banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2006, 17:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Na primjer uzmimo ovu kompjutersku tehnologiju, toliko toga novog izlazi da se više u modi baš i nemože biti, tko zna možda bi trebala zaživjeti klasika i sa tehnologijom.
Inaće sve se vremenom ubrzava, pitam se kamo ta brzina ide?
Jer nije konstantnost i ravnomjernost kao vječnost, već jedna jurnjava. I tome slično.

Poslednji put menjao JHBX dana 22 Feb 2006, 14:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2006, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik

Nije li kompjutreska industrija čist lopovluk?

Nisam siguran da bi trebao prvo optužiti mikrosoft, mada mi se čini da bih trebao, jer jedno je softwer, a drugo hardved, a meni je ovdje broj jedan hardver i proizvođaći istog.

Naime imam računar već četiri godine, novog sam kupio i bio je tad među najboljim. Nakon četiri godine saznam da više za njega ne mogu nabavljati novih djelova za zamjenu, već samo iz polovnih računara, što me poprilično zabrinulo, jer zadovoljan sam postoječom konfiguracijom i nemam potrebu za nečim sad posebnim, što jeste jeste, internet, mail, čitanje literature i standardno.

Negodujem što me se prisiljava kao čovjeka u jedan pokvareni mehanizam potrošnje i stimulacije kupovine. Nemam namjeru za novom konfiguracijom, već želim održavati staru. Mislim da je taj odnos nepošten kao i brojne stvari.

Imate li golfa recimo keca ili dvicu, koliko znam i nakon 20 do 25 godina može se doći do novih djelova, i to je dobro. Očekivao bih od računarske industrije barem neku tolerantnost.

Eto ista industrija je krenula obarati operativne sisteme putem neta.

Mislim da smo mi stanari bivše YU mnogo ugroženi i osiromašeni od zapada, mislim da se treba boriti protiv npr. Mikrosofta, nakon svega što nam je zapad uradio osječam se ravnodušnim ne plačati im softwere, uistinu ravnodušnim na dugoročno, ali i da bih pokazao poštenje i dostojanstvo, takvim materijalistima spreman sam biti čovječan i nakon svega i platiti. Ko je čovjek, čovjek je, a tko juri za novcem i potrošnjom cilj mu je definisan i izgubljen je u potpunosti, zar ne žaliti za takvima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 14:35 
Pripravnik
Pripravnik

Promjenio sam naslov teme, jer su me na podforumu hardwer izbrisali, a zaista volio bih cuti brojna misljenja o navedenom problemu stimulacije potrosaca na ne(w)normalan nacin

Vrh

Tema posta: profit iznad ljudi
PostPoslato: 23 Feb 2006, 00:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
iza sveg proizvoda potrosackog drustva (pa tako i racunara ) se krije profit = korist i interesi koje iste korporacije imaju od proizvoda ,znaci kupi upotrebi baci jer ti navedeni proizvod postaje nepotreban jer nema prakticnu primjenu jer nema zadovoljavajuce preformace novih standarda dok mi stalno jurimo (naravno ako imamo mogucnost= kapital)u kupnju novih koji ce opet za par godina biti beskorisni dok se u isto vrem korporacija bogati od prodaje istih i eksplatcije radnika/ca u svojim pogonima i tako se vrtimo u krug , (nadam se ne vjecno)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]