Flash, ti bas imas neki ultra pasivno-pesimisticki stav prema zivotu?
Niko nije rekao da ce promjene da idu glatko. Promjene o kojima sam ja govorio su globalne, nema manjina vecina, nego svi. Tome ovaj "smak" i sluzi... Ovako vise prosto ne ide... Sjeti se promjena sa robovlasnickog na feudalni sistem. Mislis da su manjinski feudalci bili povuceni unazad od strane robovlasnika prije par iljada godina? Da je tako bilo, jos uvijek bi ovde bilo robova i robovlasnika. To su te promjene koje se jednostavno moraju desiti. Tako je programirano/zapisano/ucrtano/uDNKisano...
I nesto mi se cini da nisi filingovao bit sustine poente fabule radnje u Perinoj prici. Nije vazno je li ili nije smak svijeta, al eto, "zamisli"... fina prilika da se pocne zivjeti. Shvatas li na sta je mislio kad je podvukao
zivot? To "mozda" je bezveze. Sta sad, dodje neko i kaze, "nece biti smak svijeta" i onda se isfuras i kazes "e u kurac, odo ja po starom"... loma trasu.
Glede pokusavanja promjena, evo ja od sebe da krenem, nakon pokusaja promjene na sebi, nikada se nisam pokajao. Tj. ne kajem se. Ne znam odakle izvlacis te zakljucke. Ni jedna sekunda rada na svom zivotu nikada nije izgubljena.
Zar je tebi velika promjena materijalna promjena?? Nadam se da te nisam dobro skontao. Zasto bi iko pozelio nesto materijalno na sebi da mijenja kad je to tako kratkotrajno i ograniceno? Sve sto s mijenja, mijenja se iznutra. SVE!
A drugacije se podrazumijeva (:
Ja bi rekao: Teorija - super, praksa - jos bolje.
btw. Gram prakse je vazda bio bolji od tone teorije, tako da, manje mozganja i vise cinjenja... odoh ciniti.