banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Avg 2007, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Bojana Vučenović, Goranka Vranić

30.08.2007 20:11

Građevinska inspekcija počela je juče sa rušenjem barake u naselju Borik, u kojoj 34 godine živi osmočlana porodica Žarka Panića.

Panićeva snaha sa troje maloljetne djece, bebama od šest i 16 mjeseci i djevojčicom od devet godina skupila se ispred barake, opkoljena kamionima, bagerima i policijskim obezbjeđenjem.

"Osnovni sud je donio pravosnažnu odluku da se ruši naš dom, ja pristajem, samo da nam nađu novi krov nad glavom", kazao je Panić.

Na pitanje, da li su gradske vlasti obećale smještaj za njegovu porodicu, odgovorio je kako niko s njim o tome nije razgovarao.

"Neće da razgovaraju sa mnom, ne daju ni hranu da iznesemo, a večeras ne znam gdje ćemo spavati", ogorčen je Panić.

Prema njegovim riječima njihove lične stvari i namještaj odvezeni su u nepoznatom pravcu.

Na mjestu događaja bili su i socijalni radnici koji nisu htjeli da komentarišu slučaj. Prema Panićevim riječima, Centar za socijalni rad je ponudio smještaj samo za djecu.

"Kako da odvoje djecu od žive i zdrave majke. To bi bila ludost", kazao je Panić.

Kazao je kako se obraćao Vladinim institucijama, te posjetio ministra rada. "Tamo su mi rekli da nemam osnovu za socijalnu pomoć jer nisam ranjen, niti mi je neko poginuo u ratu. Zar bi trebalo svakom roditelju da pogine dijete u ratu da bi se država smilovala i bar malo mu pomogla", kazao je Panić.

"Građevinska inspekcija provodi postupak izvršenja rješenja, kojim je naloženo uklanjanje nelegalnog montažno-demontažnog objekta", rekao je Novak Petraš, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove u Administrativnoj službi grada.

Postupak rušenja objekta bio je prekinut zbog privremene mjere suda, koja je ukinuta 17. avgusta ove godine.

"Ukidanjem privremene mjere stekli su se zakonski uslovi za prinudno rušenje nelegalnog montažno-demontažnog objekta u Aleji svetog Save", precizirao je Petraš.

"Realno nema nikakvih zakonskih mogućnosti da se izbjegne rušenje i da se ta lokacija zadrži. Ono što ja znam je da je GP 'Krajina' ponudilo toj porodici smještaj na određeno vrijeme, a što se tiče grada u ovom momentu nemamo drugo rješenje", rekao je gradonačelnik Dragoljub Davidović i dodao da ukoliko se pojavi nekakav prostor za njihov smještaj, grad će pomoći.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
zivio kapitalizam!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 10:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
Banjaluka-Sirotinja 1:0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Jel to neki mali privatnik treba da podigne ''poslovno stambeni objekat'' na toj lokaciji???

Pa majku mu zar se nije moglo naći kakav adekvatan smještaj za tu porodicu pa onda ih iseliti???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]