banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: HAOS U PARIZU
PostPoslato: 06 Nov 2005, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Deseta noć nereda u Parizu; uništeno 1300 automobila, kaos zahvatio i ostale gradove

GOTOVO 1.300 automobila zapaljeno je u Francuskoj u desetoj noći nemira u siromašnim predgrađima Paiza i drugim gradovima, a 312 osoba je uhićeno, objavila je policija.

Od zapaljenih automobila 554 ih je na području Pariza, dok su ostali u drugim francuskim gradovima. Prvi put nakon izbijanja nemira 27. listopada, nekoliko je automobila zapaljeno čak i u samom središtu glavnog francuskog grada.

Ni pozivi na mir ni tvrdnje vlade da će policija uvesti red nisu smirili skupine mladih koji izražavaju "mržnju" prema francuskom ministru unutarnjih poslova Nicolasu Sarkozyju osjećajući se isključenima iz francuskog društva.

Sarkozy je u subotu izjavio kako je vlada ujedinjena u volji da u predgrađima uvede "republikanski mir", a njegove su riječi izazvale bijes pobunjene mladeži pa čak i kritike u vladi.

Francuski premijer Dominique de Villepin u subotu je održao nekoliko sastanaka kako bi pronašao rješenje krize. Dalil Boubaker, najviši islamski predstavnik u Francuskoj, pozvao je na mir.

Francuski predsjednik Jacques Chirac dosad se nije izjašnjavao o nemirima, a njegovi suradnici tvrde da će se "oglasiti kada za to dođe vrijeme".

Policija je mobilizirala i nekoliko helikoptera kako bi nadlijetala osjetljive četvrti oko Pariza, a raspoređeno je dodatnih 2300 policajaca radi suzbijanja nemira.

No skupine mladih, vrlo pokretne, nastavljaju napadati snage reda u više gradskih četvrti, uništavati trgovine, zgrade i paliti automobile i kante za smeće.

Osim Pariza nemiri su zahvatili druge gradove poput Nantesa, Rennesa, Toulousea, Lyona, Lillea i Strasbourga. U gradu Pau na jugu Francuske ranjeno je u sukobima s mladim pobunjenicima sedam policajaca.

Slučajna smrt dvoje tinejdžera porijeklom imigranata u pariškoj četvrti Clichy-sous-Bois nakon policijske potjere izazvala je ovu krizu neviđenih razmjera.

Nemiri su nakon tog događaja nastavili širiti drugim siromašnim četvrtima Pariza gdje nezaposlenost, siromaštvo, neuspjeh u obrazovanju i osjećaj isključenosti mladih Francuza, najviše porijeklom iz Afrike, godinama stvaraju eksplozivni koktel.
(HINA)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 16:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Izgleda da je nova revolucija na pomolu.Mislim da su to mogli da ocekuju pored tolikog broja Arapa gori su od siptara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 16:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2005, 16:28
lepo je rekao poznati beogradski islamolog, "Gde god je dzamija tu je krv."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 13:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Strašno. Zamislite da oni imaju oružje (kao što kod nas svaka kuća ima mali arsenal)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
daj nemojte da dramatizujete... i Arapi su ljudi, bas kao i Siptari...
niko ne razumije te jadne iseljenike, svi ih smatraju zivotinjama i divljacima... komentar moje babe: "kakav je to bezobrazluk, otici u tudju zemlju, i onda rushiti i paliti". Slican je komentar moje stare, u fazonu, sto ne prave nerede u svojoj zemlji... Niko se ne stavlja u njihov polozaj: ljudi su na jedvite jade pobjegli iz siromastva i bjede, gdje ti doslovce prijeti umiranje od gladi. Dosli su u Francusku, mastali o njoj kao zemlji snova (ok, nisu mislili da ce vozati ferari, ali da ce imati pristojan posao, moci osnovati porodicu i zivjeti koliko-toliko normalno). Napokon su se dokopali, spasa, zapada, Francuske, kad ono, prc Milojko! Niko ne da posao, uglavnom je to na rasistickoj osnovi, i religijskoj, ali je problem sto je mnogo njih ilegalno u Francuskoj. Dakle, ti ljudi nemaju vise izbora! Dok su se zlopatili po zemljama 3. svijeta, jedini spas su gledali u zapadu. Dosli su tamo, ni tamo nema hljeba za njih. Gdje sada? Nema dalje! Slijepa ulica! Sada rade jedino sto im je ostalo, kroje zapad po svome, i podrzavam ih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 13:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Pa onda bi kod nas zamlja gorila koliko je nezaposlenih i to nasih ljudi.Zamisli sutra ti dodje pet hiljada siptara i pocnu ti paliti grad zato sto lose zive.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovo izgleda ozbiljno, i sve više organizovano. A "inspirisalo" je slične akcije i u Njemačkoj i Belgiji. Italija strahuje da bi moglo buknuti i kod njih. Navodi se i Holandija kao "kandidat", kao i sve nekadašnje kolonijalne sile.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hoce to tako kada eksploatises ljude nenormalno... red je bio da se malo i kapitalizmu smraci, barem malkice...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
A kako bi to bilo: ja dosla kod tebe u kucu da zivim, ti me fino primio, docekao, dao mi sansu da normalno zivim (a dosla sam iz neke neimastine, rata i sl) a ja pocela da provodim neka svoja prava i prohtijeve? U stilu: ti mene hljebom a ja tebe kamenom.

Ima toliko toga i ovdje da mi je muka od takvih. Das im sve a oni hoce jos, ako im se ne svidja - neka se vrate. Simple as that!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto su posijali,to sad zanju.Ne znam ko je dao komentar,svidio mi se,o tome da su ih sami Francuzi doveli kao jeftinu radnu snagu(gotovo robove).Ima tu jos nesto,neke od tih arapskih zemalja imaju posebne odnose sa Francuskom(nesto kao komonvelt sa VB),pa su lakse i dosli do papira,a onda su udajama i zenidbama,usvajanjima i ostalim dopustenim malverzacijama dosli za njima i ostali.Ne opravdam to sto se desava,naravno da nije rjesenje u rusenju i paljenju,ali se oni nece nas okanuti dok se malo ne pozabave samim sobom i problemima u vlastitom dvoristu,a ne da kroje pravdu po bijelome svijetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
No work..who cares, let's burn sometnihg!

Logichno je da ce neko posao pre dati francuskom drhzavljaninu nego iseljeniku, pa i ja bih tako radio.To bi bilo kao kad bi neko sad ovde pocheo masovno zaposhljavati Kineze, a nashi ljudi da vise na biroima. Njihova je greshka shto su srljajuci poleteli na zapad, umesto da su se prvo raspitali dobro o svemu i postavili neki temelj. Sad nema posla pa sprovode neku svoju pravdu...? Shta je u tome korektno i "posteno" monstrume i laoce? Sad bi Francuzi trebali da ispashtaju jer ovima ne mogu dati posao ?...

Treba svima njima kineski recept i gotovo.Nashli da unishtavaju jedan od najlepshih gradova na kugli zemaljskoj, i na taj nachin izvoljevaju neka svoja prava ?...Sve do jednog uza zid i zna se..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Dove je napisao:
A kako bi to bilo: ja dosla kod tebe u kucu da zivim, ti me fino primio, docekao, dao mi sansu da normalno zivim (a dosla sam iz neke neimastine, rata i sl) a ja pocela da provodim neka svoja prava i prohtijeve? U stilu: ti mene hljebom a ja tebe kamenom.

Ima toliko toga i ovdje da mi je muka od takvih. Das im sve a oni hoce jos, ako im se ne svidja - neka se vrate. Simple as that!

u potpunosti se slazem.

jadnici glupi. nisu u svojim zemljama imali sta jesti, tamo su imali kakav takav zivot, pa jos da unistavaju???

neko gore rece da ih podrzava jer su mastali o zapadu, u svojim zemljama bili gladni... pa sto prvo nisu pravili nerede u svojim zemljama protiv svoje vlasti? niko ih i nije tjerao da idu u francusku. ako im se ne svidja, mogu slobodno da se vrate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
.Nashli da unishtavaju jedan od najlepshih gradova na kugli zemaljskoj

...sagradjen na kostima predaka ovih pacenika.
Ja ne opravdavam ono sto oni cine,pogotovo ne opravdavam ni to sto su ,dosavsi na zapad, ponijeli sa sobom i sve svoje obicaje,ne prihvativsi gotovo nista iz zemalja u koje su dosli.Istina je i da obrazovani doseljenici ne dobijaju adekvatne poslove(kao uostalom ni nasi ljudi kad odu vani, a oni su jos uz to i crni),da ima rasne segregacije i da rasizam jos nije iskorijenjen,a ko zna da li ikada i biti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Ja ne opravdavam ono sto oni cine,pogotovo ne opravdavam ni to sto su ,dosavsi na zapad, ponijeli sa sobom i sve svoje obicaje,ne prihvativsi gotovo nista iz zemalja u koje su dosli.Istina je i da obrazovani doseljenici ne dobijaju adekvatne poslove(kao uostalom ni nasi ljudi kad odu vani, a oni su jos uz to i crni),da ima rasne segregacije i da rasizam jos nije iskorijenjen,a ko zna da li ikada i biti.

Slazem se u potpunosti.

Oni su u no-win poziciji u Francuskoj. Ako se drze svoje kulture i obicaja, onda su u poziciji segregacije zbog toga.

Ako se asimiliraju, onda je problem boja koze.

Ostalo im je da krenu stopama M. Jacksona - prcasti nosic & bijela koza. :lol:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
No work..who cares, let's burn sometnihg!

Logichno je da ce neko posao pre dati francuskom drhzavljaninu nego iseljeniku, pa i ja bih tako radio.To bi bilo kao kad bi neko sad ovde pocheo masovno zaposhljavati Kineze, a nashi ljudi da vise na biroima. Njihova je greshka shto su srljajuci poleteli na zapad, umesto da su se prvo raspitali dobro o svemu i postavili neki temelj. Sad nema posla pa sprovode neku svoju pravdu...? Shta je u tome korektno i "posteno" monstrume i laoce? Sad bi Francuzi trebali da ispashtaju jer ovima ne mogu dati posao ?...

Treba svima njima kineski recept i gotovo.Nashli da unishtavaju jedan od najlepshih gradova na kugli zemaljskoj, i na taj nachin izvoljevaju neka svoja prava ?...Sve do jednog uza zid i zna se..

da budem kratak... Znam da bi ti licno gledao na nacionalnu osnovu, sto je debilno, ako je covjek dobio drzavljanstvo, on je POTPUNO ravnopravan priz zaposljavanju, i svemu ostalom. Francuzi ispastaju jer im NE DAJU posao, a ne zato sto im ne mogu dati posao.

A tvoj kineski recept, dovoljno govori o tovjoj liberarnosti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

oooo da! Hebeno najbolja pjesma Earth Crisisa, bas divno opisuje ovo u Parizu... Pjesma je inace iz 1995-e...

Earth Crisis- Firestorm

Street by street. Block by block. Taking it all back.
The youth immersed in poison - turn the tide counterattack.
Violence against violence, let the roundups begin.
A firestorm to purify the bane that society drowns in.
No mercy, no exceptions, a declaration of total war.
The innocent's defense is the reason it's waged for.

Born addicted, beaten and neglected.
Families torn apart, destroyed and abandoned.
Children sell their bodies, from their high they fall to drown.
Demons crazed by greed cut bystanders down.

A chemically tainted welfare generation.
Abslolute complete moral degeneration.

Corrupt politicans, corrupt enforcement,
drug lords and dealers, all must fall.
The helpless are crying out.
We have risen to their call.
A firestorm to purify.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 08:11 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 09:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
Сјећа ли се неко скеча надреалиста, када заврши рат у Југославији и када остане само један Југословен па га ови западњаци приме као на ручак и гледају га као посљедњег папка да би се затим почели свађати између себе након чега "посљедњи Југословен" извјештава о рату који се води у "оној блесавој Европи" и чак склања мердевине са зида да нека "будала" не би прешла из Европе у Југославију.

Hehehe, Zenit - car! Ko se neće sjećati takvih skečeva!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 13:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
monstrum je napisao:

Logichno je da ce neko posao pre dati francuskom drhzavljaninu nego da budem kratak... Znam da bi ti licno gledao na nacionalnu osnovu, sto je debilno, ako je covjek dobio drzavljanstvo, on je POTPUNO ravnopravan priz zaposljavanju, i svemu ostalom.

Tako bi trebalo biti , medjutim svakodnevnica govori suprotno. Francuz ce zaposliti Pjera, Njemac Güntera, itd

Nije do njihove politike nego do stranaca koji su to dozvolili :-? Malo je onih koji ZNA svoja prava i zakone koji ga stite, a kamo li sta drugo.

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
monstrume, nisam u opshte raspolozhen za prepirke sa tobom, izneo sam svoje mishljenje i napravio paralelu.

Kao kad bi Kinezi sutra pocheli da pale Banjaluku jer nemaju posla ...Doshli su, i treba sami da se bore za sebe, da se snalaze kako znaju, a ne, nemamo nishta, hajde da ni oni nemaju nishta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]