Helena je napisao:
Pero_Bombas je napisao:
To je ustvari čitava jedna filozofija okretanja crne svakodnevice na zajebanciju ne bi li se koliko-toliko sačuvao zdrav razum ali dobro...
...dok se drugom tragedija desava...smijacemo se...ne daj Boze nasmijati se sopstvenoj...
Da vam nesto otvoreno kazem... Kenjate...
Necu da se tako sazaljevam iz prostog razloga sto u pozadini svega toga stoji jedan uvrnuti osjecaj samoljublja koji govori kako smo dobri, osjecajni i njezni kako nas dira tudja sudbina...
Koliko bi vas nesto otvoreno uchinilo? Recimo... Pomoglo toj curi na jedan konkretan nacin...
Sad ce svi reci redom da sam debil, ali dobro, sam sam to trazio...
Prva stvar... U odnosu na neke ljude svi smo odurno bogati... Evo, ja prvi... Imam elektricnu i akusticnu gitaru... Ako mi neko kaze da danas u BiH to nije luksus, ne mogu a da ga ne smatram glupim.. Dalje... Pogledajte sta se pise po forumu... Ljudi kupuju sunchanice za 300KM, parfeme koji na snizenju kostaju 80KM, na 'dobitni listic' u kladionicu ulazu po 50KM i onda mi neko prica o nemogucnosti da se stvari promjene...
Ne pricam ni o kakvom mijenjanju svijeta, pricam o mijenjanju jednog ljudskog zivota, koji nije samo statistika, mrtvi broj na papiru... Zamislite svojih narednih 30 godina i onda mi recite da pricam gluposti....
Da pojasnim... Bicu tako sirokog srca i odreci cu se napijanja za subotu... Dakle, samo jedno veche... Nek Anti da 40 dio svoje plate, nek' se neko drugi odrekne izlaska, kladionice, knjige ili cega vec i skonta te pare za jedan mali 'fond'.
I nek svi oni koji su kontali da napishu neshto u stilu 'jadna djevojka, Bog zna sta ju je na to natjeralo' daju po 2KM, imacemo dovoljno para da curi platimo upis na fakultet i mozda i chitavu prvu godinu. Sad, ako joj se vishe svidja da bleji nad knjigom nego da se 'polno opshti' sa ko zna kim, shvatice priliku ozbiljno, izborice se za stipendiju i steci ce kolike tolike uslove da mozda i zavrsi fakultet... Anti uzme auto, ja dam pare za gorivo i idemo u Doboj...
Izgleda vam ovo bolesno? Zasto bi bilo... Znachi... Samo jedno veche ostanite kod kuce, chitajte knjigu, slusajte ziku ili kenjajte po forumu kao sto inache to radite i znajte da ste uchestvovali u izgradjivanju jedne buducnosti... Ako sve to propadne, opet nishta... Ja radije biram pokushaj pa makar ispao popushaj... Sad ce se naci neko pametak ko ce reci da nije nasha duznost da se time bavimo i da ima vec neko za to... Dooobro... Prihvatam... Da li ima, dovoljno je pogledati kroz prozor... Ali u sluchaju toga odgovora molim vas nemojte se chuditi ako vas neko u buducnosti nazove licemjerima...