zitanjac je napisao:
zanima me kako birate prijatelje,
koliko ih imate i koliko ste ih imali kad ste bili mladji,
koliko lako sticete nove?
ja za sebe cijenim da sam dosta druzeljubiva, ali i dosta kriticna,
lako ostvarim prvi kontakt ali mi je bas tesko da se zblizim s ljudima, posebno sad kako sam starija a preselila sam se u drugi grad,
ostvarim neki pocetni kontakt, ali mi se onda cini da mi niko nije dovoljno slican da bismo mogli stvarno da se razumijemo a ne da mi se da se druzim druzenja radi,
kao znate kad ste imali 16 pa ste se druzili sa svim i svakim, vazno je samo bilo da se ide u grad,
a kasnije ste poceli da birate malo vise,
e sad sa 30 cini mi se da sam pocela toliko da biram da nikad necu izabrati nikog novog, a stari su prijatejli sad daleko,
s jedne strane mi nedostaju a s druge mi se ne prave kompromisi i ne provodi vrijeme s krivim ljudima,
jesam li u krivu?
kako birate prijatelje?
Kako birati? Po afinitetima, valjda. Neki ljudi jednostavno "leze" jedni drugima, iz raznih razloga ( od (materijalnog) interesa do mentalno-duhovne kompatibilnosti)
I ja imama dosta poznanika, ali pravog prijatelja ( prvo se ovo mora definisati).. ako je to neko ko zna dosta o meni i od koga ja mogu da naucim o sebi, onda imam jednog takvog, samo jednog. Hvala Bogu na tom covjeku ( musko je u pitanju, da!.. ali nije mi momak)
Eto, a razno razne "dobre" kolegice i tracanja uz kavu.. e tu moje iskustvo nije bas najljepse... uglavnom su tu neke pritajene intrige, interesi, mrznje, sitne pakosti i slicno. Tako da mi one sluze samo za dobru zabavu, izlazak, ramjenu misljenja o svakodnevnim trivijalnostima i tako slicno. Ali samo je taj jedan covjek s kojim mogu dijeliti sve tajne.