Frieda je napisao:
Jeste li vi primjetili da se ovo desava u BL?
Sve vise smo poceli da se oblacimo u fensi buticima, da kupujemo skupe spravice, sminku "poznatih svjetskih sminkera"... Kao da smo nesto bolji od drugih ako imamo najnoviji parfem Celin Dion ili nesto-za-cim-su-vec-ludi-muskarci-valjda-neka-najnovija-tehnologija-ili-patike-ili-....
Koliko je nekih super mega dobrih i skupih auta u gradu.
I polugole curice. Ove godine sam primjetila da su IN neki maleni sorcevi koji otkrivaju sve. I sve su na stiklama, ofarbane, iskvarcane, u kratkim suknjama i minijaturnim majicama... I tako svako vece i svaki dan. Pretpostavljam da moraju po citav dan samo da „njeguju“ svoj izgled. Ja se ne sjecam da je sve to bilo tako prije samo nekih 5 godina.
Sta se desava sa vrijednostima? I kako je moguce da su se promijenile za tako kratko vrijeme?
Nesto ocigledno mladima u ovom gradu nedostaje.
Bila sam ljetos u Sarajevu. Ne sreduju se svaki dan kad izlaze navece - samo vikendom, lezerniji su, imaju mnogo vise ukusa i obzira. Sve je u granicama normale.
Najgore je to sto je to pocelo da utice i na mene, ali sam to skuzila pa se sada obuzdavam kad mi dode da kupim nesto sto si u pricipu ne mogu priustiti.
Dakle?
Tebi smeta sto se ljudi oblace po poslednjoj modi i kupju stvari novije tehnologije???? Ili te nisam dobro skontao? A to ko sta na sebi oblaci moze samo vrlo ogranicenoj osobi da bude mjera za sud o drugim ljudima. Svako se oblaci onako kako hoce i kako mu odgovara, bila to poslednja moda ili moda sedamdesetih. Ne vidim tu nista lose.
Sta fali i super mega dobrim autima u gradu??? Dabogda svi imali po jedno. Nije valjda da zelis da svi vozamo polovne aute stare po 30 godina.
Polugole curice meni ne smetaju

Ali kontam sta hoces da kazes. E to je do roditelja. I toga je uvijek bilo. Samo sto su sad sorcevi stvarno "kratki".
Vrijednosti se nisu nista bitno promijenile ako mene pitas. Sve je onako kako je i do sada bilo...
A za Sarajevo ne znam sta da ti kazem... Ja sam cuo drugu pricu... Ali o ukusima se ne raspravlja zar ne?