banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 23:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2001, 11:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Koliko je covjecanstvo nazadovalo pokazuje situacija na terenu.
Dabi smo bolje mogli sagledati sustinu problema vratimo se u vrijeme egipcana i starih Inka.Inke su bili najnaprednija civilizacija u to vrijeme.Jedina stvar koju nisu imali bio je tocak,ali su zato uspjevali da grade svoje piramide i imali su
jako dobru medicinu.Oduvjek su bili u dobrim odnosima sa vanjskim svijetom pa cak i sa drevnim Egiptom.Zahvaljujuci njima egipcani su napravili Keopsovu i Kafranovu piramidu
sa tehnologijom samo njima znanom.
Takvo sto danasnji neimari nikad nebi mogli napraviti i sa najsavremenijom tehnologijom jer ta tehnologija je radjena za samo jednu stvar MASOVNO UNISTENJE.
Zato je nasa civilizacija najzaostalija civilizacija od postanka covjeka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2001, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Interesantna tema samo si je ti sagledao sa tehnoloskog stanovista a ja bih je sagledao sa duhovnog stanovista. Covjek je duhovno, dakle kao bice, nazadovao od izgnanstva iz raja pa do danas. Covjek nije evoluirao kako kaze Darvin vec devoluirao (proces suprotan od evolucije) tj. nazadovao. Sa druge strane covjek ipak jeste u nekom pogledu i evoluirao jer je sve ovo sastavni dio evolucije i sve je po Planu.
Ovo duhovno nazadovanje povlaci i svako drugo nazadovanje pa i tehnolosko. Doduse covjek je sad tehnoloski vrlo jak ali je problem kako tu tehnologiju koristi. Koristi je protiv sebe i ove planete sto samo po sebi dovoljno govori o nasem niskom duhovnom nivou. Vjerujem da su civilizacije koje pominje MUAMER bile bolje u mnogim pogledima od nas ali stoji i to da sve one ne bi propale da zbog nekog razloga nisu trebale da propadnu. Sasvim je sigurno da su sve te drevne civilizacije imale znanja kakva nisu poznata danasnjem svijetu. Pitao bih vas: sta mislite otkud im ta znanja?

Citiraj:
Dana 2001-09-04 12:19, MUAMER je napisao:
Zahvaljujuci njima egipcani su napravili Keopsovu i Kafranovu piramidu

Ovo su stvari u koje ni slucajno ne mozes biti siguran. Mnogo toga je tada bilo a da danasnji ljudio tome nemaju pojma, hocu reci da se malo, vrlo malo zna o svim tim civilizacijama pa ne mozes biti siguran u to ko, kako, sa cijim znanjima i zasto je pravio piramide. Vjerujem da vrlo malo ljudi ima prave odgovore na ova pitanja. Ljudi su mislili da imaju odgovore na ova pitanja ali zbog najnovijih istrazivanja i ispitivanja piramida su uocili da su mnoge teorije koje su dosada imali zapravo netacne.
Do ovih odgovora mozemo doci kroz duhovnost.

Slazem se da je covjek danas na najmanjem nivou, prvenstveno duhovno a sa tim i u svakom drugom pogledu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2001, 17:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Prijatelju sasvim sam siguran u to.Poslednja iskopavanja su pokazala dasu egipcani prije bili na tlu Amerike nego Vikinzi i Kolumbo.
Zato ti to i napisah.
Ti jesi upravu kada kazes da sam ja sve to
sagledao sa tehnoloske strane jer duhovna svijest kod covjeka je davno izamrla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2001, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Dana 2001-09-04 18:25, MUAMER je napisao:
duhovna svijest kod covjeka je davno izamrla.

Ja hocu da ozivim tu duhovnu svijest.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2001, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
2.MOjsijeva 1.

citiracu od 8. stiha
..." tada nasta nov car u Egiptu koji ne znadijase za Josifa;
9. I rece narodu svojemu : gle, narod sinova Izrailjevih veci je i islniji od nas.
10. Nego hajde mudro da postupamo s njima, da se ne mnoze, i kad nastane rat da ne pristanu sa neprijateljima nasimi ne udare na nas i ne otidu iz zemlje.
11. I postavise nad njima nastojnike da ih muce teskim poslovima; i gradjase narod Izrailjev Faraonu gradove Fitom i Rameses....."

Da li ti je sad jasno ko je gradio egipatske gradjevine???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2001, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Dana 2001-09-09 14:44, banjalucanka je napisala:

Da li ti je sad jasno ko je gradio egipatske gradjevine???

Da li je to upuceno meni?

Nema veze kome god da je upuceno, tu pise da su Izraelci gradili gradove ali ne i piramide a mi smo ovde govorili o piramidama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2001, 10:32 
Pripravnik
Pripravnik

od cega se sastoje egiptaski gradovi???
( mislim na one stare egipatske gradove ne sadasnje moderne)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2001, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Dana 2001-09-10 11:32, banjalucanka je napisala:

od cega se sastoje egiptaski gradovi???

Od kamena :grin:

Gradovi se nisu sastojali od piramida. Piramide su specijalne gradjevine, grobnice faraona i osoba kraljevskog porijekla. Keopsova je i mnogo vise od toga, sad se za nju misli da uopste nije grobnica vec nesto misterioznije.

Egipcani su imali gradove i gradjevine koje su cinile te gradove kao sto su kuce, dvorovi i ostalo ali piramide nisu cinile gradove, one su bile van gradova.

Izraelci su gradili gradove, u Svetom Pismu ne pise da su gradili piramide iako vjerujem da se Velika (Keopsova) piramida pominje u Izaiji.

I meni je palo na pamet da su mozda Izraelci gradili i piramide, to je moguce ali bas nesto nisam siguran u to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2001, 21:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Izraelci JESU gradili piramide. Doduse kao robovi..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2001, 21:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Znate ono, vazno je ucestvovat...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2001, 08:50 
Pripravnik
Pripravnik

hehehhe Vaderu pa nemoj da pises ono u sta nisi siguran....
citaj malo 2.MOjsijevu naucices mnogo toga sto sad vjerovatno ne znas
:smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2001, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mnogo toga ja ne znam a malo toga znam pa cu po tvom savjetu citati 2. Mojsijevu i ostale knjige Svetog Pisma da bih vise znao :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2001, 19:11 
Draga moja sugradjanko, procitaj Bibliju vise puta, ali se paralelno informisi i o istoriji drevnih Sumera, kao i Maja i Asteka. Mozda ces onda ipak ukljuciti i druge u gradnju piramida, kao i egipatskih gradova, a mozda se time, stavise, sama od sebe gradnja i gradova i hramova (egipatskim bogovima, navodno) i piramida postavi u sasvim drugo vrijeme, sa sasvim drugom svrhom od one sto je javno prezentovana, a koje se vecina drzi kao pijan plota.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2001, 01:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Dec 2001, 01:00
hallo banjalucanka koliko se ti dugo bavis citanjem biblije?
Mfg

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2002, 16:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Egipcani su naucili kako da grade piramide od inka?! Ma, dajte.
Pa oni su imali probleme sa preplovljavanjem sredozemnog mora, a kamoli cijelog okeana. Njihovi brodovi nisu bili ni priblizno dovoljno veliki da ponesu dovoljno hrane za takav jedan put. Cak i da jesu nekako prezivjeli put preko okeana, koliko je vremena potrebno za takav put? (tamo i nazad, sa njihovim barkama) Koliko je vremena potrebno da nauce da se sporazumijavaju sa indijancima? Jesu li oni mislili da je zemlja ravna?
Covjek je napredovao u tehnoloskom smislu. Medicina je definitivno napredovala. Mnogo vise ljudi je pismeno iz dana u dan.
Sto se tice moralnih vrijednosti, sve je isto kao sto je i bilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2002, 18:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Covjek je napredovao u tehnoloskom smislu.
Medicina je definitivno napredovala.
Sto se tice moralnih vrijednosti, sve je isto kao sto je i bilo.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Ovo je veoma diskutabilno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2002, 19:31 
Veteran
Veteran

I nije bas.
Tehnoloski napredak: ovakav nacin razgovora nije bio moguc prije desetak godina. Covjek na mjesecu. Avioni, kamioni, elektricitet, itd.
Medicina nije savrsena, ali u odnosu na ono sto su ljudi znali o ljudskom tijelu nekad i sad, napredak je izvanredan.
Sto se tice morala, pa nista sto je lose nije izumljeno, postojalo je oduvijek.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2002, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Teško je o ovome diskutovati iz više razloga. Jedan je što ne možemo iznijeti jake i jasne dokaze u korist naših tvrdnji. Ja o ovome imam nekakve informacije koje sam pronalazio u stvarima koje sam čitao, ne znam tačno šta i gdje sam čitao ali informacije u nekom obliku kao i vjerovanja su ostala i gledano kroz njih ne mogu se složiti sa tobom. Ti si jednim dijelom u pravu ali ne mogu se baš u potpunosti složiti.

Ja vjerujem da su ljudi na jedna način devoluirali tj. nazadovali od trenutka branja ploda sa drveta poznanja dobra i zla. Prije su duže živjeli, imali spiritualne moći koje se danas gledaju u SF filmovima i smatraju se za nemoguće. Ljudi ne samo da su ih izgubili (dok ih ponovo ne probude) nego ni ne vjeruju u to, skroz su na to zaboravili. Šta ako su pomijerali kamene blokove telekinezom? Poredi današnju tehnologiju sa tim!
Čitao sam da su negdje (ne u Egiptu) pomjerali nešto, možda neke kamene blokove, uz pomoć muzike!
Ono što čvrsto vjerujem je da stare civilizacije nisu bile toliko primitivne koliko se misli. Imali su oni stvari pred kojima bi se današnjem čovjeku mozak okretao, stvari koje današnji čovjek ne može da shvati...ali shvatiće.

Medicina. Ako su liječili ljude na nivou uzroka bolesti, dakle na duhovno-energetskom planu, onda su mnogo napredniji od današnje zvanične medicine koja liječi na materijalnom planu, tj. na planu posljedice bolesti. A vjerujem da su pojedini, u pojedinim vremenima bili takvi i znali te stvari. Takve medicine ima i danas, budi se, zvanična pokušava da je osporava izrugivajući se ali neće biti mnogo uspjeha u tome, bolje stvari dolaze.

Mislim da je moral sad na vrlo niskom nivou, nižem nego u mnogim periodima do sada.

Ali kao što rekoh, teško je o ovome diskutovati. Ovo što sam rekao su moja vjerovanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2002, 11:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2001, 01:00
Samo cu napomenuti da je Eratosten (koji je zivio u Egiptu), znao 200. pne. (ili cak i ranije) da je Zemlja okrugla i izracunao je njen obim sa prilicnom tacnoscu... to je uradio samo pomocu stapa i dosta hodanja :smile:. Ko zna sta su jos stari Grci i Egipcani znali a svi ti spisi su unisteni u Aleksandrijskoj biblioteci...
Mnogi procjenjuju da je tada ljudska civilizacija izgubila 2000 god. napretka i sve se moralo ispocetka.... cisti primjer je Galileo i "ipak se okrece", Nikola Kopernik(1473-1543) ili Kolumbova otkrica krajem 15.v. Dakle, razlika je minimalno 16 vijekova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2002, 13:41 
Veteran
Veteran

Ne kažem da neke civilizacije nisu imale određena saznanja o prirodi. Ali, da sam ja znao da pomjerim stijenu pomoću muzike, sigurno to ne bih zaboravio. A, nekoga bih sigurno tome naučio. Razumijete? Ko bi mogao da zaboravi takvo nešto?
Zašto je spaljena Aleksandrijska biblioteka?
Pa, logika piromana je bila sljedeća: Kuran je izvor sveg znanja, u njemu je sadržano sve što ljudi treba da znaju i sve što je tačno. Shodno tome, sve knjige u biblioteci sadrže ono što je već sadržano u Kuranu pa nema potrebe za tolikim knjigama. A, ukoliko neke od njih kazuju nešto što nema u Kuranu ili je suprotno tvrdjenu Kurana onda pogotovo nema potrebe za tim knjigama, jer sadrže lažne podatke.
Na teritorijama koje je držala Katolička crkva je bila forsirana besmislena i bespotrebna pretpostavka o Zemlji kao centru svemira i sl. Ali, ta crkva nije vladala cak ni na cijeloj teritoriji zapadne Evrope. To što nešto nije bilo poznato ljudima pod njihovom vlašću,ne znači da nije bilo ljudi koji su znali istinu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]