Vader je napisao:
Šta fali ovoj odličnoj karikaturi? U njoj je rečeno mnogo više nego u tomovima raznoraznih knjiga. U njoj je rečeno mnogo više istine nego što islamski fanatici iskazuju u svojim demonstracijama.
I ja se pitam, sta fali toj karikaturi?! Pitam se vec danima i danima, sta je toliko lose u tome. Zasto se nisu Hriscani digli, ili Budisti i poceli paliti, ubijati, demonstrirati...nego samo Islamci?!
I prije toga su crtani i Isus i Papa i Bog....na svakakav moguci nacin, i nikad dosad nije izbila ovakva reakcija.
Karikature su prosle godine izasle na javnost, a tek su sad "analizirane" i tek je sad izbila ova reakcija. A razlog tome je bio jedan islamski vodja necega, ne znam ni ja cega, i on je isao u te juzne Islamske zemlje i 'palio vatru', dizao narod na noge i govorio im kako to ne smiju da dozvole, kako je to mrznja protiv Islama..itd... Mislim, sta je on hteo da postigne time?! Mislio uciniti neko dobro djelo?! Sumnjam. Prije bi rekla da je hteo da nadje razlog da zapocne Treci svjetski rat. Kako je krenulo, ne bi me ni cudilo da se i to desi.
Mislim, stvarno je pretjerana ta reakcija. Rade li ti ljudi dole ista?! Samo demonstriraju, kad pogledas vijesti, vidis samo gomilu ljudi na ulici, pale zastave, nose puske, ubijaju,..niko ne radi. Svi na ulici. Kao da jedva cekaju da neko nesto zine, kaze i pokaze pa da nagrnu.
Nemam nista protiv Islamske vjere, ali stvarno ne mogu da razumijem taj dole narod na jugu.... Kao Hriscanka, ne bi razumijela ni Hriscane sa takvom reakcijom na tu jednu malu glupu, iz dosade nastalu slicicu.
A jos vise mi je gluplje sto sad taj neki nudi toliku svotu novca da se ubije karikaturista te slicice. Mislim...halllooo...

Kakvo ruzno i okrutno srce taj covjek mora da ima kad je u stanju da radi tako nesto i da nudi nesto da se ubije neko zbog neke gluposti. Zar ovaj svijet nema vecih problema. Ako je to momentalno najveci problem u svijetu i ako je jedna karikatura, jedan mali crtez postao toliki problem za ovaj svijet...onda ne znam stvarno... Vidi se kud ide ovaj svijet. Bolje da tu svotu novca ulozi tamo gdje je potrebnije. Gladnoj i jadnoj djeci, siromasnima, bolesnima...
Mislim da su Islamci 'preosjetljivi' kad je rijec o religiji. Pogotovo oni dole u Iraku, Iranu, Afganistanu i otalima oko njih. Toliko su udubljeni u vjeru da su postali slijepi. I ta sljepoca ih dovodi do toga da pocinju svoju Svetu knjigu da tumace na svoj nacin. Svoju Svetu knjigu, Kuran, predstavljaju svijetu kao knjigu terorizma, mrznje, prezira... Mislim, ne ide nikako da drzis u jednoj ruci Svetu knjigu a u drugu oruzje. Ne znam, nisam citala Kuran i ne znam sta pise u njemu, ali ne mogu shvatiti da neko sa svetom knjigom u ruci moze da pored nje drzi pusku i poziva druge na ubistva.
Ali, Boze moj, nisu svi isti. Znam Islamce koji se smiju na tu reakciju a koji su jako veliki vjernici. Koji stvarno 'vjeruju' i koji znaju pravo objasnjenje rijeci 'ne ubij, ne mrzi, ne misli zlo..'
Recimo, ja isto vjerujem u Boga, vjerujem u Isusa i meni licno ne smeta kad neko nacrta karikaturu od Isusa. Bila pogrdna ili bila samo neka onako od zeze. Sad - da li sam ja s tim manji vjernik od nekoga kome to smeta... o tome moze samo Bog suditi. Svako ce ispastati za svoja djela. I zato se ne brinem ni najmanje.
Ako je neko ucinio neko zlo djelo, zasto ja da mu uzvracam istom mjerom i po tome cinimo duplo zlodjelo?! I time nanosim na sebe dupli grijeh. Neka svako ispasta za svoja djela.
Ako Islamski svijet misli da je taj crtac ucinio veliko zlo i da je time pocinio grijeh, i ako taj Islamski svijet stvarno vjeruje u Boga i razumije Svetu knjigu koju pokazuju tako ponosno citavom svijetu, zasto ga onda ne puste da sam ispasta u svome 'grijehu'?! Zasto prljaju svoje ruke i svoje rijeci zbog njega?! Zar se ne boje Boga, zar se ne boje da ce oni preksiti Bozije zapovijesti koje citaju iz dana u dan?!
I zato cu vas pitati..(odnosi se i na Srbe i na Hrvate i na Muslimane)da li je nekome od vas ovde na forumu zasmetala ta karikatura i zasto?!