fantomacan je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Da da, jako me iznenadilo njihovo jednistvo! Zato se ja molim Bogu da mi da zdravlja i pameti da nikad ni zbog čega ne završim gore! Gore u KC! Amin!
Mene nije uopšte iznenadilo, bilo je sasvim očekivano. To govori o moralu našeg društva, čovjek pod anestezijom čeka na operaciju a plastični hirurg traži hirurga koji je zakazao operaciju a njega nigdje! Dva druga hirurga odbijaju da operišu čovjeka pod narkozom, a svi su radili po pravilima službe???? Trebali bi ih sve biti sramota, ali ne znaju oni za to. Ako si pratio slučaj u HR gdje je pacijent nakon odlaska na operaciju slijepog crijeva ostao bez jedne noge, isto su tako doktori štitili kolegu. Kad je došlo sve na sud, i kad je došla po ko zna koja komisija (ovoga puta izgleda zaista nezavisna i objektivna) da ispita šta su stručnjaci radili, došli su do zaključka da su napravljene brojne greške i da nije ispoštovana procedura mnogo puta. Dobio ih je na sudu i uzeo lijepe pare, ali šta mu to vrijedi kad je invalid do kraja života?
Kod njih je barem sud bio objektivan, ako ovaj slučaj dođe kod nas na sud bojim se da će se sve završiti na 500 KM kazne za KC.
samo jedna napomena i ovdje u sloveniji ( a i u drugim drzavama EU ) tesko da ce jedan doktor preuzeti pacijenta od drugog doktora, pogotovo operisati jer operacija nije kao recimo popravka auta postoji priprema za operaciju koja traje malo duze, pracenje stanja pacijenta itd. a sad da bi neki doktor samo ustao i usao u oper.salu i nekog operisao...malo sutra, previse gledate ER, House-a i ostale

cak mislim da im poslovna praksa zabranjuje da se mijesaju u slucajeve srugih doktora osim ako ih on sam zamoli...
ali bitno je da se pljuje, po doktorima, politicarima, profesorima, selektorima, igracima... u tome smo prvaci u cijelom svijetu
da se malo objektivno razmisli ma daj... U cijelom tom slucaju mi jedino nije jasno gdje je taj doktor koji je trebao operisati i zasto ( mozda cak i objektivno ) nije dosao na operaciju, svi ostali su potpuno nevini...
sad meni kao ekonomisti da udju u kancelariju i kazu potpisi neki ugovor ( na kojem radi kolega ) a koji ja ne poznajem bi ladno odbio i rekao ne potpisujem nesto sto ne poznajem a zasto bi doktori se u tome razlikovali pogotovo jer je islo za rekonstruktivnu operaciju ( nije hitna ) a ne za traumu...
Blah