banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Okt 2006, 02:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 04:36
PREDNOSTI PRIRODNIH SISTEMA

Kada bi postojala odlučnost čovječanstva da sa principa podjele, mržnje, konkurencije i borbe, koji se sada primjenjuje u međuljudskim i međunarodnim odnosima, pređe na princip jedinstva, ljubavi, uzajamnog pomaganja i saradnje, za svoju posledicu bi imalo sledeće:

1. Došlo bi do odumiranja državno-političko-administrativnih sistema i ukidanja međudržavnih granica putem integracija država - stvaranja manjih ekonomskih zajednica, sve do konačnog formiranja jedinstvene svjetske ekonomske zajednice;

2. Došlo bi do opšteg svjetskog razoružanja;

3. Ostvario bi se trajan svjetski mir, jedinstvo svjeta i saradnja u svim oblastima ljudskog života i djelovanja;

4. Prestalo bi ubijanje, istrebljivanje, mučenje i protjerivanje ljudi sa njihovih ognjišta, kao i izrabljivanje;

5. Prestali bi ogromni gubici i štete u vidu rušenja svjetskih ekonomija i uništavanja lične i društvene imovine, koji nastaju kao posljedica ratnih nemira i sukoba koje današnje religijske i političke međudržavne i unutardržavne strukture neprestano izazivaju u svojim međusobnim nadmetanjima za vlast, materijalna dobra i teritorije;

6. Obezbjedio bi se trajan duhovni i materijalni razvoj svih ljudi na Zemlji, bez zastoja ili vraćanja nazad;

7. Ukidanjem, prevazilaženjem, odnosno, odumiranjem državno-političko-administrativnih, vojnih i jednim djelom policijskih sistema, zatim, prestankom proizvodnje oružja, duvana alkohola i drugih narkotika, oslobodili bi se ogromni radni, intelektualni, naučni, energetski i drugi potencijali koji su danas zarobljeni unutar ovih sistema i koriste se za ciljeve i svrhe koje za održanje čovjekovog života i njegovog duhovnog blagostanja nemaju vrednost;

8. Proizvodnja za život potrebnih materijalnih dobara bi se višestruko uvećala iznad potreba ljudskog društva jer bi svi napred pomenuti, oslobođeni radni, intelektualni, naučni, energetski i drugi potencijali bili reorganizovani i stavljeni u službu materijalne proizvodnje. Na taj način bi konačno, posle višehiljadugodišnje težnje i truda čovječanstvo ostvarilo svoj san - materijalno blagostanje (sredstvo), pomoću kojeg bi lako ostvarilo i duhovno blagostanje (cilj);

9. Bio bi rešen problem terorizma u svjetu, jer sa jednoglasnim usvajanjem prirodnog sistema vrednosti nestali bi svi nacionalizmi, kao i vjerski i idejno-politički fanatizmi čiji nosioci za ostvarenje svojih mračnih ciljeva pokreću ratove i terorizme;

10. Ukupno zdravstveno stanje i prosječni životni vjek stanovnistva na Zemlji bi se veoma poboljšali i povećali. Sedamdesetpet procenata svih bolesti od kojih danas ljudi u svjetu pate i prije vremena umiru, bi nestalo, jer u uslovima mira, pažnje, saradnje i ljubavi među ljudima, nestao bi stres kao glavni uzročnik pomenutih sedamdesetpet procenata bolesti;

11. Posvetila bi se velika pažnja njezi i odgoju djece. U okviru zdravstvene zastite stanovnistva formirale bi se službe koje bi svakodnevno, od začeća djeteta, za vreme trudnoće, pa od rođenja do pune zrelosti, vršile kontrolu razvoja i vaspitanja. Na taj način bi se sprečila zloupotreba djece i onemogućilo bi se da se ona razviju u intelektualno i duhovno poremećene osobe. Za jednu naprednu i humanu civilizaciju koja želi da živi sretno u duhovnom blagostanju veoma je važno da bude fizički, intelektualno i duhovno zdrava u korjenu;

13. Informisanje o dnevnim zbivanjima bi dobilo novu dimenziju jer se više ne bi zasnivalo na novinarskom pravilu koje kaže da je samo "loša informacija dobra informacija", iz razloga što se podrazumijeva da nam se od trenutka uvođenja prirodnog sistema vrednosti u život i uspostavljanja prirodnog, humanističkog društvenog poretka, više ne bi događale loše stvari, jer bi kultura i velika svjetska propaganda nasilja, koja se danas odvija na razne načine, bila prevaziđena.

14. Vjerske institucije bi se ugasile, ali bi vjerski, odnosno duhovni život ipak uznapredovao, pošto bi bio podignut na nivo nauke i filozofije. Sve ono što se danas propovjeda po vjerskim hramovima širom svjeta na najraznovrsnije i kontroverznije načine, bilo bi prečišćeno i usklađeno sa pravim stanjem stvarnosti koje se temelji na provjerljivom ljudskom iskustvu. Da bi se sve to, zatim, unijelo u svjetske skole i univerzitete i predavalo kao i svaki drugi školski predmet u okviru redovnih programa sistema obrazovanja, kao jedan prirodni sistem duhovnih i moralnih vrednosti. Uz mogućnost da se to znanje vremenom dopunjava kako ljudsko iskustvo bude dalje napredovalo.

15. Uz bolju organizaciju života i rada trebalo bi očekivati i uspostavljanje kontrole rađanja koja bi pomogla da se svjetsko stanovnistvo vremenom redukuje na razumnu mjeru. Na taj našin bi se rešili mnogi teški današnji svjetski problemi vezani za prenaseljenost naše planete, zagađenost prirodne sredine, nedostatak prirodnih resursa i sl.

16. I na kraju, posle rešenih svih tih naših ovozemaljskih problema, trebalo bi konačno očekivati i brže i masovnije povezivanje ljudi sa našom kolektivnom svjesti. Na taj način bi ljudi postajali genijalci jer bi u glavi imali mnogo moćniji medium nego je naš sadašnji Internet, pošto bi tako bili prikopčani na baze znanja i podataka cjelog univerzuma. To bi omogućilo jednu potpuno novu i drugačiju dimenziju našeg daljeg materijalnog (tehnološkog) i duhovnog razvoja u pravcu našeg dubljeg prodiranja u univerzum i povezivanja sa drugim civilizacijama.

O tome kako je moguće doći do realizacije Prirodnog sistema druge prilike

- Ne, ali ja ipak dolazim odande....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 14:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

KAKO IZVRŠITI PROMJENE

Pridodan način kreiranja nekog sistema u prirodi podrazumijeva postojanje zametka, sjemenke koja u sebi sadrži kompletnu informaciju o namjeni i građi nekog sistema i podrazumijeva živi materijal od kojeg će sistem da bude sagrađen, na koji ta informacija treba da se prenese, da bi se on postepeno po toj informaciji razvio u sistem.

Kada je u pitanju organska priroda na čelu sa čovječanstvom, pravilo je isto. Postojala je unapred sva građa-energija (ljudi) od koje će čovječanstvo da se razvije, kao i zametak u njoj sa kompletnom informacijom u vidu prirodnog sistema vrednosti. Cjela ta informacija je sadržana u Hristovoj zapovjesti: "Ljubi bližnjega kao samoga sebe", obzirom da napraviti jedan sistem i ostvarivati dobro u njemu, ne znači drugo do po principu ljubavi uskladiti međusobne odnose subjekata koji se u jednoj zajednici kreću i djeluju. Međutim, ta informacija, kao što znamo, nije bila mnogo od koristi jer je bila data kao dogma, zbog čega ju je jedan dio čovečanstva odmah odbacio, nesvjesno odlučivši da do nje dođe na drugi način, kroz vlastito iskustvo kušanja dobra i zla, pošto, da bi se napravio jedan zdrav sistem u prirodi, nije potrebno da se nauči i zna ništa drugo sem šta je zlo, a šta dobro, imajući na umu da sistemi i ne služe za druge svrhe već kao sredstva pomoću kojih se izbjegava zlo, a ostvaruje dobro. A i onaj dio čovječanstva koji je tu informaciju prihvatio kao dogmu, nije od nje imao nikakve koristi jer je nikada nije sproveo u djelo, već ju je samo upotrebio kao temelj za novu religiju. Sa takvim svojim ignorantskim stavom prema ovoj informaciji i njenim donosiocima, kojih je bilo i prije i poslije Hrista, čovječanstvo je produžilo svoj razvojni period i agoniju pakla na neodređeno vreme od nekoliko hiljada, a možda i desetina hiljada godina, jer nama nije poznata cjela prošlost čovječanstva. Nije nam poznato koliko je civilizacija prije ove naše živjelo na Zemlji i koliko je njih stradalo u samouništenju, jer u kritičnom trenutku razvoja, istom ovakvom kao što je upravo ovaj koji je naša civilizacija dostigla, nisu znale da sa principa podjele, mržnje i borbe, pređu na primjenu principa jedinstva, ljubavi, pomaganja i saradnje. U svakom slučaju, danas lako možemo doći do zakljucka da je naša civilizacija dostigla upravo takav kritični razvojni trenutak i da se sada nalazimo na samoj prekretnici kada treba da donesemo kolektivnu odluku za samouništenje ili promjenu svih naših dosadašnjih shvatanja, navika i običaja i odlučimo se za samospasenja. Vremena za odlaganje više nema jer naša planeta je prenaseljena, maksimalno zagađena, prirodni resursi su pri kraju, polovina čovječanstva gladuje ili umire od gladi. Nije ostalo još mnogo vremena do trenutka kada ćemo svi početi da se davimo u vlastitom izmetu, kada ćemo, kao i obično, početi da optužujemo jedni druge kao krivce koji treba da se kazne, a smrtonosnog oružja koje smo napravili za samokažnjavanje toliko smo nagomilali da njime možemo višestruko da se samouništimo, tako da je malo vjerovatno da će neko da se spasi. Čak ni mrtvi, koji po zakonu postojanja nužno moraju stalno da se reinkarniraju. Koji će poslije samouništenja naše civilizacije, prilikom svoje nove inkarnacije na Zemlji, pošto neće biti ljudi da ih rode, biti prinuđeni da se reinkarniraju u neku nižu vrstu, pacove, insekte i tako se ponovo nađu u praistoriji, prinuđeni da sve ponovo počnu iz početka, jer su u svojoj prethodnoj inkarnaciji uništili sve. Kao što su to, po svoj prilici, učinili Atlantiđani, pa mi kao njihovi bjedni ostaci i potomci smo morali hiljadama godina da se trudimo i mučimo da bi ponovo dostigli onaj razvojni civilizacijski nivo na kojem su oni bili u trenutku samouništenja. Zbg toga ne bi trebalo da ponovimo istu grešku jer mi se sada nalazimo na istoj takvoj životnoj prekretnici koju oni nisu znali da prebrode. Ne oni, Atlantiđani, već mi, jer, zapravo, mi smo ti isti Atlantiđani koji smo poslije svoga samouništenja morali i dalje da se inkarniramo na Zemlji i ponovo stičemo izgubljena znanja i razvijamo. Zapamtite, ako imamo znanje, bogovi smo. Ako nemamo, nismo ništa.

Prirodno rješenje za generalne promjene i spasenje uvijek postoji i ono je uvijek u tome da se zna i razumije šta je zlo, a šta dobro i da se odbaci zlo, a počne činiti samo dobro. Međutim, naš glavni problem je u tome što većina čovječanstva još uvijek ne shvata i ne razumije osnovnu razliku između zla i dobra i što još uvijek ona najveća i nojgora zla, koja njegujemo u vidu raznih političkih, nacionalnih, religijskih i klasnih moralnih vrednosti, za ljude imaju značenje dobra. A vremena je tako malo ostalo da se sve to konačno shvati i promjeni.

Možda na kraju bi trebalo reći i to da oni od kojih bi trebalo da očekujemo da krenu sa reformama i promjenama na Zemlji, čiji su to poziv i dužnost uvijek i bili, jer oni su sebe uvijek i smatrali čuvarima ljudskih duša i božijim zastupnicima i pastirima na zemlji, su svjetske vjerske organizovane zajednice. One najvećim djelom i jesu krivci što ljudi na Zemlji ne poštuju prirodni zakon ljubavi i dobra koje su im njihovi utemeljivači i proroci u vidu božijih zapovjesti ostavili u amanet, jer upravo oni su i bili glavni kršitelji ovih zapovjesti, a i danas su, jer su im materijalna svjetska blaga i način kako da ih se dokopaju, uvijek bili glavni cilj. Zato od njih i treba očekivati da prvi shvate svoju grešku i da je isprave. I to po načinu njihovog ujedinjenja u jedinstvenu svjestsku religiju, u čije temelje bi bio ugrađen zakon postojanja. Koja bi od tog trenutka više ne bi ni bila religija, već nauka i svjetska akademija, obzirom da sve ono što je do danas bilo predmetom vjerovanja, sa otkrićem zakona postojanja se podiže na nivo provjerljive, dokažljive, objašnjive i razumljive nauke. Koju sveštenici ne bi pjevali u svojim hramovima kao što sada pjevaju svoje dogme koje niko ne razumije, već bi je unijeli u svjetske sisteme obrazovanja i u svojstvu vaspitača, učitelja i profesora predavali u svjetskim školama i univerzitetima i tako, umjesto da zaglupljuju ljude, kao što to sada čine, ubuduće bi im pomagali da postanu visoko svjesna, humana i razumna bića koja poznaju i poštuju zakone reda i morala prirode. To je jedini način da sveštenstvo sadašnjih svjetskih religija ostane na svojoj poziciji i čak da je ojača, na taj način što bi ono, kao svjetska akademija, preuzelo svu odgovornost na sebe u vaspitanju i rukovođenju ljudskim društvom. Ne u svojstvu nekog novog oblika vlasti, već u svojstvu organa koji služi čovječanstvu. Isto kao što mozak u ljudskom tjelu nije vladar tjela, već organ čija je uloga da tjelu služi, kao i svaki drugi organ. A političari, političke podele i njihove uprave, vlast i mehanizmi, koji nikada nisu služili svojim narodima, već su tjerali narode da njima služe, jednom za svagda bi nestali sa lica Zemlje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 15:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
E pa Veronika, dobro došla.
U velikoj većini stvari se toliko slažemo da je očito da smo primali iste impulse iznutra (što i nije čudo jer je izvor isti, bar se nadam da jeste), ali se način kako si ih ti izrazila razlikuje od onoga kako bih ja isto to rekao, samo po našem dosadašnjem životnom iskustvu i prikupljenim informacijama.
(npr. nismo baš svi bili Atlantiđani, ali mnogi jesu...)
Ono o čemu govoriš je budućnost ove planete.
Međutim, ima još mnogo toga da se desi između, iako ne mora značiti da će za to biti potrebno previše vremena...
Tvoj potpis-poklič s kojim se u suštini slažem, ja bih malo doradio, tj. proširio:
Svi ljudi - jedna politika - rad i služba za opšte dobro i razvoj!
Svi ljudi - jedna vjera - vjera u život i Darodavca Života!
Svi ljudi - jedna nacija - ljudska, sa mnoštvom raznolikosti ali u jednodušju!
Svi ljudi - jedna klasa - djeca Božija!

Svako dobro i još jednom: dobro došla :D .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 21:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Neka se vala i samnom neko složio makar i djelimično.....
Kad sam rekla da smo svi Atlantiđani mislila sam na reinkanaciju ljudi, jer postoji naučna vjerovatnoća da ljudi umiru samo tijelom i da se nakon izvjesnog vremena ponovo rađaju što se u nauci zove reinkanacija...
Sad si me ponukao da ovde još nešto napišem pa ko hoće neka pročita i obrati pažnju.....

RAZMISLITE MALO O TOME.

Kroz cijelu istoriju vidimo kako se jedna grupa ljudi moli da ne bude porobljena od druge grupe ljudi. Druga grupa se opet moli da njen porobljivački pohod bude što uspješniji. Kad jedna grupa ljudi potuče ili porobi drugu grupu ljudi, da li to onda znači da je njihov Bog nadmoćan?

Šta se onda događa sa onima koji su pripadali pobjedničkoj grupi, kad se reinkarniraju u grupu koja je bila pobjeđena? Mi pretpostavljamo na osnovu našeg dugogodišnjeg istraživanja da je reinkarnacija jedna objektivna činjenica. Ovo nije nikakvo retoričko pitanje, pogotovo od kako je objavljena knjiga Yonassan Rabbi-a, Beyond the Ashes, 1992.g. U njoj se govori o velikom broju Jevreja koji su umrli u nacističkim koncentracionim logorima te se kasnije reinkarnirali kao hrišćani, takođe sugeriše da se i veliki broj nacista kasnije reinkarnirao među Jevreje. Šta onda sa idejom ili konceptom da je “moj Bog jedini koji postoji”?

Mogu da uvjerim čitaoce iz svog vlastitog iskustva dok sam radila kao hipnoterapeut, da je svaka osoba na kojoj sam radila hipnotičku regresiju prilikom terapije raznoraznih trauma, demonstrirala jedan niz prošlih života u jednoj tolikoj raznovrsnosti nacionalnosti i religioznih vjerovanja, da su prosto smiješni oni koji sada tvrde sa apsolutnom sigurnošću da su njihova sadašnja vjerovanja jedina koja su ispravna.

Evidentno je da oni, koji se danas žestoko zalažu ili bore protiv neke druge grupe ljudi, u svom idućem “krugu” inkarnacije najvjerovatnije postati članovima upravo te grupe.

Ovdje se nameće pitanje zašto se ljudi ne mogu sjetiti lekcija iz prošlih života, zašto mudrost ljudske duše nije dostupna ljudskom biću?

Čovjeka stvarno iritira kad neko pokušava da ignoriše ili umanji činjenicu da je 6 miliona Jevreja sistematično pobijeno od strane nacističke ratne mašinerije. Ali isto tako iritiraju i oni koji zaboravljaju da je još i 59 miliona drugih ljudi takođe tada ubijeno.

U istom slučaju, takođe može da se kaže i da je zbog Jevreja mnogo više “Hrišćana” pobijeno nego iz bilo kog drugog razloga.

Iz te jevrejske religije – monoteizma – izrodilo se Hrišćanstvo, ugovoreno sa navodnim Jevrejskim Bogom. Zbog ovog Jevrejskog Boga, prisvojenog od strane Hrišćanstva, neprekidni ratovi su vođene u Evropi, Krstaški Ratovi su prouzrokovani a onda nakon njih i inkvizicija. Nebrojeni ljudi su pobijeni i civilizacije zatrte kao rezultat hrišćanskih “misionarskih” napora.

Tako se na kraju može da kaže da je Yahweh/Jehova istinski uzrok sve patnje i stradanja čovječanstva u zadnja 4 milenijuma.

Čovječanstvo se mora riješiti ovog užasnog stvorenja u svim njegovim oblicima i varijacijama, od one početne, kao jevrejskog boga pa sve do one koja se navodno ukazala Muhamedu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
WERONICKA je napisao:
Tako se na kraju može da kaže da je Yahweh/Jehova istinski uzrok sve patnje i stradanja čovječanstva u zadnja 4 milenijuma.

I da se totalno promaši u toj prilično opasnoj konstataciji.

Ko uzrokuje patnju?

Zato, dome Izraelov, sudiću vam svakome po putovima njegovim, govori JHVH; obratite se i prođite se svih grijeha svojih, i neće vam bezakonje biti na spoticanje. Odbacite od sebe sva bezakonja svoja koja činiste, i načinite sebi novo srce i nov duh; i zašto da umirete dome Izraelov? Jer mi nije mila smrt onoga koji umire, govori JHVH nad vojskama; obratite se dakle i budite živi. (Ezehijel 18,30-32)

WERONICKA je napisao:
Čovječanstvo se mora riješiti ovog užasnog stvorenja u svim njegovim oblicima i varijacijama, od one početne, kao jevrejskog boga pa sve do one koja se navodno ukazala Muhamedu...

To Stvorenje je dalo zapovijesti koje je i Hrist slijedio, a kojeg si citirala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2006, 00:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Da Vader!
Možda si me razumio da sam Antihrist ili nevjernik prema mom gornjem postu.... Nisam ni jedno ni drugo i čvrsto vjerujem da postoji zakon u Prirodi i da je te zakone neko odredio i donio a što mi kažemo da je to Bog...
Problem je u tome što mi svi mislimo da je Bog samo naš... I ako jedan narod porobljava drugi narod koji vjeruje u istog Boga samo na drugi način porobljivač vjeruje da sve to čini u ime Boga....
Mislim da uzrok svega što se dešava čovjek čija svijest još nije dostigla vrhunac da spozna sve zakone prirode....
Jednostavno najjednostavnije čovjek je stvoren da radi, uči i koristi blagodati prirode koju mu je Bog stvorio i odredio kako da se ponaša na zemlji.... Čovjek je to sve zloupotrebio i zato taj isti čovjek biva kažnjen od svoga stvoritelja....
Toliko da te nedavim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2006, 12:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Polako Veronika, molim te.
Reinkarnacija je sasvim normalna stvar i mi smo je dokazali po Svetom Pismu. To što mnogi "ortodoksni teolozi" to i dalje odbijaju da prihvate, to njihov problem, jednako kao što je bio problem sličnih mudraca da svojevremeno "na osnovu Svetog Pisma" tvrde da je Zemlja ravna iako jasno piše da je okrugla (npr. prorok Isaija to jasno i kaže).
Ali za takva "mudrovanja" nije odgovorno ni Sveto Pismo ni Onaj koji ga je dao, nego mi ljudi koji po svojoj slobodnoj volji, koja nam je data kao dar za napredovanje i razvoj, činimo mnogo toga lošeg.
Isti je slučaj i sa nedjelima rađenim "u ime vjere". Ali to nema nikakve veze sa pravim izvorom te vjere, to su tek plodovi iskrivljenih i izopačenih interpretacija nečeg što je dobro i istinito.
Molim te da ne žuriš sa tako površnim ocjenama o Onom koji nam se predstavio kao J.H.V.H. niti o tome da se Muhamedu "navodno" nešto prikazalo...
Ako već želiš da naučno razmatraš te stvari, onda ne gledaj zbivanja opisana u Starom Zavjetu ili Muhammeda kroz prizmu današnjeg stanja stvari, nego ih stavi u kontekst vremena i stanja stvari koje je tada bilo.
Moglo bi se desiti da se slika sasvim izmijeni, i da shvatiš da je to što je tamo zapisano u onim okolnostima bilo veliki korak unaprijed, i da je to bilo priprema za mnoge korake koji su uslijedili.
Takođe, pored mnogih sadašnjih posljedica koje su loše, razmotri i mnoge (kojih je možda i više) koje su dobre, ili još bolje pokušaj shvatiti šta bi bilo da njih onda nije bilo i da nisu uradili ono što su uradili.

Ali ne može se očekivati da bi neki Božiji čovjek, poslanik ili Nebeska Ličnost došao i odjednom nametnuo savršeno društvo i odnose među bićima na ovoj planeti jer je to u direktnoj suprotnosti sa razvojnom i sveučilišnom namjenom ovog bisera među svjetovima (usprkos svemu ružnom na njemu) i sa darom slobodne volje.
Naša planeta je razvojni poligon "korak-po-korak" na kojem se školuju mnogi vrlo teški pa i "izgubljeni" slučajevi, i zato je normalno da se u tom učenju i sazrijevanju dešava svašta i vrlo teške i stravične situacije, ali zato Hrist i kaže da je mnogo veća radost za jednog grešnika koji se pokaje nego za 99 pravednika kojima pokajanje i ne treba". Sve to ima i te kakvog smisla u širem kontekstu gledano, a J.H.V.H. se založio za taj Tvorčev projekat i po cijenu da on bude ocrnjen i neshvaćen, kao što se i vidi danas.
Ali na kraju, a kraj je blizu, pašće mnoge maske i mnogi koji su bili "bijeli" objelodaniće svoje unutrašnje crnilo, a mnogi ocrnjeni pokazaće svoju unutrašnju svjetlost, a mi šareni :D mi ćemo se "ubijeliti" ako to bude naš izbor ili... samo Bog zna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2006, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
kako ovo meni smrdi na neki novi oblik komunizma koji je porobio i
pobio hiljade ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2006, 08:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Citiraj:
Kada bi postojala odlučnost čovječanstva da sa principa podjele, mržnje, konkurencije i borbe, koji se sada primjenjuje u međuljudskim i međunarodnim odnosima, pređe na princip jedinstva, ljubavi, uzajamnog pomaganja i saradnje, za svoju posledicu bi imalo sledeće:

1. Došlo bi do odumiranja državno-političko-administrativnih sistema i ukidanja međudržavnih granica putem integracija država - stvaranja manjih ekonomskih zajednica, sve do konačnog formiranja jedinstvene svjetske ekonomske zajednice;

2. Došlo bi do opšteg svjetskog razoružanja;

3. Ostvario bi se trajan svjetski mir, jedinstvo svjeta i saradnja u svim oblastima ljudskog života i djelovanja;

4. Prestalo bi ubijanje, istrebljivanje, mučenje i protjerivanje ljudi sa njihovih ognjišta, kao i izrabljivanje;

5. Prestali bi ogromni gubici i štete u vidu rušenja svjetskih ekonomija i uništavanja lične i društvene imovine, koji nastaju kao posljedica ratnih nemira i sukoba koje današnje religijske i političke međudržavne i unutardržavne strukture neprestano izazivaju u svojim međusobnim nadmetanjima za vlast, materijalna dobra i teritorije;

6. Obezbjedio bi se trajan duhovni i materijalni razvoj svih ljudi na Zemlji, bez zastoja ili vraćanja nazad;

7. Ukidanjem, prevazilaženjem, odnosno, odumiranjem državno-političko-administrativnih, vojnih i jednim djelom policijskih sistema, zatim, prestankom proizvodnje oružja, duvana alkohola i drugih narkotika, oslobodili bi se ogromni radni, intelektualni, naučni, energetski i drugi potencijali koji su danas zarobljeni unutar ovih sistema i koriste se za ciljeve i svrhe koje za održanje čovjekovog života i njegovog duhovnog blagostanja nemaju vrednost;

8. Proizvodnja za život potrebnih materijalnih dobara bi se višestruko uvećala iznad potreba ljudskog društva jer bi svi napred pomenuti, oslobođeni radni, intelektualni, naučni, energetski i drugi potencijali bili reorganizovani i stavljeni u službu materijalne proizvodnje. Na taj način bi konačno, posle višehiljadugodišnje težnje i truda čovječanstvo ostvarilo svoj san - materijalno blagostanje (sredstvo), pomoću kojeg bi lako ostvarilo i duhovno blagostanje (cilj);

9. Bio bi rešen problem terorizma u svjetu, jer sa jednoglasnim usvajanjem prirodnog sistema vrednosti nestali bi svi nacionalizmi, kao i vjerski i idejno-politički fanatizmi čiji nosioci za ostvarenje svojih mračnih ciljeva pokreću ratove i terorizme;

10. Ukupno zdravstveno stanje i prosječni životni vjek stanovnistva na Zemlji bi se veoma poboljšali i povećali.

11. Posvetila bi se velika pažnja njezi i odgoju djece.

13. Informisanje o dnevnim zbivanjima bi dobilo novu dimenziju jer se više ne bi zasnivalo na novinarskom pravilu koje kaže da je samo "loša informacija dobra informacija", iz razloga što se podrazumijeva da nam se od trenutka uvođenja prirodnog sistema vrednosti u život i uspostavljanja prirodnog, humanističkog društvenog poretka, više ne bi događale loše stvari, jer bi kultura i velika svjetska propaganda nasilja, koja se danas odvija na razne načine, bila prevaziđena.

14. Vjerske institucije bi se ugasile, ali bi vjerski, odnosno duhovni život ipak uznapredovao, pošto bi bio podignut na nivo nauke i filozofije.

15. Uz bolju organizaciju života i rada trebalo bi očekivati i uspostavljanje kontrole rađanja koja bi pomogla da se svjetsko stanovnistvo vremenom redukuje na razumnu mjeru.

16. I na kraju, posle rešenih svih tih naših ovozemaljskih problema, trebalo bi konačno očekivati i brže i masovnije povezivanje ljudi sa našom kolektivnom svjesti. Na taj način bi ljudi postajali genijalci jer bi u glavi imali mnogo moćniji medium nego je naš sadašnji Internet, pošto bi tako bili prikopčani na baze znanja i podataka cjelog univerzuma. To bi omogućilo jednu potpuno novu i drugačiju dimenziju našeg daljeg materijalnog (tehnološkog) i duhovnog razvoja u pravcu našeg dubljeg prodiranja u univerzum i povezivanja sa drugim civilizacijama.

I u tom slucaju mi bi prestali biti ljudi i vise bi bili slicni nekim bicima kakvima sad zamisljamo vanzemljace. Mozda bi se i Matrix ostvario.. Pogotovo ovo sto sam boldovao ja ne zelim da postanem i ne vidim nista prirodno u tome..

Citiraj:
Prirodno rješenje za generalne promjene i spasenje uvijek postoji i ono je uvijek u tome da se zna i razumije šta je zlo, a šta dobro i da se odbaci zlo, a počne činiti samo dobro. Međutim, naš glavni problem je u tome što većina čovječanstva još uvijek ne shvata i ne razumije osnovnu razliku između zla i dobra...

Ovo me podsjeti na fim K-Pax i recenicu Kevina Spaceyija koju dao kao odgovor na pitanje covjeka kako cemo razlikovati dobro od zlog. Parafraziram: i najmanje bice u univerzumu zna razliku izmedju dobra i zla..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2006, 19:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ajsmen je napisao:
kako ovo meni smrdi na neki novi oblik komunizma koji je porobio i
pobio hiljade ljudi.

Svaki sistem koji je na planeti uspostavio čovjek je pobio ne na hiljade nego na milione ljudi bio on komunizam, fašizam ili kapitalizam samo što mi ovde na ovim prostorima vjerujemo da je samo komunizam porobljavao i ubijao.... A šta je sa fašizmom on nije ubijao... Šta je sa križarskim ratovima? Koliko je tad pobijeno i porobljeno ljudi kad se nije ni znalo za komunizam... Nacistička Njemačka je bila Kapitalistička zemlja kad jue Hitler krenuo u osvajanje svijeta.... Danas to isto čini Amerika koja je također Kapitalistička zemlja... Mislite da su Amerikanci slobodni ljudi.... Jesu šipak isto kao što su slobodni i Bosanci.....

Kao što postoje dva oblika kretanja, neorganizovano-haotično i organizovano-harmonično, i kao što postoje dva principa održanja, mržnja i borba svih protiv svih i ljubav i saradnja svih sa svima, tako postoje i dva oblika slobode: 1. bezgranična, koja se ostvaruje u uslovima haosa, tj. mržnje i borbe u kojoj je dozvoljeno sve i 2. ograničena, koja se ostvaruje u uslovima harmonije, u kojoj je dozvoljeno samo uzajamno pomaganje i ljubav.

Međutim, da bi se pravilno razumila ova dva oblika slobode, treba znati da bezgraničena sloboda nije cilj svjesti, već zadovoljstvo i dobro koje je moguće ostvariti samo u okolnostima koje dozvoljavaju neometano pretakanje svjesti kroz njena tri prirodna stanja. Obzirom da je to moguće ostvariti samo u okolnostima ograničene slobode, tj. u okolnostima jedinstva svih, saradnje, mira, reda, rada, uzajamnog pomaganja i ljubavi, to tek takva, ograničena sloboda je istinska i prava sloboda, koja predstavlja istinsku i pravu, univerzalnu vrednost. Svi sistemi u prirodi su građeni po njoj, sem ljudsko društvo. Da nisu, svi bi se raspali, pa prirode ne bi ni bilo. Kao što se i ljudsko društvo stalno raspada jer život u njemu bazira na principu bezgraničene slobode, tj. slobode da se čini i zlo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2006, 08:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Veronika, sloboda ako je ograničena jednostavno nije sloboda.
Suština je u slobodnoj volji, neprikosnovenom daru nam od Jedinog i koji niko, ali zaista niko pa ni najviše Nebeske ličnosti (mislim na pozitivne) koje su uključene u zbivanja na Zemlji, nikada i ne pomišlja da ugrozi ili uzurpira.
Slobodna volja međutim, znači slobodu i da se čini zlo.
Ali baš u tome i jeste stvar, da mi svojom voljom odaberemo da činimo dobro, a odbacimo zlo, a ne da nas neko "operiše" od zla...
Mi ćemo uvijek ostati sposobni da činimo i dobro i zlo (i dokle god je tako, možemo da napredujemo, ali i nazadujemo).
Zlo ima svoje mjesto, i te kako, pogotovo što mi nikada ne znamo sve uzroke i sve posljedice, te i nismo baš neki dobri mjerači dobra i zla. Ima mnogo naizgled neprijatnih stvari koje su u stvari izuzetno dobre, a ima ih mnogo naizgled bezazlenih koje su prikrivene zamke, i to vrlo opasne...
Isto kao što sam već ranije govorio o ocrnjenima i onima koji sebe predstavljaju bijelima ali to u stvari nisu...
Tvoje razmišljanje je tipično "atlantiđansko", ali ne zaboravi do čega je takav stav doveo Atlantidu, ali i druge koji su u novijoj istoriji ove planete, zarad "višeg cilja" tj. dobra, u stvari uradili najviše zlo: uzurpirali slobodnu volju ljudi.
Toga se treba čuvati. Ovu planetu treba preobraziti, ali ne na silu, jer ako se cilj postigne silom onda se i nije ništa postiglo, i moraćemo sve ispočetka, ovdje ili na nekoj drugoj planeti.
A ograničenje slobode, pa i sa najboljim namjerama je ništa drugo nego nasilje. Sve je u Tvorčevim rukama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2006, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Masonerija tako razmišlja!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2006, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

hazoous je napisao:
Masonerija tako razmišlja!

Kako? S kim si ovde to uporedio?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2006, 20:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Pa ljudi,stanite da porobim planetu,bice nam tad najbolje,pustite ta uredjenja,diktatura je bog.

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2006, 23:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Veronika, sloboda ako je ograničena jednostavno nije sloboda.
Suština je u slobodnoj volji, neprikosnovenom daru nam od Jedinog i koji niko, ali zaista niko pa ni najviše Nebeske ličnosti (mislim na pozitivne) koje su uključene u zbivanja na Zemlji, nikada i ne pomišlja da ugrozi ili uzurpira.
Slobodna volja međutim, znači slobodu i da se čini zlo.
Ali baš u tome i jeste stvar, da mi svojom voljom odaberemo da činimo dobro, a odbacimo zlo, a ne da nas neko "operiše" od zla...

Da! Mogu da se složim s tobom da je to neprikosnoveni dar Jedinog (pretpostavljam da misliš na Boga) da nam je dao neograničenu slobodu, ali tu slobodu nam je dao upravu zato da bi nas stavio na iskušenje do jednog određenog vremena kada će nas kazniti zbog zloupotrebe te naše neograničene slobode.... Čovjek jednostavno nema granicu u svojoj slobodi ako mu ona nije ograničena... Pa i sad je sloboda ograničena ovozemaljskim zakonima koje donosi čovjek upravo zato da bi sloboda onih koji tu svoju slobodu žele da zloupotrebe bila ograničena...

Citiraj:
Mi ćemo uvijek ostati sposobni da činimo i dobro i zlo (i dokle god je tako, možemo da napredujemo, ali i nazadujemo).
Zlo ima svoje mjesto, i te kako, pogotovo što mi nikada ne znamo sve uzroke i sve posljedice, te i nismo baš neki dobri mjerači dobra i zla. Ima mnogo naizgled neprijatnih stvari koje su u stvari izuzetno dobre, a ima ih mnogo naizgled bezazlenih koje su prikrivene zamke, i to vrlo opasne...
Isto kao što sam već ranije govorio o ocrnjenima i onima koji sebe predstavljaju bijelima ali to u stvari nisu...
Tvoje razmišljanje je tipično "atlantiđansko", ali ne zaboravi do čega je takav stav doveo Atlantidu, ali i druge koji su u novijoj istoriji ove planete, zarad "višeg cilja" tj. dobra, u stvari uradili najviše zlo: uzurpirali slobodnu volju ljudi.
Toga se treba čuvati. Ovu planetu treba preobraziti, ali ne na silu, jer ako se cilj postigne silom onda se i nije ništa postiglo, i moraćemo sve ispočetka, ovdje ili na nekoj drugoj planeti.

Mislim da me nisi dobro razumio... Kad sam rekla ograničena sloboda pod tim sam mislila na svijest ljudskog bića da sam sebi svjeno ograniči tu slobodu u kojoj bi bio svjestan da treba da čini samo dobro a ne zlo...
Dakle neradi se o tome da nam neko ograniči slobodu već da mi to jednostavno sami budemo ti koji ćemo izgraditi takvu svijest da neće na planeti biti potrebni zakoni po kojima ćemo biti kažnjavani zbog zloupotrebe slobode...

Citiraj:
A ograničenje slobode, pa i sa najboljim namjerama je ništa drugo nego nasilje

Nije nasilje, već dobar zakon, ako već nemamo svijest da sami sebi tu slobodu ograničimo...

Citiraj:
Sve je u tvorčevim rukama.

Tačno! Ali Tvorac kaže: Ako sam sebi pomogneš imaš i moj blagolov

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2006, 08:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

WERONICKA je napisao:
Mislim da me nisi dobro razumio... Kad sam rekla ograničena sloboda pod tim sam mislila na svijest ljudskog bića da sam sebi svjeno ograniči tu slobodu u kojoj bi bio svjestan da treba da čini samo dobro a ne zlo...
Dakle neradi se o tome da nam neko ograniči slobodu već da mi to jednostavno sami budemo ti koji ćemo izgraditi takvu svijest da neće na planeti biti potrebni zakoni po kojima ćemo biti kažnjavani zbog zloupotrebe slobode...

Drago mi je ako sam te loše razumio, jer se s ovim što govoriš slažem.
Međutim, ako sam te ja loše shvatio, to su vjerovatno i drugi, tako da ova mala diskusija ipak nije uzalud.
Zakoni treba da postoje (do daljnjeg), ali uvijek moramo biti svjesnio da nijedan ljudski zakon ne može pokriti svaku životnu situaciju, tako da ih ne treba smatrati apsolutnim. Zakoni zato moraju biti vodiči, a ne da na kraju postanu sami sebi svrha ili prazna ljuštura u kojoj nema ništa.
Naši zakoni će vrlo dugo biti nesavršeni, i zato stalno moraju ostati podložni promjeni i unapređivanju, sve dok se ne postigne takav nivo svijesti kod ljudi da im zakoni više ne budu potrebni i da prirodno sponatano slijede osnovne principe Svemira uskladivši se s njima.
Kazne takođe treba da postoje, za one koji zlopuotrijebe svoju slobodu i time naruše tuđu, do daljnjeg. Ali ne kao sredstvo razaranja i osvete, nego kao vaspitno sredstvo u krajnjem izgrađujuće.

I da, pod Jedinim sam mislio na Začetnika i Svedržitelja svega što postoji i ne postoji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 00:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Naši zakoni će vrlo dugo biti nesavršeni, i zato stalno moraju ostati podložni promjeni i unapređivanju, sve dok se ne postigne takav nivo svijesti kod ljudi da im zakoni više ne budu potrebni i da prirodno sponatano slijede osnovne principe Svemira uskladivši se s njima.

Nemožeš zamisliti koliko mi je drago da se potpuno razumijemo...
Stvoriteljeva je volja kad će čovjek dostići svijest da mu ovozemaljski zakoni neće biti potrebni, ali i puno toga zavisi upravo od čovjeka kad će početi prirpdno da se ponaša i kad će svaki pojedinac svatiti da kad njegov ovozemaljski život završi ništa sa sobom neće ponijeti osim svojih dobrih i loših djela koja je činio dok je živio.. Čovjeku je Stvoritelj dao slobodu upravo zato da bi ga iskušao kako će tu slobodu koristiti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 08:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Slažem se.
I meni je drago zbog toga, tim prije što je tvoj avatar i mom srcu veoma drag. I kad smo već kod toga, ne znam da li znaš da je on vrlo lijepo opisan na jednom veoma značajnom mjestu, u Svetom Pismu knjizi proroka Zaharije 12:6 (u Daničićevom prevodu najočitije).
Slažem se i da dolazi vrijeme akcije globalnih razmjera u cilju preobražaja čovječanstva, a ta akcija koliko znam, treba da se pokrene sa ovih naših prostora, na brdovitom Balkanu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 14:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
Slažem se.
I meni je drago zbog toga, tim prije što je tvoj avatar i mom srcu veoma drag. I kad smo već kod toga, ne znam da li znaš da je on vrlo lijepo opisan na jednom veoma značajnom mjestu, u Svetom Pismu knjizi proroka Zaharije 12:6 (u Daničićevom prevodu najočitije).
Slažem se i da dolazi vrijeme akcije globalnih razmjera u cilju preobražaja čovječanstva, a ta akcija koliko znam, treba da se pokrene sa ovih naših prostora, na brdovitom Balkanu...

Da da! Poznato mi je puno toga pa i moj avatar gdje je opisan u Svetom pismu... A i naš brdoviti Balkan se spominje u Svetom pismu nadam se da to znaš...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

izvinjavam se što upadam

WERONICKA je napisao:
A i naš brdoviti Balkan se spominje u Svetom pismu nadam se da to znaš...

Znamo ponešto, predlažem da pogledaš naš sajt koji se nalazi u Aragornovom potpisu, već na prvoj stranici pod "Novosti na sajtu" imaš linkove ka tim tekstovima.
Možda nas ti sa svojim saznanjima možeš dopuniti :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]