banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: PROGUTAO 2KG GVOŽĐA
PostPoslato: 27 Maj 2007, 11:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
PROGUTAO 2KG GVOŽĐA
Želeći da izbegne odlazak u zatvor, Stanimir S.32 puta gutao razne metalne predmete:kašike, noževe, viljuške, žice...

KRAGUJEVAC - Iz želuca Stanimira S. (45), čoveka koji je 32 puta gutao razne predmete kako bi izbegao odlazak u zatvor, lekari Kliničkog centra u Kragujevcu dosad su izvadili ukupno oko dva kilograma gvožđa! Stanimir je operisan nebrojano puta, a hemijska olovka koju je poslednju progutao, zbog mesta na kome se "ušuškala", nije mogla da bude izvađena, pa je ostala u njegovom stomaku kao suvenir. Na "meniju" su, inače, bile kašike, viljuške, žice...

- Kao posledicu brojnih operacija, pacijent na stomaku ima ogromnu kilu, kao trudnica, koja se naduva poput balona dok govori - kaže dr Radiša Vojinović, načelnik Centra za radiologiju i skenersku dijagnostiku.
Stanimir, objašnjava on, predmete guta jer mu je lakše da pretrpi tešku operaciju i novo otvaranje stomaka, nego da ode u zatvor zbog ko zna koje po redu krađe.

- Toliko se izvežbao u tome da koristi fakirske metode. Pre nego što počne da guta viljušku, on je savije da ga oštri zupci ne bi povredili, a onda je stavi u usta tako da ona oblinom klizi niz grlo. Zabaci glavu pa tako pribor za jelo polako silazi niz ždrelo sve do želuca - kaže dr Vojinović.
Bežeći od policije, Stanimir je jednom prilikom tražio od dežurnog hirurga da ga primi na odeljenje zbog navodnih bolova u stomaku. Ovaj je odbio, a Stanimir mu poručio: "Operisaćeš ti mene još večeras!" Otišao je kući i progutao kašiku, pa je odmah morao na operacioni sto.

Dr Vojinović kaže da ljudi koji pribegavaju ovakvim "metodama" često imaju psihički izmenjenu strukturu ličnosti.

Za razliku od Stanimira, kragujevačkog rekordera u gutanju gvožđurije, na rendgen najčešće dolaze ljudi koji u snu progutaju deo zubne proteze ili "most" sa nekoliko zuba. Često se javljaju oni koji uz sendvič progutaju i čačkalicu, koju nisu primetili.

- Naša koleginica iz KC progutala je čačkalicu iz "karađorđeve šnicle". Drvo se zabolo u zid želuca i morala je da bude operisana - priča načelnik Centra za radiologiju.
Na odeljenje radiologije neretko dolaze i uspaničeni roditelji sa decom koja su u igri progutala neki predmet. Na snimcima su uglavnom novčići i klikeri, ali i razni delovi igračaka.

To se po pravilu dešava u večernjim satima, kada pažnja roditelja popusti a klinci maznu prvo što im dođe pod ruku. Ti predmeti se uglavnom prirodnim putem izbace iz organizama.

"POJEO" KLJUČ ZBOG DEVOJKE

Za momka koji je pre nekoliko godina došao na rendgen sa ključem u stomaku pričalo se da ga je progutao kako bi zadivio devojku! Napravio je romantičnu atmosferu u stanu, pustio laganu muziku i raskomotio se, a kada je cura ušla, hteo je da joj pokaže da je neće lako pustiti. Pretio joj je da će progutati ključ i izmotavao se, dok ga stvarno nije ispustio - pravo u grlo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Ala... :crazyeyes:

je se sjecam da sam a 3,4 god. progutala dugmei da sam toliko vristala i panicila mislila sam da cu umrijeti...al` najozbiljnije...glupa dadilja mi je prije toga pricala da ljudi umiru kada progutaju neki predmet(jer sam uvijek zvalila nesto pa da me zaplasi,kucka morbidna) i dan danas imam traume kad uzimam lijekove...koji trip za ovog covjeka... :banghead: :shocked!:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2007, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vuk_samotnjak je napisao:
PROGUTAO 2KG GVOŽĐA
Želeći da izbegne odlazak u zatvor, Stanimir S.32 puta gutao razne metalne predmete:kašike, noževe, viljuške, žice...

"POJEO" KLJUČ ZBOG DEVOJKE

Za momka koji je pre nekoliko godina došao na rendgen sa ključem u stomaku pričalo se da ga je progutao kako bi zadivio devojku! Napravio je romantičnu atmosferu u stanu, pustio laganu muziku i raskomotio se, a kada je cura ušla, hteo je da joj pokaže da je neće lako pustiti. Pretio joj je da će progutati ključ i izmotavao se, dok ga stvarno nije ispustio - pravo u grlo!

Obojica su budale, a ovaj drugi jos veca.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]