banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jan 2007, 02:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Ne znam da li je ovo kategorija za ovakvo pitanje, ali ja nisam nasla bolju.

Da li se i vama dogadjaju mrki pogledi pri pregledima kod doktora, od sestre do specijaliste, zatim 20 sekundi hladnokrvne posvecenosti.. i sl.

Jel oni to ocekuju da mi njima nesto tusnemo u dzep pa da nam se nasmijese? Pobogu, pa oni rade sa ljudima koji imaju zdravstveni problem, jesu li oni toga svjesni uopste??

Mogu da shvatim neljubaznost na kasama, u buticima, na autobusnim stanicama, u skoro svim javnim objektima. Mogu da shvatim, ali me boli. A ovo u bolnicima ne mogu da shvatim nikako, evo pokusala sam sa svim svojim mentalnim kapacitetima ali ne mogu.

Ako se ovo procita bilo ko od zdravstvenih radnika, CAST izuzecima, veoma su malobrojni ... samo cu reci " pa jeste vi u bolnici da se kurcite ili da pomazete ljudima" UZAS !!!!!!!!!!! 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 09:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Sto jest jest, cula sam neka zabrinjavajuca iskustva s njima. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 12:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Ovako XIX century, ne mozes raditi generalizaciju medicinskog osoblja jer je opet zavisi sve od osobe do osobe ,niti svi rade pregled na isti nacin niti je tvoje da procjenjujes kvalitet rada istih . Istina da ima bukvalno specijalista koji bukvalno otimaju novac od ljudi, ali to nije pravilo niti oni cine vecinu (nedavno je u KBC bilo nekoliko ljekara i suspendirano zbog toga) ,Licno ne opravdavam neljubaznost nigdje jer si ti tu da radis i usluzis ljude , a svoje probleme ostavis na vratima ustanova u kojoj radis . Opet i medicinsko osoblje su ljudi , a ne nasmijesene lutke i sve je u redu dok se stvarno radi svoj posao jer bolje mi je dok neko namrgodjen i pomoze nego da mi netko sa smijeskom od uha do uha prodaje prazne price . Sa druge strane moze se reci da su i sami pacijenti djelomicno krivi sto ljekari ocekuju ne znam mito i slicno, jer su ih prosto naucili na darivanje i slicno .Isto tako ni zdrastveni radnici nisu bezdusni roboti i oni moraju od necega zivjeti , a namrgodjeni su uglavnom zbog losih plata , jer osim svoga posla ciji dio vidis i oni moraju od necega zivjeti , zasto nemaju adekvatne plate pitajte fond koji zivi na grbaci i radu drugih cije su plate vece nego plate ljudi koji taj novac zaradjuju :evil: , ali to opet nije razlog za istresanje svog nezadovoljstva po pacijentima ,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

groznium je napisao:
Ovako XIX century, ne mozes raditi generalizaciju medicinskog osoblja jer je opet zavisi sve od osobe do osobe ,niti svi rade pregled na isti nacin niti je tvoje da procjenjujes kvalitet rada istih . Istina da ima bukvalno specijalista koji bukvalno otimaju novac od ljudi, ali to nije pravilo niti oni cine vecinu (nedavno je u KBC bilo nekoliko ljekara i suspendirano zbog toga) ,Licno ne opravdavam neljubaznost nigdje jer si ti tu da radis i usluzis ljude , a svoje probleme ostavis na vratima ustanova u kojoj radis . Opet i medicinsko osoblje su ljudi , a ne nasmijesene lutke i sve je u redu dok se stvarno radi svoj posao jer bolje mi je dok neko namrgodjen i pomoze nego da mi netko sa smijeskom od uha do uha prodaje prazne price . Sa druge strane moze se reci da su i sami pacijenti djelomicno krivi sto ljekari ocekuju ne znam mito i slicno, jer su ih prosto naucili na darivanje i slicno .Isto tako ni zdrastveni radnici nisu bezdusni roboti i oni moraju od necega zivjeti , a namrgodjeni su uglavnom zbog losih plata , jer osim svoga posla ciji dio vidis i oni moraju od necega zivjeti , zasto nemaju adekvatne plate pitajte fond koji zivi na grbaci i radu drugih cije su plate vece nego plate ljudi koji taj novac zaradjuju :evil: , ali to opet nije razlog za istresanje svog nezadovoljstva po pacijentima ,

U redu je sve to....

1. Jesam li ja odgovorna za njihove plate? Ne sjecam se da je drzavni budzet bas u mojim rukama?

2. Imam i ja problem sa platom, ali se ne istresam na njih zbog toga!

3. Ja kad dolazim njima imam zdravstveni problem, a oni koji me pregledaju ga nemaju tako da mislim da su oni uvijek u prednosti u smislu da me mogu drzati u sahu sto se tice kupovanja usluge, ljubaznosti i osmijeha novcem .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 14:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
Osoblje KBC je morbidno i zlocinacko,da je ovo normalna zemlja vecina njih bi bila na dugogodisnjim robijama a neki i na elektricnoj stolici..........

Sin mi je sa 9 mjeseci zbog povisene temperature imao djeci fras i lezao na drugom spratu neuropedijatrija,to sto mi se tad desilo i sto sam video je gore od bilo kojeg holivudskog horora,te ludake sto rade u bolnici treba HITNO procesuirati ,STA RADI POLICIJA ,STA RADI TUZILAZTVO......dokaza njihovih zlocina i morbidnosti ima u izobilju,i dan danas desetine ljudi sa malim bebama od nekoliko mjeseci satima ceka u hodniku ove zlikovce koji sjede po kancelarijama i ispijaju kafe,i danas male bebe placu po cjele dane a nema ko da ih utjesi jer zlocinci nedozvoljevaju majkama da ostanu sa djecom,i danas djeca traze vode a nema ko da im donese,navece sam ostavio djete jer nisu dali supruzi da ostane sa njim a ujutro je djete bilo modro po tjelu i glavi od tupih udarca koji su nastali najvjerovatnije zato sto je pokusavo da izade iz kreveta i pri tome se povredivao,a tu noc imao je temperaturu 40 a gde su bile jebene sestre...posle ovog iskustva nepada mi napamet po cjenu smrti da se za pomoc obracam ovim morbidnim zlocincima

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NACIONALNI STROJ je napisao:
Osoblje KBC je morbidno i zlocinacko,da je ovo normalna zemlja vecina njih bi bila na dugogodisnjim robijama a neki i na elektricnoj stolici..........

Sin mi je sa 9 mjeseci zbog povisene temperature imao djeci fras i lezao na drugom spratu neuropedijatrija,to sto mi se tad desilo i sto sam video je gore od bilo kojeg holivudskog horora,te ludake sto rade u bolnici treba HITNO procesuirati ,STA RADI POLICIJA ,STA RADI TUZILAZTVO......dokaza njihovih zlocina i morbidnosti ima u izobilju,i dan danas desetine ljudi sa malim bebama od nekoliko mjeseci satima ceka u hodniku ove zlikovce koji sjede po kancelarijama i ispijaju kafe,i danas male bebe placu po cjele dane a nema ko da ih utjesi jer zlocinci nedozvoljevaju majkama da ostanu sa djecom,i danas djeca traze vode a nema ko da im donese,navece sam ostavio djete jer nisu dali supruzi da ostane sa njim a ujutro je djete bilo modro po tjelu i glavi od tupih udarca koji su nastali najvjerovatnije zato sto je pokusavo da izade iz kreveta i pri tome se povredivao,a tu noc imao je temperaturu 40 a gde su bile jebene sestre...posle ovog iskustva nepada mi napamet po cjenu smrti da se za pomoc obracam ovim morbidnim zlocincima

E boze moj dragil. Aj sto svim bolesnima, ali djeci.. to jos vise pojacava intenzitet njihovog zlocinastva.

Sestre im lice na vjestice iz djecjih bajki, doktori na mafijase koji zele da zgrnu sto vise kesha, higijena u bolnici je slicna onoj u nekom javnom WC-u, o zastarjeloj opremi da i ne govorim.

Zaklinjo se Dodik na trgu ispred Boske, kad su njegovoj guzici trebali glasovi na izborima, da ce uraditi sve da bolnicama povisi standarde. Evo proslo je vise od pola godine i nikakvih pomaka... vazno je da je on sebi obezbijedio mandat i ovim putem mu jebem majku lazljivu i prepredenu politicku :)

A sto se tice tvog sina N.STROJ, stvarno mi je zao sta se desilo, nadam se da je sad mali dobro i da nece biti nekih posljedica.

A sto se tice obracanja za pomoc njima, to sam ti vec objasnila... drze nas u sahu.. mi kad se razbolimo MORAMO njima, oni nama ne moraju. i tako to ide ukrug, u beskraj

" kome se moliti nije se srditi" ali sve ima svoju granicu. oni se je davnih dana presli, svaku granicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Prvo ne mozete generalizovati, sve redom.
Drugo, istina je da su plate zdravstvenih radnika jako male, a koliko su plate problem, problem su losi uslovi rada. Jer dzaba vam znanje, kad nemate uslove da sprovedete terapijski postupak i da budete doktori koji lijeci, kad nemate osnovnih sredstava za rad.

Treca stvar, nastup pacijenata (naravno ne svih, ali mase njih), je jako losh. Problem je kad se ceka pred vratima da se dodje na red za pretragu , pregled i slicno, ali kad treba cekati u negdje u banci, butiku, tropiku, nije problem.

Cetvrta stvar, masa toga ne zavisi od direktno osoblja, jer sve zavisi od toga koji materijal imate, da li vam radi sva aparatura, da li vam fond placa za tu i tu uslugu, da li ste osigurani, da li iamte uslove da budete lijeceni i pregledani i slicno. Smatram da je zalosno , kad nam je sve to problem, ali kad bi prelazili svakom pacijentu preko takvih nedostataka,, pa kako bi uopste funkcionislae zdravstvene kuce.

Sledece, svi su naucili, cim ih nesto "zacne" da idu u bolnicu, traze specijalistu koji je uvijek na dohvat ruke i slicno... to ne moze vishe , niti moze bilo gdje u svijetu. SVako ima svog porodicnog doktora, koji lijeci ono sto moze, a sto ne upucuje dalje.

Zaista , ne svidja mi se takva predstava prema zdravstvenim radnicima i takva vrsta generalizacije, jer cini mi se za sve drugo se ima vishe tolerancije, ali kad su doktori u pitanju, uvijek su oni krivi, nikad se ne pomisli, pa cekaj, mozda ima i drugih stavri i niko da se zapita zasto je to tako..
Jasno, da ima ljekara koji predju mjeru i koji zaista nisu korektni, ali vecina ih nije takva.

A to sto se tice izgradnje i zavrsetka Klinickog centra, polako, projekat treba biti potpisan, to su sredstva u milionima, i ne mzoe ici sve od jednom, a vjerujem da ce uskoro biti pocetak cijele te price.
A reforma zdravstva je u toku, i vec se vide mnogo bolji pomaci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NACIONALNI STROJ je napisao:

meni je iskreno zao zbog tvog losheg iskustva, ali znam da je to jedan od pediajtrijskih odjela , gdje postoji poporilicno dobra disciplina i prosto me iznenadjuje ovo da cujem.
Druga stavr, tesko da dijete moze biti modro odmah sutradan, nakon toga sto je eventualno ispadalo iz kreveta, ili pak pokusavalo da izadje, dakle to ne vjerujem da je razlog.
Osim toga sve ovo opisano nije indikacija da uz dijete ostaje majka, jer ona u takvoj situaciji nista ne moze pomoci, cak sta vishe, nije pozeljno da je tu , jer kad su takve situacije uvijek se trazi da raditelj nije prisutan, jer ne moze ostati objektivan,a to svjedoci upravo ova reakcija i ove rijeci koje izgovaras u afektu. To ne pomaze nikome, vec odmaze.A to je i takav odjel gdje je intenzivna njega. Novorodjene bebe budu odvojene , a majke leze na drugom odjelu.
Nadam se da je djecak ozdravio i da je sve OK! :wink:
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tvoje poredjenje cekana u redu u butiku i u bolnici kad nekom gori pod nogama ( tempretura, gusenje, uzasni bolovi itd itd) je , blago receno, idiotsko. Isto tako poredjenje nivoa strpljenja koje covjek moze imati u prvoj i ovoj drugoj situaciji je smijesno.

E po ovom se vidi kako zdravstveni radnici pristupaju problemu. Znaci uglavnom iz svog ugla, a rijetko iz ugla pacijenta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 15:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
E da mi je tebe vidjeti u redu kad te nedaj boze boli uho ili zub

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma hajde Vuk jel nisi skonto da je simplicity jedna od lobista KBC-a. :x

Jesu li oni ista naucili u toj skoli ? ... za pocetak kulturno ponasanje i obracanje sa pristojnim nivoom strpljenja, obzirom da rade sa ljudima, i to bolesnim, a ne sa stvarima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne citate dovoljno, nisam rekla kad nekog boli, vec kad se ceka na pregled, pretragu, kontrolu i sl.
Akutna stanja su svagdje prioritet i moraju da se prime preko reda. Tamo gdje to nije slucaj, svakako da osudjujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Ma hajde Vuk jel nisi skonto da je simplicity jedna od lobista KBC-a. :x

Jesu li oni ista naucili u toj skoli ? ... za pocetak kulturno ponasanje i obracanje sa pristojnim nivoom strpljenja, obzirom da rade sa ljudima, i to bolesnim, a ne sa stvarima.

Ja nisam niciji lobista i dosta stavri josh ne stima u toj ustanovi, kako je svagdje tako je i tu. ALi nadajmo se svi boljem.
Govorim i iz aspekta zdravstvenog radnika, ali i pacijenta. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

govoris li tako i kad si ti pacijent :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

1. stanje u zdrastvo je onako kakvo nam je stanje u drusvtu opcenito .
Citiraj:
Drugo, istina je da su plate zdravstvenih radnika jako male, a koliko su plate problem, problem su losi uslovi rada. Jer dzaba vam znanje, kad nemate uslove da sprovedete terapijski postupak i da budete doktori koji lijeci, kad nemate osnovnih sredstava za rad.

Apsolutno se slazem .

Citiraj:
Treca stvar, nastup pacijenata (naravno ne svih, ali mase njih), je jako losh. Problem je kad se ceka pred vratima da se dodje na red za pretragu , pregled i slicno, ali kad treba cekati u negdje u banci, butiku, tropiku, nije problem.

istina jer ljudi moji morate znate da vi niste jedini nego da ih je danas doslo takvih kao sto ste vi ko zna koliko i ne moze se pustati preko reda , te morate biti strpljivi , mada ako se radi o akutnoj fazi naravno da se oni prvi obavljaju i to je normalno .

Citiraj:
E po ovom se vidi kako zdravstveni radnici pristupaju problemu. Znaci uglavnom iz svog ugla, a rijetko iz ugla pacijenta.

Sta je tu cudno - kakvo sjediste takvo glediste .
Zao mi je ne mozemo biti svi zdrastveni radinici , mada nekolicina pametuje kao da jeste ,po vasem postovima moze se vidjeti i sa kakvim se sve ljudima dolazi u kontakt , pa prema tome malo vise postujte zdrastvene radnike , jer na kraju krajeva ipak su oni ti koji ce vam pomoci .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jesu tacno, oni ce pomoci. ali cemo tu pomoc morati dobro platiti, i ne govorim samo u novcu.

a ti to govoris jer je tatica zubar?? aaa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i to sto si rekao da neki 'pametuju' ... a nisu doktori

pa to je tacno... jer ima pacijenata koji su mnogo obrazovaniji i pametniji od doktora, ali doktori, po navici, sve pacijente tretiraju ko one jadne bake sa sela koje se ne znaju ni potpisati :D

e eto tako desi se i nekom intelektualcu da sjedi na stolici kao pacijent i da slusa te razno razne nebuloze :roll: opravdavam ako je neka stvar veza strogo za medicinsku struku, mada i tu uglavnom ne cujem nista bolje ni vise od onoga sto mogu sama naci u literaturi. ... ali cega se ja sve naslusam, a ne smijem nista da repliciram, jer ako pokusam da kazem kako se osjecam, presijece me mrki pogled, jer on nece meni da posveti vise od 20 sekundi, osim ako nisam na operacionom stolu. jer on mora ici dalje i pljackati dalje, a vrijeme je novac. eto tako danas rade nase medicinske sluzbe. nesto kao "biznis u ordinaciji"... kako ostvariti sto veci profit/prihod po jednom satu? :D :lol:

0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 16:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ako vec citas postove mogla si vidjeti da sam zdravstveni radnik i ne dam nikome da nikome da lijeci svoju frustraciju zbog jednog loseg iskustva na zdrastevnim radnicima jer to nismo zasluzili. Sasvim je nebitno sto mi je otac dr.stomatologije i ne znam zasto to spominjes ?, jer cu uvijek stati na stranu svojih kolega/inica,

Citiraj:
pa to je tacno... jer ima pacijenata koji su mnogo obrazovaniji i pametniji od doktora, ali doktori, po navici, sve pacijente tretiraju ko one jadne bake sa sela koje se ne znaju ni potpisati

Draga XIX century licno mi je svejedno da li je nekto intelektualac ili nepismen jer ljude ne tretiram prema tome nego po svrsishodnosti njegovog oboljenja .svako je strucnjak u svom domenu .Po kraju tvojih postova se vidi da si daleko od necega sto bi se moglo nazvati intelektualka nego neizivljena siparica , jer kad si i ti bezobrazna bicu i ja nadji si oni sto ti treba i sjasi sa zdrastvenih radnika . jer ces opet kad tad zavrsit kod nas :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ja se zaista divim medicinskom osoblju koje svoje frustracije zbog (ne)uslova rada ne lijece na "obicnim smrtnicima". I sasvim je razumljivo da ce medicinski radnik braniti kolege i kolegice. Zaista tolika doza kolegijalnosti je za svaku pohvalu. Ali ako "obican smrtnik" (sto je pacijent u odnosu na doktora) moze imati razumijevanja za njihove probleme...gdje je obavezno razumjevanje i ljudskost svakog doktora za pacijenta.
Probajte i vi da shvatite...kad neko "naleti" vise puta na nesavjesnost, bezobrazluk, neodgovornost, neprofesijonalnost kod med. osoblja - naravno da nece imati misljenje.

Ja razumijem Nacionalni stroj...

Npr. ...Narucivanja u 08:00 (pregled koji je jako bitan za dijete)...zhena dodje sa dvoje djece na vrijeme...ceka sat i po vremena da bi sestra rekla...bez imalo ljubaznosi "doktor danas nece doci na odjel...zadrzao se privatno (u ordinaciji)" (mogla bih zaista da nabrajam...ali cemu).
ili

Nije problem..zaista nije problem sacekati sat vremena vise...ima i bolesnijih ljudi kojima je potrebna prednost...ali ako cekam da se uradi posao da se pomogne bolesnijem, starijem ili djetetu..a ne da cekam da se popije 18. kafa po redu ili da doktro pogleda seriju San Trope dok mu 75 godina stara pacijentica sjedi slomljene ruke i krvave glave (desilo se u Hitnoj Pomoci - tad kad nisam robijala zbog med. osoblja - necu nikad)

Dok doktori i ostalo medicinsko osoblje i dalje bude pravilo greske, ponasali se bahato prema ljudima koji nemaju drugog izlaza, a za svoje nehumane postupke ne odgovaraju...nista od reforme ni medicine niti poboljsanja medicinskih uslova/usluga.

Vi cete, medicinari, stati na stranu zdravstvenog radnika, ja cu stati na stranu onoga ko je u pravu...niko ne ide doktoru jer mu se ide, nego ga je muka natjerala.

I jos jednom kazem, svaka cast medicinskom osoblju koji se i pored uslova u kojima se nalaze rade neprikosnoveno, strucno, profesionalno, a ponajprije ljudski.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja licno nemam nikakvog iskustva sa tim nasim doktorima i nasim bolnicama. Ali sam dosta toga cula od drugih koji imaju iskustva sa tim i iskustva su vecim dijelom negativna. Sto me i ne cudi uopste. Inace, imam osjecaj da se izgleda vecina osoblja koja radi u javnim ustanovama tako ponasa kako se ponasa. Uzmimo u obzir policiju, radnici u opstinama, pa eto i u bolnicama.

Znam momka koji je imao jako tezak udes sa autom, polomio je obe noge, vilicu.... i opet je morao satima da sjedi u kolicima, U HODNIKU, lomeci si od bolova, dok njegov otac nije dosao i sakupio nekako u sred noci 100 evra da donese doktoru samo da POCNE da pregleda polomljenog pacijenta. Lezao/sjedio je kao zabacen pas u hodniku sav polomljen, samo zato sto se doktor mora podmititi da barem POGLEDA pacijenta i obrati mu paznju, a kamoli da ga pregleda.
Duznost takvih osoba je da pomognu covjeku kad je u nevolji. To je ucio u skoli, pored toga 'kako ces postati doktor i koliku ces platu imati!.
Doduse, SVI smo duzni da pomognemo jedni drugima u nevolji. JA, TI, bilo kod od nas je duzan da pomogne nekome cak kraj puta kad vidimo da mu je potrebna pomoc. A kamoli doktor, koji ima znanje i tu odgovornost da pomogne covjeku a to ne radi!! Samo proci kraj osobe koja je u nevolji, a kojoj ti koliko toliko mozes pomoci a ne pomognes joj, je jadno, tuzno, neljudski...., cak stavise, i kaznjivo.

Kazete male plate, uslovi nikakvi... pa cuj, ja znam dosta skolovanih ljudi, koji imaju i diplomu i znanje i obrazovanje, i kojima nije neugodno da rade nesto drugo gdje mogu vise zaraditi iako su diplomirani doktori, arhitekti, inzinjeri.... Ako su male plate, onda zasto dzabe traciti vrijeme u tako 'slabo placenom' poslu i sjediti dzabe u kancelariji, pusiti i piti 55 kafa na dan i zauzimati mjesto nekome kome je STALO do toga da POMOGNE NEKOME cak i za male pare??

Kao sto rekoh, ja licno nemam, hvala Bogu nikakva iskustva sa nasim doktorima i bolnicama, ali sta ipak dozivim kad dodjem jednom dva puta godisnje u nasu drzavu, kad odem u opstinu, ili cak na sam ulazak u nasu republiku. Znaci, pocev od tako nam lijepe granice i radnika na njoj...dosta puta mi se desilo da pozelim da se okrenem i vratim se 400 km opet nazad u normalnu drzavu.
Sta reci kad ti lopovi dodju pred kucu i pokusaju da ti ukradu auto, obiju i pokradu sve sto im treba, i onda dodje kao neka policija drugi dan, inspekotri kao :roll: , i kaze "MI ZNAMO KO JE TO URADIO, ALI MI NJEMU NE MOZEMO NISTA. ON JE JAK COVJEK"!!!!! I to policija?? To ljudi koji zastupaju zakon?? :roll:

Odem u opstinu da izvadim jedan obicni rodni list i uvjerenje o drzavljanstvu, za dva obrazca i 2 markice moram obici pola opstine, i jos moram cekati pola sata na damu koja je u toku svog radnog vremena otisla 'na kratko' u banku (privatno razumije se), a nema je pola sata a banka pred nosom. Al dobro, treba se istracati sa komsinicom koja radi za salterom u banci. Sasvim razumljivo!!
I onda udjem u kancelariju, a sve sama gospoda, pa covjek bi pomislio da je dosao u neku metropolu, jedva pricaju od ponosa sto rade u opstini, i onda dodjem pred neku "Zelim da budem-Damu", sva rascupana, cik u ruci, kafa je tu, ne sme da fali kao i obicno i ona onako kao da joj krivo sto ja sad nesto trebam od nje, "STA TREBAS??" Sta trebam, ja sta trebam? U takvom slucaju bi trebala jednu vrecu krompira, i 1 kg luka.... ali posto sam u opstini, ocekivala sam barem malo vise solidarnosti i discipline. Nije da patim od nekog kompleksa i da zelim da me ljudi persiraju, ali zena radi u javnoj ustanovi, i ne treba joj biti neugodno punoljetnu osobu nazvati sa Vi, jer sam joj nepoznata i jer sam joj 'musterija'. Vec kad radi u opstini i kad se osjeca toliko uzviseno zato sto radi tu, moze se barem tako i ponasati.
Nekad stvarno imam osjecaj da su oni prodavaci na pijaci ili u obicnim trgovinskim kioscima obrazovaniji i kulturniji od onih koji rade u javnim ustanovama.

Ali dobro, to je moje misljenje, mozda i grijesim, mozda sam bas ja ta koja je nesto pogresno shvatila, i koja 'ne tika' dobro. Ali, opet, mislim da sam dovoljno prosla i dozivjela da bi mogla razlikovati normalno od nenormalnog i kulturu od nekulture.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]