banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Mar 2007, 01:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Znanstvenici napravili ovcu koja sadrži 15% ljudskih stanica

Američki znanstvenici napravili prvi hibrid čovjeka i ovce - životinja ima tijelo ovce i poluljudske organe. Ovca ima 15% ljudskih stanica i 85% životinjskih stanica, a napravljena je s namjernom da se njeni organi koriste za transplantaciju ljudima. Projekt vodi prof. Esmail Zanjani sa sveučilišta Nevade, a potrošio je sedam godina i 5 milijuna funta usavršavajući tehniku usađivanja ljudskih stanica u fetus ovce. Zanjani je već napravio jetru koja ima veliki udio ljudskih stanica. Od ovce bi se moglo dobiti i srce, pluća i mozak za transplantaciju u čovjeka, za što bi bilo potrebno uzeti matične stanice iz koštane srži čovjeka i usaditi ih u fetus ovce.
http://www.mailonsunday.co.uk/pages/liv ... _a_source=

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
playing god...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 10:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Pitanje: da li biste jeli takvu janjetinu? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 14:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
juce mi se smucio zivot kad sam cula. nema to veze sa humanoscu, sto rece vel'ki, igraju se boga....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ruzno mi to sve nekako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Ako ako,bolje i to nego bubrezi bijelog roblja.
Oh science :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 02:24 
Veteran
Veteran

Krajem godine u prodaji meso kloniranih krava

Američka agencija za hranu i lijekove do kraja ove godine mogla bi dati zeleno svjetlo za prodaju hrane proizvedene od kloniranih životinja, prvenstveno krava. FDA je još koncem prošle godine objavila da je u zadnje četiri godine provodila opsežne testove koji su dokazali da mlijeko i meso kloniranih krava, koza i svinja ne predstavlja "povećani rizik" za ljudsko zdravlje. Upravo je objavljeno i da bi djeca muškog spola, čija je majka često jela govedinu uzgojenu uz pomoć hormona, mogla imati problema s plodnosti u odrasloj dobi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 00:56 
Veteran
Veteran

NASA-ine kamere otkrile su postojanje velikog, 25 tisuća kilometara dugog heksagona koji se proteže iznad Saturnovog sjevernog pola. Ova čudna pojava, veličine 2 Zemlje nepomično stoji u atmosferi, u šestostraničnoj formaciji širine 60 kilometara, a oko njega se skupljaju oblaci.
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/a ... ge_id=1965

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 01:43 
Veteran
Veteran

http://www.plivazdravlje.hr/?section=ho ... 265&show=1

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 04:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
zah je napisao:
NASA-ine kamere otkrile su postojanje velikog, 25 tisuća kilometara dugog heksagona koji se proteže iznad Saturnovog sjevernog pola. Ova čudna pojava, veličine 2 Zemlje nepomično stoji u atmosferi, u šestostraničnoj formaciji širine 60 kilometara, a oko njega se skupljaju oblaci.
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/a ... ge_id=1965

Nije valjda da nikom drugom ovo nije BOLESNO?Jer nema kru'a da je prirodno.Bilo bi vidjeno i na drugim mjestima?ima li neko objashnjenje?

Slika

Slika nevezana,al razbi

:drinking:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 11:12 
Veteran
Veteran

Ljudna je napisao:
Nije valjda da nikom drugom ovo nije BOLESNO?Jer nema kru'a da je prirodno.Bilo bi vidjeno i na drugim mjestima?ima li neko objashnjenje?

Stavio sam vijest na podforumu "Nauka", pa tamo imaš neke reference, gdje možeš vidjeti neka objašnjenja.

Zašto misliš da nije prirodno? Prirodni šestougao možeš vidjeti u pčelinjem saću. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 11:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
Ljudna je napisao:

Stavio sam vijest na podforumu "Nauka", pa tamo imaš neke reference, gdje možeš vidjeti neka objašnjenja.

Zašto misliš da nije prirodno? Prirodni šestougao možeš vidjeti u pčelinjem saću. :)

Ja sam malo neuk sa ovijem internetima,tako da cu ti ovdje odgovor't.

Nisam mislio na prirodni 6-ugao kao geometrijski oblik,mislio sam na tako neshto u klimatskom sistemu jedne slatke planetice...a usput je,ako sam dobro procitao,statichno i odudara od ostatka sistema?to me tripa :)

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 11:30 
Veteran
Veteran

Ljudna je napisao:
Nisam mislio na prirodni 6-ugao kao geometrijski oblik,mislio sam na tako neshto u klimatskom sistemu jedne slatke planetice...a usput je,ako sam dobro procitao,statichno i odudara od ostatka sistema?to me tripa :)

*ebiga. Ko će znati šta je. Nama Zemljanima je neobično sve van Zemlje, jer nismo navikli da viđamo takve stvari ovdje. Mnogima je neshvatljivo da pero i čekić padaju jednakom brzinom na Mjesecu, iako znaju da je to tako.

Ne treba prenagliti sa zaključcima. Treba poslati sondu na Saturn i minirati im (vanzemaljcima) tu građevinu. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 11:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
Ljudna je napisao:

*ebiga. Ko će znati šta je. Nama Zemljanima je neobično sve van Zemlje, jer nismo navikli da viđamo takve stvari ovdje. Mnogima je neshvatljivo da pero i čekić padaju jednakom brzinom na Mjesecu, iako znaju da je to tako.

Ne treba prenagliti sa zaključcima. Treba poslati sondu na Saturn i minirati im (vanzemaljcima) tu građevinu. :)

Minirati,nego shta.Sve je to bespravna gradnja :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]