banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Treba li nam ovo?
PostPoslato: 20 Okt 2007, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
covjek je izmislio tocak. izmislio je vatru. ili ju je ukrao bogovima. svejedno je. radio je. razvijao se. izmislio je viljuske. kasike. ciglu. tocak. satelite. opticki kabl. digitalne rucne casovnike. digitron. genius mikrofon, zvucnik i tastatruku koji leze oko mene.

takodje je izmislio, hljeb i mlijeko, i takodje kako da ukroti konja i kravu da mu pomognu u proizvodnji tih zivotno vrlo vaznih artikala.

takodje je izmislio i ovo:

Slika

Slika

Slika

Slika

Citiraj:
prva termo bomba bila je ispitana 24 avgusta 1968, u Francuskoj Polineziji i imala je snagu od 26 000 kilotona. Ova Car-Bomba ima snagu od 50 000 kilotona

osigurava prevlast, kako ekonomsku tako i vojnu, cini da se ljudi osjecaju sigurnim, cini da libido naucnika raste zajedno sa njihovim egom dok je tapsu i maze, fantasticna zamjena za bijedne vatromete. koja je poenta? svrha? cemu to...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
To je po nekima bilo sredstvo za zavrsavanje 2 svjetskog rata. A poslije 2 sv rata se razvilo u jos dosta toga.

Poslednji put menjao jellyfish dana 20 Okt 2007, 18:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2007, 20:42
..............ovaj......zanimljivo...izgleda bas onako,zanimljivo.mislim,gledajuci iz nekog drugog ugla.npr.meni su uvek bile zanimljive eksplozije tj.oni dimni oblaci,i oblici koji nastaju...zanimljive fotografije.
nego,u cemu je svrha,poenta?hmmm...e to je tesko pitanje...ko ce znati...dosadno ljudima.... :D

"Nema zveri koja za trun milosti ne zna...;
za milost ne znam,te ni zver nisam."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Hm... Svrha.... Po mom skromnom mišljenju, da drži ljude u strahu... Koliko god to zvučalo 'sitno' i 'maleno', strah izazvan u ljudima uopšte nije mala stvar...
Kažu da se danas sa nuklearnim oružjem koje posjedujemo planeta može uništiti za 15 minuta... Ali, kome je u interesu da skenja granu na kojoj sjedi? Dobro, već vidim odgovore, to su đavolji planovi, to su ludi ljudi, ali oni koji rukuju dotičnim oružjem, posjeduju i ogroman kapital.. Skroz plastično rečeno... Da bi uživali u kapitalu, treba im Zemlja... Eto...
Šta sam htio da kažem...
Ako si gledao Farenhajt 9/11, mogao si vidjeti na djelu kako se izaziva strah projicirajući ga u neki vanjski objekat. Konkretno u tom slučaju, terorizam. Ispitanici na ulicama nisu imali pojma odakle potiče sav taj terorizam i slično, ali su se slagali sa odlukama Bušove administracije da treba da se krene u rat protiv terorizma... TO! Nisu Ameri toliko glupi koliko su pogrešno informisani. Administracija ništa ne bi mogla da uradi kad bi se masa pobunila. Ali kad masa sjedi mirno, sve je u dure...
Sad... Iran... Imaju savršen izgovor da napadnu Iran, jer dotični je l', razvijaju nuklearni program...
Niko neće to da upotrijebi... Bitno je samo ko ima veću karu. Riba neće da se odvuče u krevet, već će njome da se manipuliše...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka

@nEdA: napusti temu, vrati se nakon 10 godina kad porastes jos malo. do tada pali sibice i cuvaj se mame da te ne istuce po prstima.

Slika

-

vim je napisao:
To je po nekima bilo sredstvo za zavrsavanje 2 svjetskog rata. A poslije 2 sv rata se razvilo u jos dosta toga.

cilj opravdava sredstvo?

koji cilj zadovoljava sredstvo u vidu bome koja zamjenjuje 50 000 kilotona (50 000 000 000 kilograma) 'obicnog' TNT eksploziva? cemu to? ako bomba od 'bijednih' 13 kilotona od jednog grada napravi ovo:
Slika

a od drugog grada ovo:
Slika

sta onda bomba od 50 000 kilotona moze uraditi?? koji je to onda cilj?

Vrh

Tema posta: Re: Treba li nam ovo?
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
VeLiKi_ je napisao:
koja je poenta? svrha? cemu to...

PRI-RO-DA!! jesi ikad video dva bika/jelena/nosoroga/mužjaka gorile kako se bore? dva pauna/goluba/papagaja kako se šepure? u prirodi je sve nadmetanje. e sad, mi majmuni smo to nadmetanje podigli na sasvim novi nivo. i to zovemo evolucijom. zato sad imamo raznih vrsta takmičenja među mužjacima: krkani - ko će jače udariti krušku na vašaru, šabani - čiji golf "dvica" ima više konja (i glasniju muziku), gitaristi - ko brže svira gitaru, fakeri - ko je povalio više žena, geekovi - ko ima veći radni takt procesora (i više FPS-ova u unreal turnamentu), i tako dalje, i tako dalje.... a eto, predsednici, kao najmoćniji ljudi na planeti, se takmiče u moći. a šta bolje oslikava moć od činjenice da možeš jednim potezom zbrisati pola planete?
zaključak: birajmo žene za predsednike. nek idu na raznorazne konferencije i sastanke, nek piju kafu i tračaju o svetskim problemima, nek donose glupe zakone o manikiranju, pedikiranju i glupe praznike tipa "svetski dan frizura". uglavnom bićemo sigurni od nuklearnog holokausta.

VOTE WOMEN NOW!!!! :lol:

Poslednji put menjao nerevar dana 20 Okt 2007, 18:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pero_Bombas je napisao:
Riba neće da se odvuče u krevet, već će njome da se manipuliše...

znam da te obozavam zbog necega...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
N=R*f(p)*n(e)*f(1)*f(i)*f(c)*L

U ovom slučaju, nuklearno oružje se može posmatrati i kao L iz gore navedene Drejkove formule...

Malo pojašnjenje...

N - vjerovatan broj dovoljno tehnološki naprednih civilizacija sa kojim bismo mogli da ostvarimo komunikaciju.

R - prosječan broj novih zvijezda ''rođenih'' svake godine u našoj galaksiji. Pretpostavlja se da ima 200 milijardi zvijezda u našoj galaksiji i da je ona stara oko 10 milijardi godina. Odatle možemo lako izračunati uz izvjesne aproksimacije da se svake godine rodi 10 zvezda, tj. R=10. NAPOMENA: Vrijednosti članova u Drejkovoj jednačini su veoma odokativne, tj. NASA tvrdi da je R=6, dok Maks Plank institut da je R<6.

f(p) - broj zvijezda u galaksiji koje imaju planete. Vrijednost ovog faktora se kreće od 0,2 do 0,5, tj. jedna zvijezda na njih 5 će imati planetarni sistem, odnosno pola zvijezda u galaksiji ima planetarni sistem, respektivno.

n(e) - faktor govori o podobnosti planeta za život. E sad, ovo je baš relativno, prvo možda nekim vanzemaljskim civilizacijama za život nisu potrebni kiseonik, hidrogen, karbon i nitrogen itd. Procjene za ovaj faktor (astrobiolozi ih baziraju na nekoj statistici) su izmedju 0,5 i 2.

f(1) - razvijanje života. U prevodu > može neka planeta da ima sasvim dobre uslove za život, ali ako je pogodi asteroid, ima svi da :violent2: tako da je ovde uzeta jako mala vrijednost 0,1 tj. 1 na svakih 10 planeta će da ima vjerovatnoću za razvitak života. Najnovija vrijednost je 0,13, mada su Drejk i Sagan predložili 1.

f(i) - evolucija inteligentnog života. Ovdje je procjena 0,1. U tu priču je upletena i paleontologija i evoluciona biologija i katastrofalni događaji... (neki naučnici smatraju da dinosaurusi nisu izumrli, ljudi možda ne bi ni postojali, pošto bi ih ovi :eating: ). Ovdje je dvojac Drejk-Sagan bio još konzervativniji (mada su u prethodnim faktorima baš bili optimistični, davali su najveće vrijednosti) i procijenili ovo na 0,01.

f(c) - tehnološka naprednost civilizacije. Mi možemo smatrati i delfine i kitove i majmune donekle inteligentnima, međutim treba razviti tehnologiju za komunikaciju. Ovde je Drejk-Sagan procjena - 0,01.

L - život civilizacije, tj. da li će možda civilizacija da razvije mass destruction weapons i napravi peechwise. Ugledavši se na ljudsku civilizaciju, procjena Drejka i Sagana je oko 10 000.

Da skratim, ako kao civilizacija prebolimo dječije boljke tipa - oružje za masovno uništenje... gdje će nam biti kraj?

:drinking:

Poslednji put menjao Adrenalin dana 20 Okt 2007, 18:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka

nerevar je napisao:
"svetski dan frizura"

tvoj avatar bi pobjedio, van je svake konkurencije. zasto se ne takmice u tome ko ce vise doprinjeti spasenju planete, razvijanju svemirskog programa ako su vec usmrtili ovu po kojoj krocimo, razvijanju interneta, cistog goriva, hrane za sve, jednakost medju ljudima, dobro za sve?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka

Adrenalin je napisao:
N=R*f(p)*n(e)*f(1)*f(i)*f(c)*L

znam da sam iz nekog razloga upisao fakultet koji se odlikuje apsolutnim odsustvom bilo koje prirodne nauke koja u sebi sadrzi brojeve...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2007, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

VeLiKi_ je napisao:
nerevar je napisao:
"svetski dan frizura"

tvoj avatar bi pobjedio, van je svake konkurencije. zasto se ne takmice u tome ko ce vise doprinjeti spasenju planete, razvijanju svemirskog programa ako su vec usmrtili ovu po kojoj krocimo, razvijanju interneta, cistog goriva, hrane za sve, jednakost medju ljudima, dobro za sve?

čuj to je pederski. opet ide ona perina "sve je to zbog žena". mislim razaranje je uvek bilo mačo. seti se terminatora, ramba,... kreativnost? a-a. totaly gay. mislim, zamisli sastanak G8 i umesto da raspravljaju o nuklearnim krizama i ratu oni šišaju svoja bonsai drvca ili prave origami ptice? loooool

zaključak: uzmimo npr. našu forumsku XIX century kao tipičnu predstavnicu ženskog roda. e kad se ona bude prestala ložiti na bicepse, tricepse i dlakave ručerde, i kad je počnu paliti frizeri, modni kreatori i baletani, e tad će ova civilizacija da krene napred! :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2007, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
nerevar je napisao:

zaključak: uzmimo npr. našu forumsku XIX century kao tipičnu predstavnicu ženskog roda. e kad se ona bude prestala ložiti na bicepse, tricepse i dlakave ručerde, i kad je počnu paliti frizeri, modni kreatori i baletani, e tad će ova civilizacija da krene napred! :lol:

Mene pale žestoki momci, tako kao ti... pomalo derpe, a pomalo heroj.. pa sve tako ukrug. MMMMMMMMMMMMUUUUAAAA! cmokić

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2007, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Mene pale žestoki momci, tako kao ti... pomalo derpe, a pomalo heroj.. pa sve tako ukrug. MMMMMMMMMMMMUUUUAAAA! cmokić

ja nisam žestok momak, ja sam šonja. žestoki momci se u ovo doba trkaju ulicama našeg grada i uglavnom ih stružu špahtlama sa betona. bar ono što je ostalo od njih. ludo i brzoooo, ludo i brzoooo... BBBBFFSJGJTEGDHLKJ i tebi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jebiga, i ja imam problem sa sređivanjem i iznošenjem misli, pa mi se onda stalno dešavaju postovi kao ovaj gore... :roll:

Nuklearno naoružanje stvara strah. Strah stvara ili opravdava akciju. Akcije donose novac.

Ja gore rekoh kako niko to ne planira da upotrijebi, a eto sinoć vijest da je avion sa par atomskih bombi preletio pola amerike... Greška nastala nemarom.... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka

eto da se srusio, pola planete bi se radovalo. ekosistemu se to ne bi pretjerano svidjelo. kolika zloba u covjecanstvu, da bi radije da komsiji crkne krava da pazi na ovo malo sake jada i svemirskog kamena po kojem hodamo. eto procitajte adrenalinov post o tome kolike su sanse da postoji jos planeta poput nase, tamo negdje...the truth is out there, kazu skali i molder a covjecanstvo se ubija trazeci istinu u finansijskim tokovima i nacinima tjeranja finansijskih tokova da okrecu tockove bas tvoga mlina a ne tudjeg....pa makar i po cijenu unistenja polovice planete nuklearnim naoruzanjem....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ali svinja ne moze da pjeva!!! Nit moze, nit hoce, kontas?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
Ali svinja ne moze da pjeva!!! Nit moze, nit hoce, kontas?!

Slika
say that again :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

AAAAAAA!!!!!! Nerevare, samo se javi, dugujem ti jedno 100 blowjobova, a zbog ovog još 100!!!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka

nerevare, pokupio si pola boda: DJ krmak, bas poput tebe, zeli da pjeva a ne moze!

Booyah!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pero_Bombas je napisao:
AAAAAAA!!!!!! Nerevare, samo se javi, dugujem ti jedno 100 blowjobova, a zbog ovog još 100!!!

neka perhane, uzmi ti svih 200 komada i u zdravlju ih potroši :D
VeLiKi_ je napisao:
nerevare, pokupio si pola boda: DJ krmak, bas poput tebe, zeli da pjeva a ne moze!

Booyah!

ispravka krivog navoda: nerevar ne želi da peva, a i ne može!

Bulja i tebi!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]