banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Maj 2006, 17:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Ne moraju biti samo vanzemaljci ;-) ! Nevjerovatne slucajnosti, nesvakidasnje situacije na ulici, nesvakidasnja osjecanja, ljudi, prizori itd itd, itd. Ja za sad nemam nista u rukavu ali pogledacu u tudjem :-)

(Ako ima slicna tema, onda metlu u ruke :-))

Veliki pozdrav,

Drazen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:09 
Majstor
Majstor

Desilo mi se prije par godina u jednu nedelju, sjedio sam u jednom skoro punom autobusu i razmisljao o mnogim problemima koji su me mucili. I tako, dok sam razmisljao, u jednom trenutku mi je sva briga i sikiracija ispala tako smijesna da sam se poceo naglas smijati. Smijao sam se narednih 5 minuta mozda. Poslije toga nisam nikako razmisljao o tim problemima. Narednih dana svi su bili rijeseni.
Ne mogu ni sam sebi objasniti zasto sam se poceo smijati, jednostavno mi je citava briga izgledala u jednom trenutku tako suvisna i banalna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:16 
Majstor
Majstor

Za svih 9 mjeseci u vojsci samo sam dvije noci spavao bez snova. Oba puta sam znao da necu sanjati, jednostavno neki feeling...

Poslednji put menjao Dak dana 06 Maj 2006, 20:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:17 
Majstor
Majstor

Nekoliko mjeseci prije moje prve ljubavi dobio sam jedan lancic u obliku srca i na njemu su bila tri mala srca, pri cemu su prvo i zadnje srce bili iste boje. Moja prva djevojka se zvala Ana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Dobra tema.

Ako 'sesto culo' spada u tu vrstu nesvakidasnjih situacija... onda se mogu prikljuciti. :)
U zadnje vrijeme sam primjetila da mi je dosta razvijeno 'sesto culo'. Odavno sam vec to primjetila kod sebe, ali nisam toliko obracala paznju na to, posto nisam uzimala to toliko za ozbiljno. Nebi sad isla u detalje o kojoj vrsti 'sestog cula' se radi... posto je i meni samoj to jos uvijek cudno i smijesno, ponekad zastrasujuce realno... :oops: ... Nekad je...da se covjek prepane, ponekad se i sama zapitam sa koje planete ja dolazim. :oops: :)

Primjetila sam da su mi i snovi u zadnje vrijeme postali sve nekako...zastrasujuci...realni... nekad se i ostvare.

Sinoc sam npr. sanjala jednu meni dragu osobu koja je pre par godina umrla... Situacija je sledeca. Mrak napolju, sprema se oluja, 2 mala tornada u dvoristu :oops: , i ta osoba se odjednom pojavi...posto je mrak, ne vidi se bas najbolje, ali ipak znam o kojoj osobi je rijec, i ta osoba mi je rekla dvije rijeci i to dvije rijeci koje ja u zivotu nikad nisam cula. I u tom momentu sam se probudila, ali sam upamtila te dvije rijeci. Ustala sam jutros u 5, upalila PC, i na google utipkam te 2 rijeci, rekoh mozda imaju neko znacenje, i gle cuda... te dvije rijeci su zapravo Ime i prezime nekog svestenika iz 1552. god. i koje je ujedno danasnji naziv jedne crkve u Francuskoj. Ostala sam :o , kad sam to vidjela.

Citav dan sam razmisljala sta bi to moglo da znaci. Da mi bas u snu dodje to ime i prezime koje nikad u zivotu nisam cula ni vidjela. Sigurna sam da ima neko duboko znacenje. Tako da cu jos da 'tragam'.

Doduse, meni se cesto desava nesto cudno. Dosta stvari, situacija predosecam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Isto u poslednje vreme predvidim stvar.

Ja sam npr pre nekoliko godina isao ulicom i u susret je naisao decak oko 11-12 godina koji je izgledao identicno kao ja u tim godinama. Narednih nekoliko dana je bilo prilicno cudno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:44 
Majstor
Majstor

Imam osjecaj da cu sanjati duhove nocas :-) :-) :-). Ali tjesim se, cuo sam da poslije udarca cekicem u glavu covjek nema snove :-) :-) :-)

Pisite o cemu god hocete, isto o neobicnim ljudima... Da li je iko cuo pricu o momku iz Bilece zvanom Vampir ili slicno? (Odoh ja po cekic)

Poslednji put menjao Dak dana 06 Maj 2006, 20:14, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:58 
Majstor
Majstor

Prije par godina, dok sam jos bio u Banja Luci, spavao sam preko dana i sanjao topovsku kanonadu. Detonacija je bila toliko jaka da sam se smjesta probudio. Bas u tom trenutku je jos odjekivao mozda najcudniji i najjaci grom koji su Banjaucani culi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka

Dak je napisao:
Imam osjecaj da cu sanjati duhove nocas :-) :-) :-)

Ja ih sanjam svaku drugu noc. Postali su dio mene. :D

Jednom sam usanjala (da li je to uopste bio san :-? ) da me jedan duh jedne meni drage osobe koja je umrla (isto te iz predhodnog posta, cesto sanjam tu osobu), poljubio na lice. I ta osoba mi je rekla da joj je drago sto cesto mislim na nju i da je sad na jednom boljem mjestu.
I sigurna sam 90 % da to nije bio san, jer sam taj poljubac osjetila. Osjetila sam usne na svom licu, i bilo mi je hladno, i u tom momentu sam osjecala toliku radost. Jer je taj poljubac bio poseban. Znam da sam upola spavala, ali to nije bio san. Inace uvijek se probudim vristeci kad sanjam duhove ili mrtvace. Ali tad sam osjecala toliku smirenost, radost.

Ma ima jos dosta toga... necu da ispadne da sam prolupala. Sama sam sebi 'strange'. Nekad stvarno pomislim da mi treba psihijatar. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 18:59 
Majstor
Majstor

Za jedan Bozic sam sanjao rodjenje Isusa Hrista (Neka ostane tajna koji je datum bio).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka

Dak je napisao:
cuo sam da poslije udarca cekicem u glavu covjek nema snove :-) :-) :-)

A jel'?! Moracu da isprobam. :D

Mislim da posle udarca cekicem u glavu covjek nema cime da sanja. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 19:02 
Majstor
Majstor

Leona je napisao:
Dak je napisao:
cuo sam da poslije udarca cekicem u glavu covjek nema snove :-) :-) :-)

A jel'?! Moracu da isprobam. :D

Mislim da posle udarca cekicem u glavu covjek nema cime da sanja. :D

Ja sam cuo da se sanja koncert japanskih bubnjeva :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2006, 19:08 
Majstor
Majstor

Dak je napisao:
Ali tjesim se, cuo sam da poslije udarca cekicem u glavu covjek nema snove

Za mladje od 18 godina: ovo je bila samo sala © :) :) :)

Za starije od 18 godina: vi ste vec profesionalci :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2006, 08:19 
ja imam DEJA VU u zadnje vrijeme... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2006, 08:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
i ja ... maltene svaki dan. odgonetnušeli vi naučnici šta je ono deža vu ? nego, šta mi se juče desilo. sjedim u školi, čas logike ... i onako, meni dosadno, crtam nešto i u jednom trenutku zaboravim sebi ime :iconbiggrin: sjedim i ne znam kako se zovem. okrenem knjigu i vidim piše pavle. i onda sam sjedio tako nekoliko minuta i buljio u to ime i bilo mi fakat čudno da se ja tako zovem. eto ... to je valjda neobična stvar :-?

i moram da pohvalim onoga ko je otvorio temu :thumbup:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2006, 10:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
pavle051 je napisao:
i ja ... maltene svaki dan. odgonetnušeli vi naučnici šta je ono deža vu ?

Naunici nisu.
Ali moguće da jesu neki drugi koje bismo mogli nazvati "ezoteristi", "mistici", "duhovnjaci".
Na "Duhovnost i religija" ima tema o deja vu fenomenu, i tu sam postavio jednu teoriju koja možda objašnjava taj fenomen, teoriju za koju sam čuo i koja mi do sada ima najviše smisla. A to objašnjenje se nadovezuje na druge teme na toj oblasti foruma, na kojima je opet izneseno objašnjenje i nekih drugih fenomena koje ljudi doživljavaju, ali koji ni tome ne znaju uzrok, jer klasična nauka nije dala objašnjenja tih pojava, niti može dati objašnjenja sve dok negira cijeli jedan aspekt čovjeka i svijeta, pa samim tim nauka nema uvide u veliki spektar pojava na ovom svijetu.

Trebalo bi spojiti saznanja, metode, pristupe jednih i drugih da bi se dobila kompletnija slika čovjeka i svijeta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2006, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
A to za zaboravljanje imena, pa ljudi ionako zaborave mnogo toga o sebi, a da toga nisu ni svjesni :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]