banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2009, 15:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Mar 2009, 14:56
Moja prijateljica ima jako velikih problema u brako maltretira jei fizicki i psihicki njen suprug.Zeli da se razvede ali joj je ograniceno kretanje.Zeli da se sto hitnije razvede od njega,ali se boji napustiti stan jer nema nikoga ovdje.Zanima je koliko traje brakorazvodna parnica akoliko parnica za utvrdjivanje imovine cule smo da su to dva odvojena postupka.I jos jedno pitanje da li je moguce da ona napusti BL odnosno da joj neko iz inostranstva posalje vizu na duzi period kako bi se sklonila od njega.Da li neko zna da li postoji uopste mogucnost da dobije vizu na vise mjeseci dok se postupak ne pokrene s obzirom da nije zaposlena .
Molim vas ako moze neko moze da nam pomogne!!!
Hvala

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Mozda je bolja opcija da muska rodbina sa njene strane njemu polomi noge (ali bukvalno), pa ce on imati ograniceno kretanje na 3-4 mjeseca, ako ga to ne opameti, ponoviti proces. Sa takvim idiotima ne treba po zakonu, vec krv za krv.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
За почетак:

http://www.unitedwomenbl.org/Sigurna%20kuca.html

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Svaka cast shoole, ja znam za njih ali nisam imao ni broj telefona ni nista.
Zbunjena: Udruzene zene imaju dezurnu telefonsku liniju (SOS telefon, besplatni pozivi na broj 1264), imaju sigurnu kucu u Banjaluci u koju se porodica moze skloniti od nasilnika, tamo ce dobiti pravi savjet i podrsku. Nista bolje od toga ne moze naci.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 20:00 
Voajer
Voajer

Hvala vam na odgovorima i na sajtu..Ali ako neko ima konkretne odgovore vezano za viz molila bi da mi odgovori...Stvarno imam jaku zelju da joj pomognem, a ne znam kako!
Hvala

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Postoji li u tvom gradu Sigurna kuća?
Kada žena prijavi muža zlostavljača on ide u pritvor, za to vrijeme može da se smjesti u Sigurnu kuću.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne kontam zasto ljudi traze spas negdje u p.m. kad se stvar moze rijesiti i ovde. Zasto odmah viza i inostranstvo. Dobro, sigurnije se osjeca sto dalje od njega, ali sta ce tamo, kome, od cega? Zasto ne zapocne sa onim sto joj je na dohvat ruke, a ne na kraj svijeta? Nista ne kosta pokusati ovde, jako puno zena se javlja Udruzenim zenama, njihove statistike su sokantne. Nazlaost nije im prva sa takvim problemima. Sigurno ce joj iskreno pomoci vise nego bilo ko drugi. Nazovi ti ovaj sos telefon umjesto nje pa se raspitaj, barem da eliminises ovu opciju ako nista drugo.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 14:23 
Voajer
Voajer

Mozda necete vjerovati,ali prijavila ga je jednom policiji dosli su (sticajem okolnosti jedan od policajaca je znao nasilnika) ni zapisnik nisu napravili samo su joj rekli da policija nema nista sa porodicnim nesuglasicama da to rijese putem razgovora(da nepovjerujes)..A izlaz trazi u inostranstvu jednostavno da se skloni od doticnoga jer je strah da joj svasta moze uraditi,a on je takva budala da je ni jedna sigurna kuca ne moze zastititi!

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
zbunjena je napisao:
on je takva budala da je ni jedna sigurna kuca ne moze zastititi!

Onda je nece zastititi ni odlazak u inostranstvo ako je takva budala.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Vjeruj mi da je najbolje sta mozes da uradis za svoju prijateljicu je da, prije svega, kazes njenoj porodici o cemu se radi. Ako ima brata, oca, bilo koga kome je stalo do nje, odreagovace na pravi nacin, tj. slomice ga.

NIKO nema pravo da upravlja tudjim zivotom. Takvim ljudima samo treba pokazati zube, a onda su manji od makovog zrna. Pa cak mislim da i ti se umijesas bilo kako(dovedes prijatelja, brata) da ce taj KRETEN ustuknuti.

SOS je cisto sranje.
Zovite policiju, nece uvijek naici njegov jaran.

I pomozi joj. Ne ostavljaj je. Podrska je uvijek dobrodosla, cak i kad ona nece to da prizna ili prica o tome.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ok, hoce u inostranstvo. Ko ce joj poslati garantno pismo i preuzeti odgovornost za nju? A za nasilnike ima rjesenje :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prasice, nemoj lupati bezveze. Zasto je sos sranje. Jesi mozda bila u kontaktu sa njima, upoznata si sa njihovim radom. Ili u krajnjem slucaju jesi li barem procitala nesto na njihovoj web stranici. Recimo godisnji izvjestaj?
Po nekim prijedlozima ovde ispadne posljednja logicna stvar za uraditi - obratiti se za pomoc profesionalcu kojem je posao pomagati ljudima u toj situaciji. Mozda je ipak pametnije da nazove Milana Tarota pa tek onda nesto od ovih logicnijih "gluposti".
To sto policajac nije nista uradio (ni zapisnik ni nikakav trag da je bio) je nedopustivo, ali to je sad druga tema.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Bilo je slučajeva u BL da je žena nožem ubola muža. Neka preuzme inicijativu.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 19:42 
Voajer
Voajer

Naravno da cu ostati uz nju kakav bi ja kreten bila da joj i ja sada okrenem ledja...
Razgovarala sam sa advokatom danas ljudi zakon nam je kao na divljem zapadu!!!U sustini predlazu da se sporazumno razvedu ali ako to nije rmoguce nju zakon nicim ne stiti on je moze i "ubiti" a da niko prstom ne makne....Imovina se smatra zajednickom dijeli se,ali ona nema pravo na nju dok sud istu ne podjeli jer je sve na njegovo ime ali postupak se pokrece tek za godinu ili dve tako je i sa brakorazvodnom parnicom.Da skratim nema prava nikakva,prepustena je sebi na milost i nemilost...I da roditelji kao i ostatak rodbine joj je u inostranstvu oni bi joj poslali papire...Ono sto je najbizarnije on ne zna da ja znam i ponasa se kao naj nevinije,najpostenije bice na svijetu,da covjek ne povjeruje da iza tihog kulturnog i obrazovanog covjeka moze da se krije takav GAD...GADI MI SE ....Mislim da cu 2 puta razmisliti prije nego sto se udam...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
BLAF77 je napisao:
Prasice, nemoj lupati bezveze.

Prasica ne lupa bezveze!

Zbunjena, ne mogu ništa reći što nije već rečeno, ali se iskreno nadam da će se situacija riješiti najbolje što može za nju.

Ti monstrumi, uh!!

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Svakako da treba dobro razmisliti. Kada se stupa u zajednicu dovoljani su samo potpisi i svjedoci, a kada se treba razdvojiti to su procedure boli glava.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 01:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
o svi bi tukli muza... ne ide to bas tako.

Jedino joj moze pomoci ova sigurnosna kuca sto je shoole naveo, imaju mobilni tim koji radi 24/7 i dolazi sa policijom, pa sledeci put neka nazove njih umjesto policije. E sad, nakon sto dodje u kucu, ne znam kako se dalje situacija odvija, imali su prosle god. preko 100 slucaja ako sam dobro procitao a samo njih par je doslo pred tu kucu i prijetilo, ali je policija brzo reagovala tako da tu nije problem. Sto se tice razvoda, nisam pravnik ali nekako bi logicno bilo da se u slucaju nasilnickog ponasanja, moze ponistiti brak bez obostranog sporazuma, ali s obzirom da je kod nas sve zastarjelo, necu da odg. na to. U svakom slucaju, da sam na tvom mjestu, predlozio bih joj da nazove taj broj i bude kod njih dok se sve to ne rijesi.Uostalom ta kuca nije izmisljena bez razloga...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
BLAF77 je napisao:
Prasice, nemoj lupati bezveze. Zasto je sos sranje. Jesi mozda bila u kontaktu sa njima, upoznata si sa njihovim radom.

Hvala ti,buraz.
Prvo kažeš da lupam BEZVEZE, pa me tek onda pitaš jesam li bila u kontaktu sa njima...
:-?

A ZBUNJENA,to je ono što sam ti govorila. Takvi ljudi se pred drugima prave da su nevinašca,a ovamo dušu vade.
Za početak se ti umiješaj, on će se odmah uplašiti.
A za vizu: kontam ako dobije garantno pismo, zavisi i u koju zemlju će ići, možda neće biti problem da ode na, koliko - toliko.

Svaka ti čast.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa po lupanju se moze zakljuciti da nisi. Ako vec jesi, onda me cudi tvoj komentar.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 13:50 
Voajer
Voajer

Ljudi hvala Vam puno na savjetima i na podrsci.Puno mi sve to znaci s obzirom da ni sama ne znam sta jos da radim!!!!!!!1 :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]