla do pozicija zahvaljujuci neposteno stecenom novcu ali kad dodju na vlast onda se samo poveca razbojnistvo. Sjetimo se samo krajisnika, milosevica, karadzica, a aktuelne politicare da i ne pominjem. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
najtužnije u cijeloj toj priči je to što su dva SOCIJALNA RADNIKA upetljana u sve... sve ih treba u škrip dovesti crnce sa kombinirkama i let lampama ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 02:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ovdje imamo parajlije koje su do para dosle na sumnjiv nacin. Sa parama ide i moc. Jako me cudi da je u to umijesan i direktor skole, radnici Centra za soc. rad u Derventi.Dakle, oni koji imaju pare, sve su potkupili.

Ne znam, kako su sve prisiljavli ove djevojcice na prostituciju, da li su i one same bile skolone takvom ponasanju, ili su bile prevarene, a poslije ucjenjivane. Iz kakvih su porodica ove djevojcice. Najvjerovatnije da poticu iz porodica ciji su se roditelji razisli, i ne vode dovoljno brige o sovojoj djeci, koja postaju prilijen ovakvih ljudi.

Da li su se ikad zapitali, kako bi bilo da se tako nesto dogodi njihovim kcerkama. Tada bi sigurno radio pistolj ili automatska puska, ne bi se cekala sudska pravda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 08:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
zah je napisao:
Ovdje imamo parajlije koje su do para dosle na sumnjiv nacin. Sa parama ide i moc. Jako me cudi da je u to umijesan i direktor skole, radnici Centra za soc. rad u Derventi.Dakle, oni koji imaju pare, sve su potkupili.

Hm, u Derventi, pa jedno 90% onih koji imaju para su dosli na veoma sumnjiv nacin do njih i to je opste poznata cinjenica :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LaMpiR je napisao:
zah je napisao:

Hm, u Derventi, pa jedno 90% onih koji imaju para su dosli na veoma sumnjiv nacin do njih i to je opste poznata cinjenica :)

Da. Gdje ces ti na posten nacin imati u ovako siromasnoj zemlji bmw od 100000 ili kucu u bl ili lokal od pola miliona ili milion. Sa platom od prosjecno 600KM trebalo bi ti 1000 godina da to kupis da na nista drugo ne trosis. A kad prodjem kroz bl cini mi se da je svaki deseti bogatas. Otkud, kako, ne znam. Samo znam da svi proracuni govore da nije mogao tako brzo to posteno zaraditi, a da su bas svi naslijedili to je malo vjerovatno. Ali dovoljno je kad pogledamo politicare SDS-a koji prije rata nisu imali nista, a sad imaju milione jasno je. A i ova nova vlast je krenula njihovim stopama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:

Ponekad je redosljed obrnut, bivsi kriminalac bude poslanik (politicar) kao arkan na primjer a i vecina ostalih je dosla do pozicija zahvaljujuci neposteno stecenom novcu ali kad dodju na vlast onda se samo poveca razbojnistvo. Sjetimo se samo krajisnika, milosevica, karadzica, a aktuelne politicare da i ne pominjem. :angel:

Razumijem ja ovo tvoje neslaganje i da nam ništa dobro nisu donijeli, ali oni su u politiku ušli pošteni, to su bili doktori , magistri , kounisti , koji su u Titino vrijeme bili niko i ništa i pošteni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Razumijem ja ovo tvoje neslaganje i da nam ništa dobro nisu donijeli, ali oni su u politiku ušli pošteni, to su bili doktori , magistri , kounisti , koji su u Titino vrijeme bili niko i ništa i pošteni!

Pa nisu bas bili svi posteni. Bas juce sam citao na vikipediji clanak o momcilu krajisniku. Pise da je bio u zatvoru jer je pokrao firmu osamdesetih godina. I normalno kad takvi dodju na vlast zna se sta slijedi, vidjeli smo. A i ti sto su posteni to su bili jer im se nije ukazala prilika za kradju. 90 posto ljudi ce ukrasti ako vidi da moze nekaznjeno, a moze prema sadasnjim zakonima ko je na vlasti. Ja mislim da nije toliko problem u ljudima, jer je ljudska priroda takva pohlepna, vec je problem u zakonu koji dozvoljava onom ko je na vlasti da radi sta hoce nekaznjeno. Takvi su bili kraljevi prije nekoliko vijekova, mogli su raditi sta hoce. U civilizovanim zemljama postoji zakon koji kaznjava i one koji su na vlasti. U nas ne, zato sto ko je na vlasti on sve zakone odredjuje i moze raditi sta hoce i nesmetano krasti. Znaci vecina ljudi ako sebi sudi nece sebe osuditi pa i ako su krivi. Znaci ko je na vlasti on je sam sebi zakon i sudija i normalno da sudija nece sebe osuditi pa i da je pokrao pola drzave. Znaci problem je u zakonu. Zbog toga je prednost ulaska u EU sto nece vlast sama sebi odredjivati zakon pa nece moci tako slobodno krasti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 17:23 
Veteran
Veteran

Izgleda da su i roditelji ovih djevojcica kasno saznali istinu. Tako bar proizilazi i komentara koji sam juce procitao u Nezavisnim novimana. Oni traze pritvor za sve ucenike. Juce su demonstrilae u Derventi, a ako se nista ne poduzme protiv ovih mocnika, idu pred Tuzlilastvo u Doboj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
zah je napisao:

Ne znam, kako su sve prisiljavli ove djevojcice na prostituciju, da li su i one same bile skolone takvom ponasanju, ili su bile prevarene, a poslije ucjenjivane. Iz kakvih su porodica ove djevojcice. Najvjerovatnije da poticu iz porodica ciji su se roditelji razisli, i ne vode dovoljno brige o sovojoj djeci, koja postaju prilijen ovakvih ljudi.

Da li su se ikad zapitali, kako bi bilo da se tako nesto dogodi njihovim kcerkama. Tada bi sigurno radio pistolj ili automatska puska, ne bi se cekala sudska pravda.

Naravno, pošto i sami znaju kako funkcioniše sudstvo i pravna država.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 20:31 
Veteran
Veteran

Bit ce interesantno vidjeti kako ce se sve ovo zavrsiti, kako ce svoj posao odraditi tuzilasvo i sudsvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2007, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[url=http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=47358]Izgleda da pravde jos nema na vidiku

Протест у Дервенти- мајке малољетница не одустају[/url]

ДЕРВЕНТА, 30. ДЕЦЕМБРА (СРНА) - Мајке три малољетнице из Дервенте које су биле жртве трговином људима ради простутуције поручиле су са данашњег митинга да неће одустати све док се лица која су "упропастила њихову дјецу" не нађу иза решетака.

Мајке, чије су малољетне кћерке, од 2003. до 2007. године биле жртве трговином људи ради проституције, тврде да су њихова дјеца биле класично бијело робље "макроа" Миловоја Новића, власника "Аутоцентра" и бензинске пумпе, и Чеда Маркелића, власника мотела "Бабино брдо" и бензинске пумпе.

Оне тврде да су Новић и Маркелић "најодговорнији за злостављање и......

Citajte dalje klikom na naslov.

Kao i na ovome linku: http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 435&meni=2

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]