banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Sep 2007, 06:50 
Citiraj:
Dvadesetčetvorogodišnja devojka silovana je danas u kabini butika u kojem radi. Gnusni čin dogodio se u radnji u strogom centru Beograda, na Vračaru, i to usred bela dana. Napadač je od nesrećne devojke uzeo ličnu kartu i zapretio joj da „policiji ne prijavljuje silovanje“ jer će je, pošto zna njenu adresu, naći.

Manijak je ušao u lokal oko 12.30 i pretvarajući se da je kupac, zatražio od prodavačice da mu pokaže izložene pantalone. Odabrao je jedan par i ušao u kabinu da ih proba. Kad je skinuo pantalone, izvadio je noži prodavačici, koja je stajala ispred kabine, stavio ga pod grlo i uvukao je unutra.
Držeći joj nožpod grlom, devojku je primorao da se skine naga, a zatim je u kabini silovao. Dok je uplašena, nesrećna prodavačica drhtala, siledžija joj je rekao: „Što se treseš, uživaj“ i nastavio sa seksualnim zlostavljanjem.
Posle pola sata iživljavanja, uplakanoj devojci napadač je rekao da se obuče, izađe iz kabine, a pri tom joj je sve vreme držao nožpod grlom. Naredio joj je da sa vešalicu skine mušku kožnu jaknu, trenerku i duksericu, dok je on pokušavao da nožem obije kasu i uzme pazar. Međutim, kako nije uspeo da obije kasu, naredio je svojoj žrtvi da je otvori i da mu da novac.
Tada je na pultu ugledao i kompjuter i shvatio da su pred butikom instalirane sigurnosne kamere, pa je nožem besno počeo da udara u monitor. Nije, međutim, uspeo da ga razbije. Uplakanoj devojci naredio je da iz torbice izvadi ličnu kartu i da mu je da.
„Možeš da pozoveš policiju i da prijaviš da je radnju opljačkao razbojnik maskiran fantomkom. Nemoj slučajno da si prijavila silovanje jer znam ko si i gde živiš, doći ću ti na vrata“, zapretio je žrtvi dok je izlazio iz butika. Zatim je sa nešto garderobe koju je uzeo pobegao u nepoznatom pravcu.
Devojka je, ipak, smogla snage da pozove policiju i prijavi šta je preživela.

blic.co.yu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 06:53 
Evo jos nesto uz ovo..

Citiraj:
Tri godine zatvora za silovanje maloletnika

Okružni sud u Valjevu osudio je danas Milana Ćirića (49) iz tog grada na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine zbog silovanja maloletnog komšije pre dve godine.

Istragom je utvrđeno da je Ćirić pod uticajem alkohola, u noći između 2. i 3. avgusta 2005. godine na vašaru u prigradskom naselju Suva česma, uz upotrebu pretnje i sile, prinudio na protivpravni blud tada maloletnog komšiju I.P. kad ga je zatekao da vrši nuždu na otvorenom.
Krivično veće valjevskog Okružnog suda, kojim je predsedavala sudija Nadežda Živić, kao olakšavajuću okolnost za izricanje najblaže kazne za ovo krivično delo uzelo je to što okrivljeni do sada nije osuđivan, što je udovac i što jedini brine o svom osmogodišnjem sinu.
Okrivljeni će na izdržavanje kazne biti upućen po pravosnažnosti presude.

Lik je dobio samo 3. godine sa silovanje!!!! :x :x :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Majku im njihovu. A kako bih ja ovo na preki sud poslao i streljao na licu mesta. Оvo prvo me toliko i ne čudi, suosećam sa devojkom, a manijaka bih ubio, ali ovo drugo, yebeš i državu i sve u njoj..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 08:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sramota

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 09:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Kad sam procitala, nisam mogla da vjerujem. U po bijela dana...Ne mogu da vjerujem koja je to smjelost. Zalosno je sto su tako male kazne za ova djela. Skoro da su kazne vece za obijanje i pljackanju kioska od silovanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 09:05 
Zaista zalosno, prije svega sto ce njoj ostati posljedice za cijeli zivot.
A sta ce biti sa silovateljom?
Mozda ce dobiti 3. ili 4. godine zatvorske kazne (koja treba da bude kao nekakvo "lijecenje"), a sta kada doticni izadje iz zatvora?
Moguce da ce opet uciniti isto ili ne daj boze gore krivicno djelo od silovanja, citiram: „Možeš da pozoveš policiju i da prijaviš da je radnju opljačkao razbojnik maskiran fantomkom. Nemoj slučajno da si prijavila silovanje jer znam ko si i gde živiš, doći ću ti na vrata“.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Za silovatelje, pedofile i sličan šljam - kastracija ili amputacija ćune, a prilikom ulaska u zatvor tetovaža na osjetljivom mjestu - unutrašnjosti ručnog zgloba da ne može da se ukloni ni na koji način. Prilikom zatvorskog smještaja, trebalo bi primjenjivati neku mjeru sličnu američkoj, koji se trude da recimo rasiste, smjeste u zatvor sa najokorjelijim pripadnicima crne rase.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Oces reci da bude necija kucka

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
A misliš da se to samo kod njih događa?

Po zadnjem 6mjesečnom izvještaju MUPa RS broj prijavljenih silovanja za prvih 6 mjeseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine je porastao za 88%. Dobra stvar u tom cijelom zlu je da je rješenost tih slučajeva 100%. Ono što bi definitivno trebalo učiniti je povećati kaznu za silovatelje, a tako bi dobro bilo kad bi bilo moguće uvesti smrtnu kaznu vješanjem za pimpek za neke grupe silovatelja, recimo silovatelje djece ili nemoćnih. To su djela koja naprosto vape za Božijom pravdom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
Vuk_samotnjak je napisao:

A što da ne? Pa nek i on malo osjeti kako izgleda poniženje.

Vrh

Tema posta: :(
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
ja da sam ona cura nebih imao hragbrosti da prijavim silovanje, barem ne odmah... jadna cura...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:21 
oOo je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:

A što da ne? Pa nek i on malo osjeti kako izgleda poniženje.

Apsolutno se slazem...neka vidi kako je bilo osobi kojoj je nanjeo bol!!

Kastracija je veoma dobra ideja, onda si 100 % siguran da nece vishe ponoviti isto krivicno djelo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
oOo - ne znam gdje se jos dogadja da pedofil, ubica, silovatelj dobije slobodni vikend pored tako male kazne, sem kod nas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
silovati njega i rijesena stvar :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
psyborg je napisao:
Citiraj:
Dvadesetčetvorogodišnja devojka silovana je danas u kabini butika u kojem radi. Gnusni čin dogodio se u radnji u strogom centru Beograda, na Vračaru, i to usred bela dana. Napadač je od nesrećne devojke uzeo ličnu kartu i zapretio joj da „policiji ne prijavljuje silovanje“ jer će je, pošto zna njenu adresu, naći.

Manijak je ušao u lokal oko 12.30 i pretvarajući se da je kupac, zatražio od prodavačice da mu pokaže izložene pantalone. Odabrao je jedan par i ušao u kabinu da ih proba. Kad je skinuo pantalone, izvadio je noži prodavačici, koja je stajala ispred kabine, stavio ga pod grlo i uvukao je unutra.
Držeći joj nožpod grlom, devojku je primorao da se skine naga, a zatim je u kabini silovao. Dok je uplašena, nesrećna prodavačica drhtala, siledžija joj je rekao: „Što se treseš, uživaj“ i nastavio sa seksualnim zlostavljanjem.
Posle pola sata iživljavanja, uplakanoj devojci napadač je rekao da se obuče, izađe iz kabine, a pri tom joj je sve vreme držao nožpod grlom. Naredio joj je da sa vešalicu skine mušku kožnu jaknu, trenerku i duksericu, dok je on pokušavao da nožem obije kasu i uzme pazar. Međutim, kako nije uspeo da obije kasu, naredio je svojoj žrtvi da je otvori i da mu da novac.
Tada je na pultu ugledao i kompjuter i shvatio da su pred butikom instalirane sigurnosne kamere, pa je nožem besno počeo da udara u monitor. Nije, međutim, uspeo da ga razbije. Uplakanoj devojci naredio je da iz torbice izvadi ličnu kartu i da mu je da.
„Možeš da pozoveš policiju i da prijaviš da je radnju opljačkao razbojnik maskiran fantomkom. Nemoj slučajno da si prijavila silovanje jer znam ko si i gde živiš, doći ću ti na vrata“, zapretio je žrtvi dok je izlazio iz butika. Zatim je sa nešto garderobe koju je uzeo pobegao u nepoznatom pravcu.
Devojka je, ipak, smogla snage da pozove policiju i prijavi šta je preživela.

blic.co.yu

užas.

ko u najcrnjem američkom filmu. itgleda da u butik može ući svakakv šljam, ko i u kafanu. ajme

ma sigurno je on nju upratio od ranije. al usred bijela dana? kako još neko ne uđe od mušterija dok je trajalo silovanje?? pola sata? prometan neki butik, izgleda. strogi centar? ma ne slažu mi se kockice nešto..

:-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
ti se dobrovoljno javljas :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:43 
@XIX century
Ko zna kakva je radnja...mozda joj je naredio da zakljuca radnju ili nesto slicno.

Citiraj:
To su djela koja naprosto vape za Božijom pravdom.

To si u pravu, ali kao sto rece Helena nema pravde cim silovatelj nakon 3 mjeseca dobije vikend da izadje u grad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
psyborg je napisao:
@XIX century
Ko zna kakva je radnja...mozda joj je naredio da zakljuca radnju ili nesto slicno.
.

e to je drugo. ali toga nema u navodima :lol: šalim se, ma užas. možda joj je rekao da stavi tablu "zatvoreno"

grozno

cura će imati traumu, pitanje je da li će se ikada povratiti. dobar je znak da je, usprkos prijetnji, otišla u policiju i prijavila ga. međutim, koliko mi možemo znati na osnovu njene izjave? ja znam curu koja je prijavila seksualno uznemiravanje od strane svog šefa, jer je ovaj nije htio promaknuti na bolju poziciju, samo da mu napakosti. čovjek izgubi posao, ni kriv ni dužan. njih su dve bile u igri, jedna drugoj "alibi"

ne kažem da navodi nisu tačni, samo kreativno razmišljam (naglas)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 10:54 
Citiraj:
možda joj je rekao da stavi tablu "zatvoreno"

Moguce, ali onda bi djevojka vjerovatno (kada je vec blizu vratima) istrcala napolje i vristala i sta ja znam.
Mozda ce u sutrasnjem izdanju biti vishe detalja pa cemo vidjeti.

Evo josh nesto:

Citiraj:
Godišnje oko 30 žrtava prijavi silovanje
Policijska praksa pokazuje da se u Beogradu godišnje u proseku prijavi oko 30 silovanja. Prošle godine, u prestonici je 26 devojaka i žena prijavilo da su silovane, a policija je rasvetlila 21 slučaj. Sve žrtve, napominju u policiji, ne prijavljuju silovanje. Ta „tamna brojka“ je mnogo veća od one koja je prijavljena. Najviše silovanja dogodi se leti, a silovatelje žrtve uglavnom poznaju.
Silovanje se u Srbiji kažnjava zatvorom od dve do deset godina, ukoliko žrtva pretrpi teške telesne povrede sa tri do 15, a u slučaju smrti silovatelj dobija od pet do 18 godina. Sudska praksa, međutim, pokazuje da i nakon procesa, izuzetno traumatičnog za žrtvu, silovatelji retko dobijaju maksimalne kazne.

Citiraj:
Radnja već bila na meti razbojnika
Vlasnica butika napomenula je da je ta radnja već bila na meti razbojnika, kao i da se pljačkaš, koji je uhapšen, drznuo da im na suđenju zapreti da će zažaliti ako prikažu snimak. Za tu pretnju nije ni novčano kažnjen, a sudijino obrazloženje bilo je da „nema stalna primanja“.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 11:02 
Zatim sam nasao zanimljiv komentar na blicovom sajtu vezan za ovaj dogadjaj koji opisuje kako se kaznjavaju zlocinci u Floridi.

Citiraj:
Naime u Floridi se poodavno pojavio jedan podosta efikasan sistem suzbijanja kriminaliteta, to nije kazna zatvora niti robija, vec (doduse za krivicna dela u saobracaju a ne i ovako nesto) okrivljeni nosi veliku tablu na mestu nesrece gde pise sta je uradio i tako seta tim putem po 4-5 sati dnevno po godinu dve...i upravo se taj sistem pokazao kao jedan od najefikasnijih u suzbijanju kriminaliteta i razmislja se o siroj primeni tih sankcija(takva vrsta JAVNOG PONIZAVANJA JE NAJTEZA KAZNA,dok to rade ljudi ih vredjaju pljuju pa cak i fizicki napadaju)...tako da tog silovatelja treba isto tako, obesiti mu tablu oko vrata gde ce detaljnio biti opisano sta je uradio i pustit ga da kroz Knez hoda 4 sata dnevno(ne bi setao vise od pet dana,a i malo ispraznjavanja negativne energije ovog naroda nad takvim silovateljima bi dobro doslo i za sam narod :) anti stres program)!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]