banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Treba li nam ZOO vrt u Banja Luci i za koga ?
Glasanje se završava 07 Dec 2007, 12:44
Netreba nam zatvor za nevine životinje u BL . 67%  67%  [ 2 ]
PODRŽAĆU DRUŠTVO NOA U OVOJ AKCIJI 33%  33%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2007, 12:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2007, 19:07
Zoo je zatvor za životinje koje su osuđene- bez suđenja, i osećao sam se krivim jer nisam činio ništa povodom toga. ~Rasel Hoban~

Postovanje,
duga je to bitka protiv zoo vrtova.. ali ako na pravi nacin pristupite- moguce je da ne bude otvoren takav zoo...poslacu vam u ovom pismu najvaznije stavke o zoo-- a vi napisite sta vas posebno zanima..

evo za pocetak,
preporucujem vam da pustite ako imate mogucnost) ovaj kratak edu. film:
http://circusspotlight.org/Videos/AnimalLifeboat_HS.wmv
Narator filma je čuveni Mr. James Earl Jones (poznat i kao Dart Vejder i prepoznatljiv glas Mufase u crtanom filmu Kralj lavova)

P.S. pogledajte i ovu stranicu: http://www.kampanja.bravehost.com/Misljenja.html
Vazno je pomenuti nove vrste zoo vrtova- a to su "bioskopsi" i hologramski/laserski--
pokusajte da napravite projekat (poslala bih vam nas- ali je jos u izradi).
Ponudite ljudima ono sto zele- interaktivni zoo (ali bez pravih zivotinja)..
centar za informisanje o divljim zivotinjama.. tourist biro na tom mestu gde mogu kupiti karte za safari u keniji ili gde vec...

cim zavrsim projekat - poslacu vam da vidite sta smo sve pomenuli...
vazno je prvo ispitati javnost sta im trebva i sta zele- istina je da malo ko zaista zeli pravi zoo vrt-- ljudi samo zele nesto novo- pa prebacite teziste na nesto drugo- npr. teniski centar (ako nema u vasem gradu...) nesto sto treba deci i omladini...

Zelim Vam sve najbolje, drzite se!!
:-) Jelena-JeZa/Beograd

nekoliko cinjenica o zoo:

*U ZOO Vrtu, Vaša deca mogu naučiti da se rugaju tuđoj mizeriji i bedi.

Zoo vrtovi tvrde da im je cilj edukacija ljudi i očuvanje vrsta, ali često podbace u obe stvari.

Većina je kaveza u zoo vrtu vrlo skučena, a informacije na ploči ispred kaveza retko daju više od naziva vrste, načina prehrane i prirodnog staništa.

Retko se spominje, a još ređe vidi uobičajeno, normalno ponašanje životinje, jer kavezi ne zadovoljavaju njihove prirodne potrebe.

Često se pticama potkrešu krila, da ne bi mogle leteti; vodene životinje često imaju malo vode, a mnoge životinje koje u prirodi žive u velikim krdima ili skupinama često su u zoo vrtovima same ili, u najboljem slučaju - u paru.

Prirodno ponašanje za vreme lova ili sezone parenja gotovo da je eliminisano regulisanim režimom hranjenja i parenja. Životinje su minijaturnim kavezima, nemaju privatnosti, a vrlo je malo prilike za mentalnu stimulaciju ili telesne aktivnosti, što rezultira abnormalnim i samodestruktivnim ponašanjem koje se naziva zoohozom (od "zoo psihoza").

Kvalitet ZOO vrt-a NE određuje broj životinja ni raznovrsnost vrsta u ZOO vrtu.

Kvalitet ZOO vrt-a definiše opšte stanje životinja koje su zatvorene u ZOO vrtu kao i nivo brige o kvalitetu njihovog života.

Životinje u ZOO vrt-u, ako je po tezi vlasnika zoo vrt-ova, trebalo bi da budu atrakcija, živi uđžbenik (nastavno sredstvo), primer dugih životinja koje žive u divljini; no da li je to i u ovom slučaju tako?

Zivotinje koje je žive u ZOO vrt-u izgledaju loše -kao bolesnik u nekoj zapuštenoj mentalnoj ustanovi.

Životinje se "čačkaju", dugo lizu sebe i svoje genitalije, ližu beton i šipke; udaraju u sebe glavu ili udaraju glavom o zid, grizu svoj rep i šape (sve delove svoga tela koje moge da dohvate), zapomažu i vrte se oko svoje ose, odsutne su duhom..

Životinje u ZOO vrt-u su nesrećni zarobljenici, obespravljeni robovi; njima nije ponuđeno ništa zauzvrat. (Svakom radniku daje se nekakva nadoknada za ono što radi a u protivnom to je izrabljivanje).

Životinjame u vrt-u su izrabljene i zapuštene, ponuđen im je grozan- bučan "smeštaj", loša hrana, nije im dozvoljeno kretanje izvan minijaturnih kaveza (u kojima veće životinje-kao što je to polarni medved nemogu ni da se ispruže do svoje prave visine). Ovim životinjama nije dozvoljena prirodna interakcija sa pripadnicima njihove vrste, nemaju ni trunke privatnosti ) čitav taj mizerni život odvija se pod bukom koju stvaraju posetioci, svaki obrok i svako spavanje neko motri a ni veliku nuždu nemaju gde obaviti u samoći).

Životinje u ZOO vrtu preživljavaju stalne torture, od strane "posetilaca" koji ih hrane kesama, gadjaju granjem,kamenjem a ponekada i stolicama; te životinje ne mogu pobeći i sakriti se od torture jer nemaju gde da se sklone, radnici zoo vrta im ne pomažu u tim situacijama jer nemare za njih (radnik u zoo vrtu-to je samo opis njihovog radnog mesta).

Posetioci zoo vrt-a plaćaju nastavak ove agonije za svakog "stanovnika" ZOO zatvora, davanjem novca osuguravaju doživotnu robiju iza rešetaka betonskih ćelija BEOZOO vrta.

Ako ste stvarno naumili da vidite moderne robove i duševne bolesnike iz životinjskog sveta, ako je za Vas atrakcija da gledate kako se životinje samopovređuju i čine sve što u prirodi nikada nebi činile- DA-idite u Beo ZOO Vrt.

(Nezavisni Aktivisti-Srbija@2007 )

Zašto i zbog koga mučiti Životinje u Zoo Vrtu?

*Zoo vrt nije, i ne sme biti igralište za decu, jer životinje ne podnose gradsku buku .

*Zoo vrt ne sme biti šetalište za građane ili turiste, ne sme biti mesto Za odmor građana, jer i životinjama potreban je odmor!

*Zatočene životinje bespomoćno sede u betonskom kavezu, bez stimulansa, prostranstva, prijatelja, rodbine....bez života . Koga sva ta mizerija raduje i za koga je to duševna hrana?

http://www.kampanja.bravehost.com/Misljenja.html

http://www.kampanja.bravehost.com/prirodno.html

+
ovo su snimci iz BG zoo ( svaki zo na blakanu je takav)

Video snimak Životinja u BeoZOO vrt-u :*VIDEO ZAPIS, BEO ZOO Septembar 2007. * VIDEO ZAPIS, BEO ZOO (Septembar)2007.

procitajte i ovo :http://www.ippl.org/01-05-04-11.html o trgovini divljim zivotinjama (zoo)

* fotografije pasa u beozoo/Sept. 2007.
* Fotografije: Mladunci u beozoo/Sept. 2007.

* January 2005. (36)

* January 2006. (5)

* June 2005. (9)

+ jos info:
EDUCATION

Captive Wild Animal Report (pdf file)
Wildlife Trafficking News

- Sakrij citirani tekst -

On 11/28/07, Epar <epar@yunord.net> wrote:
Jelena,
Vi ste - nezavisni aktivista za prava zivotinja u Mrezi za prava zivotinja i upućeniji ste u ovu temu i argumente protiv otvaranja zoo .Molim Vas pomozite nasim prijateljima , oni su Drustvo NOA - Banja Luka .
Argumenti koje EPAR zastupa su_:
da svaka zivotinja ima pravo ziveti svoj jedini zivot slobodno.Da zoo u danasnje vreme kompjutera, CD-a DVD-a na početku trećeg mileniuma nema edukativni karakter, jer su divlje zivotinje u zarobljenistvu , u neadekvatnom klimatskom pojasu,ne ponasaju se i ne zive prirodno nego izvestačeno , sto daje pogrešnu predstavu o karakteristikama životinjske vrste kojoj pripadaju, dezinformišu i decu i odrasle pogresnom slikom u pogresnom miljeu, u kojem zivotinje strahovito pate .
Pitanje je da li ,ustvari ,neka zajednica hoce da nauči svoje mlade jedinke ,ljudsku decu: kako izlagati živa bića patnjama.Ako je to cilj - onda zoo ima mesta.ALI, NE VERUJEMO DA JE NEKOJ ljudskoj ZAJEDNICI CILJ DA DEZINFORMIŠE i pogrešno vasipatava svoj podmladak.
U svim postojećim zoo vrtovima u svetu postoje ogromni problemi i težnja za smeštanjem životinja , koje su boravkom u zoo dovedene u katastrofalno psihičko stanje, u sanktuari centre i vraćanje u prirodna staništa postepeno , svake jedinke za koju je to moguće, a ostanak u sanktuari centru pod budnim nadzorom , za jedinke koje ne mogu potpuno bez nadzora čoveka.

Svemu se protive i zagovaraju postojanje i otvaranje zoo, samo ljudi koji nisu u stanju obezbediti sredstva za sopstvenu egzistenciju bilo kakvim korektnim radom, nego to čine zloupotrebom divljih životinja, trgovinom, preprodavanjem ovih životinja i njihovih mladunaca cirkusima, prodajom na crno : radi kože, krzna, kljova, rogova, lovištima - za zabavu lovcima itd.sve sami mafijaški poslovi. Tako da čim neko progovori o otvaranju zoo - taj ima razradjen mafijaški plan za svoju dobru zaradu na račun životinja, jer ako bi mislio na očuvanje neke životinjske vrste - zalagao bi se za zabranu lova u svetu , ako bi mislio na edukaciju svojih potomaka- zalagao bi se za dobru snabdevenost škola kompjuterima , CD -ima i DVD-ima.
Ali s obzirom da taj misli samo da svoj "dobar biznis", nije ga briga za životinje niti za edukaciju svoje dece - on se zalaže i zagovara otvaranje novog ili dalje tavorenje postojećeg doživotnog najčešće smrdljivog - jer su ljudi kasnije leni da čiste i rade,i jer nije prirodno da divlje životinje žive u kavezima - zatvora za nevina osećajna bića koja svoj jedini život , koji je uzgred da kažem jednako važan kao i život onoga ko zagovara doživotni zatvor za ove nevine žrtve, provode trateći svoje dane u tom BESMISLENOM GLUPAVOM zatvoru - zato što je neka gluperda tako odlučila .
Možda bismo se složili sa njegovom odlukom - ako bi taj čovek čija je zamisao zoo seo u jedan mali kavez, zajedno sa svojom ženom i decom i tamo svi ostali do kraja njihovog života - ako bi oni tako odlučili- jer to je onda njihov izbor. Divlje životinje nikada nisu izabrale nešto tako apsurdno i niko nema pravo da ih strpa u neku smrdljivu malu ćeliju i tamo ostavi do smrti- prirodne ili nasilne.
To je brutalno , zlostavljanje nedopustivo na početku trećeg mileniuma. Pojedinci mogu zastraniti, ali ako zastrani cela zajednica - to je ogromna tragedija za tu zajednicu , zato dragi prijatelji iz NOA BL nemojte dopustiti da morbidni umovi u Vašoj zajednici nadvladaju sve Vas zdrave , nego te morbidne odvedite psihijatrima radi lečenja, AKO MOŽETE.
Mi naše , nažalost, ne možemo, jer ih imamo previše, što je ogromna tragedija za našu zajednicu , čak negiraju svoju bolest, kao što rade svi psihikatrijski bolesnici.Ali radimo na tome da se zatvore SVI zoo zatvori u Srbiji .

Jelena sve ovo bolje zna , pa ce Vam dodati jače činjenice .
Srdačan pozdrav
Slavica
---
Slavica Mazak Bešlić
Prijatelj-EPAR/OIPA /Alliance for Animal Rights
http://www.epar.org.yu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ja sam za to da se otvori jos ZOO vrtova,a vi iz nevladinih organizacija ne dosadjujte okolo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
laoce je napisao:
Ja sam za to da se otvori jos ZOO vrtova,a vi iz nevladinih organizacija ne dosadjujte okolo.

Pa, plaćeni su da dosađuju okolo. Plati ih ti više da ne dosađuju, pa će prestati. :lol: :P

Vrh

Tema posta: PRO ET KONTRA
PostPoslato: 06 Dec 2007, 13:16 
Početnik
Početnik

Lijepo skupi familiju i rodbinu u jednu sobicu pa da vas zaključamo na 100 dana, mislim da bi promjenio mišljenje o ZOO vrtu a i o NVO Društvima . Za sada toliko , za pametnog i previše a za .........

NOA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
NOA, bez uvrijede, vegetarijanac sam i zalazem se za prava zivotinja, ali fakat zvucis kao sekta neka. :-?
Kakve su ono opcije na glasanju: da, i izricito da. :-?
A vec sam ti prije napominjao, ako istupas u ime neke organizacije, bilo bi stvarno pozeljno da poradis na pravopisu da bi te neko mogao shvatati za ozbiljno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Kakvo vam je ovo debilozno glasanje? Mislim, nije da vas ne podržavam u nekim stvarima, ali treba staviti opciju za koju će glasati oni koji žele zoo vrt, bar da se zna neka statistika... Ovako je smiješno:

Treba li nam ZOO vrt u Banja Luci i za koga ?
Netreba nam zatvor za nevine životinje u BL .
PODRŽAĆU DRUŠTVO NOA U OVOJ AKCIJI
:roll:

Još nešto, izvinjavam se na kritici, ali nastup vam je amaterski, neozbiljan i napadan... Zvučite kao fanatični propovjednici neke sekte. Ovako ako nastavite, teško da ćete išta postići. Ovo pišem s najboljim namjerama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Haha kakav sinhronicitet :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da, glasanje je u najmanju ruku neregularno i neozbiljno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 14:49 
Početnik
Početnik

Nisi obavezan glasati ako ne odgovara.
Imaš li stav o nečemu ili samo očekuješ demokratske floskule ?
Uzmi travku hoću neću pa se igraj do sutra.
Ovo pitanje nema opciju da i ne (kako ne kužiš)
Ovo je VELIKO NE ZOO vrtu
I nema A B .
Demokratija je pobjegla glavom bez obzira od takvih koji nemaju jasnog stava o ničemu pa ni o sebi samima.

A ako nedostaje otvori štand "Ja sam za ZOO i no frks u čemu je kvaka?

Za nas nema opcije B u ovom slučaju smo definisani .
Kad prokontaš javi se ........
Ništa kontra ..................................ili....................?
Pozdrav i najbolje želje u razvoju mlade demokratije.
Usput Prozor mora pasti.

Vrh

Tema posta: Re: PRO ET KONTRA
PostPoslato: 06 Dec 2007, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NOA je napisao:
Lijepo skupi familiju i rodbinu u jednu sobicu pa da vas zaključamo na 100 dana, mislim da bi promjenio mišljenje o ZOO vrtu a i o NVO Društvima . Za sada toliko , za pametnog i previše a za .........

NOA

Hm, da vidimo....

vojska... sličan princip

škola...sličan princip

sekte, humanitarne organizacije i nevladine organizacije..sličan princip

svi smo u zatvoru, na ovaj ili onaj način.. pa i ti si zatvorenik tih stavova za koje si plaćen da propagiraš :lol: :P :wink:

usput. NOA, postoje i drugi načini da se pomogne životinjama

a mislim da se o životinjama u ZOO vodi računa, prehrana, zdravstvena njega, igra... postoje stručni timovi koji o tome vode računa

ajte vi povedite akciju da se organizuju zatvorske kazne za svakog ko ode u vangradsku zonu i ostavi svoje kuče tamo, da se "drugi brinu o njemu" na milost i nemilost sudbini..... šta misliš o tome? pošto je meni deda van grada, i tamo svako malo neko izbaci i ostavi kuče... momak koji radi u šinterskoj službi mi je rekao da je jednom našao 5 malih kučića (živih) u kontejneru :cry: :( e ovom i vi povedite računa, i ja vas podržim

životinje u ZOO niko ne maltretira

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 15:41 
Početnik
Početnik

Odgovornost svakog pojedinca za svoj i tuđi život je obaveza svakog razumnog bića, ako nema tu odgovornost prema sebi i drugima nemože se smatrati razumnim bićem pa mu je potreban zakon i sankcija kao mjera da ga urazumi i prizove razumu. Pošto sam ti objasnio razliku između razumnog i nerazumnog ponašanja sve ostalo je suvišno.
Sam vidi gdje pripadaš s obzirom na navedeno.

Pošto smo ovo riješili odgovor na tvoja pitanja pasšće ti u krilo samo promućkaj prije upotrebe.

Jedan se pravio trknut pa je takav i ostao .

Biće ušlo u naviku .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Što se mene tiče, bilo bi pametnije otvoriti zoo vrt i u njega protvoriti samo one životinje koje bilo kojim slučajem nisu sposobne za život u divljini ili kojima je potrebna čovjekova njega... Ovo zatvaranje nevinih mi se nekako ne sviđa...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ovde ima samo jedna opcija na dva nacina i bezze je...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hazoous je napisao:
Što se mene tiče, bilo bi pametnije otvoriti zoo vrt i u njega protvoriti samo one životinje koje bilo kojim slučajem nisu sposobne za život u divljini ili kojima je potrebna čovjekova njega... Ovo zatvaranje nevinih mi se nekako ne sviđa...

odlična ideja :D

i čovjek je nekad bio divlja životinja kojeg je civilizacija pripitomila i otela mu onaj divlji sjaja iz oka.. isto se dešava životnjama koje dođu u ZOO.. o njima se zaista vodi računa, čak bolja ljekarska njega i isphrana nego u divljini.. u tom smislu niko ih ne zlostavlja, tim prije što se one prilagode i onda to ne doživljavaju kao neprirodno stanište, dapače

tvoja ideja je sjajna, hazoos :D

Vrh

Tema posta: Re: PRO ET KONTRA
PostPoslato: 06 Dec 2007, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
NOA je napisao:

NOA

A ti nauci razliku izmedju familije i rodbine,pa kad mi javis,onda cu sve skupiti na jedno mjesto pa cemo slaviti tvoju glupost,uz peceno prase dok nam iz kaveza cvrkucu pticice.
Za mene je ovo spam ili reklama,odredite sami.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
ne treba meni zoo vrt. imam ja 2 sestre...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Kod mene je matematika na programu; a nije to tako maleno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

***S@NI*** je napisao:

:lol: :lol: o gade mali :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
sta 'oce ova gore sa pocetka ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
XIX century je napisao:
***S@NI*** je napisao:

:lol: :lol: o gade mali :oops:

:D :D :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]