banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: JAK KAO BIK
PostPoslato: 04 Jun 2007, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Slika

Citiraj:
JAK KAO BIK
Boža Krićković (67) iz Beograda zubima može da podigne džak cementa od 50 kilograma!
BEOGRAD - Šezdesetsedmogodišnji Boža Krićković iz Beograda, verovali ili ne, zubima može da podigne džak cementa od 50 kilograma! Ovaj povratnik iz Nemačke, koji trenutno živi u naselju Šangaj u Batajnici, rođen je 1940. godine i kaže da se od malih nogu bavi raznim sportovima, ali da mu je bodi-bilding najdraži!

- Ma, ja mogu nekoliko puta dnevno da dignem džak! Jak sam ko bik! Dok sam radio po gradilištima u Nemačkoj, vazda sam nešto podizao. Dok svi radnici sede na pauzi, ja nađem džak cementa pa ga uhvatim u ruke i dižem iznad glave. Ostali gledaju i ćute, al' su se jednom navrzli i da me namagarče.

- Naime, izbušili su na sitne rupice jedan džak cementa i to tako da pukne kad ga podignem iznad glave. Džak puče, a onaj cement se sav prosuo po meni - prisetio se Boža svog početka, kad je pre više od četvrt veka stigao na gradilište u malom mestu blizu Kelna.

- Tada sam rešio da im ne ostanemdužan za ovu neslanu šalu. Probam sa džakom u zubima i, gle čuda, zubi izdržaše! Onda počnem ja da vrebam i da čekam pravi trenutak. Jednog dana stiže paleta sa cementom, a svi radnici umorni. Ja im kažem "nemojte sad zubima da ga prenesem", a svi zinuli u čudu. I naravno, odmah padaju opklade - priča on.

- Uzmem jedan džak u zube i podignem, a Nemci ne mogu da veruju! E, od tada su prestale šale na moj račun a ja lepo pokupio opklade.

Da stvar bude još luđa, Krićković kaže da su svi zubi njegovi, a kod lekara nije bio još od malih nogu.
- Normalno živim, mada i danas, od kada sam se vratio u Srbiju, umem da ustanem oko tri, četiri ujutru pa da se lepo istrčim kroz batajničku šumu. Obavezno radim sklekove svaki dan, a i od fizičkog rada ne bežim.

- Nije mi samo sport sačuvao zdravlje već i lepe žene. Do sada sam bio u dva braka i obe ćerke su mi ostale u Nemačkoj. Lepo se slažemo i obilazimo, ali su one htele i dobile njihovo državljanstvo, a to mene ne zanima.

U JNA, pa preko grane

Po dvorištu u kojem je podigao kuću šetaju se mace, kaže, kud god da ide one ga prate. A i komšije iz Šangaja već su navikle na ovog neobično vitalnog starinu. Odakle Boža u Nemačkoj? Kaže, odslužio je dve godine u mornarici JNA, pa "put pod noge".
- Takvo je bilo vreme, šta ćeš. I nije mi žao nijednog trenutka, iako je često bilo teško, vuče nostalgija. Pa, tamo sam i naučio da se bavim sobom i svojim zdravljem - zaključio je Krićković, nesuđeni srpski šampion u podizanju džaka cementa zubima. Ako ništa drugo, bolju reklamu za zdrave i jake zube još niko nije izmislio.
potpis za sliku: Nesuđeni srpski šampion u podizanju džaka cementa zubima... Krićković

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Kakve su ovo prozivke? Samo da kazem da ovog covjeka nikada nisam sreo niti mjerio snagu sa njim. Toliko o vjerodostojnosti njegovih izjava...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Bik je napisao:
Kakve su ovo prozivke? Samo da kazem da ovog covjeka nikada nisam sreo niti mjerio snagu sa njim. Toliko o vjerodostojnosti njegovih izjava...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 21:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Bik je napisao:

:lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
:drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Bik je napisao:

:lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Bik je napisao:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2007, 00:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2006, 16:11
Jeb`о оца свог :drinking:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ]