delta
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Ovo su samo prijateljske primjedbe i nadam se da se ne ljutis.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Ne ljutim se
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Vader ti pojma nemas.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Znam to
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Sve sam moguce skole SK zavrsio ali nikada niti sam cuo niti dosao do zakljucka da ideja komunizma i hriscanstva imaju nesto zajednicko.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Šta ti znači ovo SK?
Kakve si ti škole završio ja ne znam ali kako to da sam ja o paralelama hrišćanstva i komunizma pričao sa raznim ljudima, što u stvarnom životu (sa ljudima koje poznajem) što putem raznih foruma gdje se uveliko pričalo o tome i gdje su ljudi (drugi a ne ja

) otvarali teme pod imenom "veza između komunizma i hrišćanstva". Šta su tebe učili ja pojma nemam.
S druge strane...naravno da to ne uče u školama

, to možeš vidjeti iz samostalnog proučavanja i jedne i druge ideologije. Komunizam kakav je bio nije bio savršen, ali je tad trebao da bude takav. Komunizam-hrišćanstvo nije utopija ali je problem svijest ljudi, ljudi se trabaju promijeniti, razviti, evoluirati do toga da im je najprirodnije prihvatiti ovo: "
od svakog prema mogućnostima, svakome prema potrebama".
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Komunizam apsolutno negira Crkvu</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Tačno ali dozvoli da te pitam: šta je Crkva?
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Zavjet kao prorocanstvo,te mu svjesno ili ne dajes dozu mistike bez potrebe (i ne samo Zavjetu vec i u Gospodaru prstenova....)</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Misliš li: ili mu dajem dozu mistike bez potrebe?
U Gospodaru Prstenova ima mnogo mistike i Duhom Svetim nadahnuto napisanih stvari koje se tiču stvarnog svijeta i događaja koji se odvijaju upravo ovih godina.
Isto važi i za Frank Herbertovo djelo "Dune" (Dina). I za mnoga druga...
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Mislim da mistifikacijom ti Zavjet zapravo nipodastavas i spustas ga</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Totalno naprotiv.
Mada to ti ne mogu tek tako objasniti, u pitanju su godine proučavanja, učenja i iskustva pri čemu uz sve to sad imam samo još mnogo veće mišljenje o Svetom Pismu a samim tim i o njegovom Piscu.
<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 29.05.2002. 23:32 ]</font>