banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Ostati neozenjen?
PostPoslato: 19 Dec 2007, 02:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Neki kazu da stalno raste broj onih koji se ne zene. U nekim mjestima Hrvatske i Srbije vec ima puno starijih momaka koji se ne zene, ne zbog toga sto ne zele, nego jednostovno zbog toga sto nemaju prilike. Naime, mnoge mlade cure ne zele ici na selo, a oni zive na seoskim imanjima, i to je jedan od najcescih razloga zasto su vec stariji momci a neozenjeni.

U Hrvatskoj su svojevremeno organizovali putovanja nezenjenih momaka u Moldaviju, i Ukrajinu. I gle cuda, mnogi se tamo upoznase za Moldavkama i Ukrajninkama, dovedose ih u svoja sela, i sad svi imaju brojnu porodicu. Dakle, nekome je na um pala dobra ideja, kako ozeniti ove starije momke.

Ovaj starac koji se nikad nije zenio, kaze da dugo zivi upravo zbog toga sto se nikad nije zeni. Dakle, oni koji zele dugo da zive po njegovom misljenju trebaju da ostanu neozenjeni.

Doživio 116. jer se nije ženio

Sa napunjenih 116 godina života Hryhoriy Nestor iz Ukrajine neformalno je bio najstariji čovjek na svijetu. Bio je poljoprivrednik i stalno je nešto radio, kažu njegovi poznanici. No isto tako volio je piti votku i pojesti dobru kobasicu, a omiljena zabava bila mu je šetnja po staklu bosih nogu. Sam Nestor smatrao je kako je razlog njegove dugovječnosti činjenica da se nikada nije oženio. Ipak, taj se simpatični starac nije stigao upisati u Guinessovu knjigu rekorda jer je umro prošlog petka u svom domu.

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/a ... ge_id=1811

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 08:46 
btw kakve veze ima to sto se nije ozenio sa dugovjecnoscu???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
valjda mu zena nije kidala zivce ... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 10:30 
Acrobatico je napisao:
valjda mu zena nije kidala zivce ... :lol:

I meni to prvo palo na pamet... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 10:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Glavna tajna dugovjecnosti je šetnja bosih nogu po staklu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 11:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
cekaj jel` to nekom analogijom dolazimo do zakljucka sa sex skracuje zivot? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
BSE je napisao:

Sex sa ZENOM!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 11:47 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Hahahha, znaci Al Bundy je bio u pravu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 11:59 
LaMpiR je napisao:
Hahahha, znaci Al Bundy je bio u pravu :)

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Al Bundy ... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ma, to je izmislio neki peder. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Rakun_Slavko je napisao:
BSE je napisao:

Sex sa ZENOM!

Super... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 02:32 
Veteran
Veteran

Cini mi se da je danas u svijetu prisutan trend kasne zenidbe i udaje. Pored toga u posledn je vrijeme sve vise imamo nezenja. Ovim necu kazati da oni nemaju neku prijateljicu sa kojom zive odvojeno ili cak zajedno, ali ne sklapaju brak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 07:00 
zah je napisao:
Cini mi se da je danas u svijetu prisutan trend kasne zenidbe i udaje. Pored toga u posledn je vrijeme sve vise imamo nezenja. Ovim necu kazati da oni nemaju neku prijateljicu sa kojom zive odvojeno ili cak zajedno, ali ne sklapaju brak.

Drugim rjecima, trpaju se do bola iz cistog zadovoljstva!!! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
zah je napisao:

Da, cini se sto je zemlja razvijenija da se ljudi kasnije zene i udaju. Recimo u africi i aziji nije rijetkost da se zene i udaju od 15 godina, kod nas u prosjeku od 20 do 30 godina, a na zapadu od 30 do 35 godina prosjecno se zene i udaju. Objasnjenje je mozda u jurenju za karijerom, veca zahtijevnost za partnerom i veci zivotni vijek u razvijenijim zemljama. Takodje, sto je zemlja siromasnija povecava se natalitet i obrnuto. ljudi u nerazvijenim zemljama izgleda nemaju sta drugo raditi pa se mnoze. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 04:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Opet mi je gore kad se ljudi "zene i udaju" sa 15 jer nemaju sta drugo da rade, nemaju buducnosti, obrazovanja, posla, nemaju nicega, pa se 'nakote', ne jer zele porodicu, vec zato sto bi se *ebali, a ne zele da razmisljaju o zastiti, prosto puste da ih voda nosi i razmnozavaju se i razmnozavaju i razmnozavaju...bez emocija, bez mozga, bez icega...

I mozda bi zene htjele zivjeti na selu da na tom selu nesto ima. Ni ja, iskreno, ne bih zivjela u nekim nasim "gradovima" ako imam bilo kakvu alternativu.
Zasto?
Zato sto (recimo) do prvog pravog doktora imam bar 50 km, zato sto su mi djeca zakinuta i imaju na izboru 3 skole - 3 zanata, zato sto nema kina, pozorista, zabavnih sadrzaja, zato sto ne postoji mogucnost normalnog zaposlenja...zato sto bi mi zivot bio slican zivotu u pecini - a u pecinu se, priznacete, niko od nas ne zeli vratiti (slucajeve za "preko Vrbasa" izuzimam)...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
ventilator je napisao:
Opet mi je gore kad se ljudi "zene i udaju" sa 15 jer nemaju sta drugo da rade, nemaju buducnosti, obrazovanja, posla, nemaju nicega, pa se 'nakote', ne jer zele porodicu, vec zato sto bi se *ebali, a ne zele da razmisljaju o zastiti, prosto puste da ih voda nosi i razmnozavaju se i razmnozavaju i razmnozavaju...bez emocija, bez mozga, bez icega...

I mozda bi zene htjele zivjeti na selu da na tom selu nesto ima. Ni ja, iskreno, ne bih zivjela u nekim nasim "gradovima" ako imam bilo kakvu alternativu.
Zasto?
Zato sto (recimo) do prvog pravog doktora imam bar 50 km, zato sto su mi djeca zakinuta i imaju na izboru 3 skole - 3 zanata, zato sto nema kina, pozorista, zabavnih sadrzaja, zato sto ne postoji mogucnost normalnog zaposlenja...zato sto bi mi zivot bio slican zivotu u pecini - a u pecinu se, priznacete, niko od nas ne zeli vratiti (slucajeve za "preko Vrbasa" izuzimam)...

Naravno da nebi niko. Cudim se da i ti muskarci ne odu u grad. Sto oni ostaju na selu. Izgleda da su djevojke pametnije kad idu. Koji im je smisao da ostanu i rode 5 djece a da djeca idu 5km u skolu, ako vec imaju alternativu. Ranije su muskarci isli u grad i u inostranstvo za novcem a zene ostajale na selu a sad obrnuto izgleda.
Ali ima tu jos jedan problem. Zena se obicno uda i ode u kucu muza. A muskarac mora obezbijediti kucu i to je vjerovatno razlog zasto muski ostaju na selu jer tamo imaju kucu a u gradu ne. A zena ode uda se u gradu i ima kucu. Vjerovatno je to razlog zasto muskarci ne idu u grad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
istina da na selima ima dosta neozenjenih, ali priznacete i ti muskarci su budi bog snama , bar ono sto ja vidjam :D
mislim da takvi ne moraju ici u grad jer i na selu se da lijepo zivjeti ako "zasuces rukave" , no problem sela je sto mladi nece da rade poljoprivredne poslove a sta god im pomenes "nema racuna" a kad to cujem, dobijem ospice...
a sto se tice djevojaka , mladjih zena na selu, to je nekako fift:fifti ili su vrijedne , radne ili su pak polijene snasice kojima je gl. cilj da se docepaju grada i pijacnog dana...
strasno, meni je zao sto je to tako na selima, jer selo je divno, i znam mnogo ljudi koji jako dobro stoje zive na selu , rade i toga se ne stide.
One priloge na tv o neozenjenim muskarcima na selima sto pustaju, uglavnom su iz sela gdje ima cirka 5 kuca , zive u krsu, kamenim kucama i sl. To su ekstremni primjeri, ali ni ti ljudi sami se ne trude da si nesto poboljsaju, cekaju da im sve drzava pruzi.... a logicno da rijetko koja 'cura' ce doci za nekog tako neokretnog...
ja opet smatram da je kljuc napretka u svakom od nas...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 01:57 
Veteran
Veteran

Ni selo nije vise ono sto je nekad bilo. Sad do sela imamo dobre puteve, sela imaju vododvod, kanalizaciju, telefon. Ljudi su malo bogatiji, gotovo svako domacinistvo ima auto, tu su i autobuske linije, pa ni grad nije vise tako daleko kako sto je nekad bio.

I na selu se djeca mogu lijepo razvijati. Skole, nisu vise daleko kao prije, neka sela imaju i domove kulture, sa finim bioskopskim dvoranama, pa ima i kina, i zabave.

Istina, zivjeti u gradu ima prednosti, ali zivjeti i na selu nije neka velika tragedija. Kad ovo kazem, ne mislim zivjeti iskljucivo od zemljoradnje, jer koliko ja znam, mnogi zive na selu a rade u gradu, itd. Sve ima svoje prednosti i mane, pa svako treba da procijeni, sta mu vise odgovara, sta mu vise pricinjava zadovoljstvo, itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 02:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
simplicity je napisao:
istina da na selima ima dosta neozenjenih, ali priznacete i ti muskarci su budi bog snama , bar ono sto ja vidjam :D
...

Npr. DžordžKluni? :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]