Vader je napisao:
Lithium je napisao:
Jao, sto cemo se namuciti!
Hoćete :D
A znaš zašto? Zato što je to uzaludan posao. Ni ti, ni ja ni neko treći ne možemo mnogo uticati na promjenu svijesti i razmišljnja drugih ljudi pa je to onda uglavnom uzaludan posao (sa naglaskom na uglavnom).
Samo možemo iznijeti svoje stavove.
A o homoseksualizmu ću da kažem šta mislim.
Smatram to za nenormalno i neprirodno ponašanje. I da, isto važi i za ženski homoseksualizam.
Homoseksualce ne bih vrijeđao, uznemiravao, provocirao niti podržavam takve i slične radnje. Ne bih nekom homoseksualcu čak ni rekao svoj stav o njima osim ako bi me pitao ili ako bi se povela rasprava o tome.
I pitanje koje sam postavio na lj.s.e., da li ima homoseksualaca koji su postali heteroseksualci i da više nikad nisu bili homo?
Da homofobija možda ne znači strah od ljudi :)
Vader, znas sta? Ja moram da se borim i moram da propagiram ljubav i toleranciju. Ti to msatraj uzaludnim poslom, ali ja zelim da vjerujem u ljude, zelim da vjerujem u plemenite ljudske emocije...Ljubav nijedna ne moze biti izopacena, mrznja je izopacena. No ako ti zelis da se prikljucis tim ljudima koji ne mogu da podnesu drugacije i koji ce govoriti da je nesto nenormalno, a ustvari i nije, samo izvoli.
I posljednjei put, svi ovjde znaju sta je homofobija, mozda bi trebao razmisliti kako se u ironicnom smislu koristi u ovoj diskusiji