banjalučanka
Citiraj:
mislim da bi svako kome bi se pruzila sansa otisao iz nasih prostora
Ja ne bih, nema šanse, ma ni da mi plate
Citiraj:
ne mogu da razumijem one koji kazu da im je tu super

Citiraj:
Ako se zivot svodi samo na izlaske , pijancenje i ispijanje kafica onda je naravno BL ideal
Ja sam sušta suprotnost od osobe kojoj se život svodi na izlaske, pijančenja i ispijanje kafica a opet mi je BL ideal i to na kvadrat. Ne zato što je u bitanju "domaći" grad već zato što je u pitanju baš BL i to ne zato što sam tu rođen i odrastao već zato što BL...nije važno

Citiraj:
ali ako neko zeli postati covjek i ne ovisiti o nikome onda je na zapadu sasvim ok
Šta znači postati čovjek i ne ovisiti o nikome?
JackCitiraj:
Moj rodjak je nedano boravio kod svoje sestre u Njemackoj. Jedva je izdrzao tri sedmice
Čuo sam i ja ovakvih priča, moj jedan dalji rođak je išao u Kanadu samo u posjetu nekome i jedva je dočekao da se vrati

Citiraj:
Ono sto je za mene postao luksuz je - SLOBODNO VRIJEME!
Radni dan traje u prosjeku 10, 11, ponekad i 12 sati, tako da je tad skoro nemoguce posvetiti se prijateljima, hobiju, sportu...
E to je to. Ja svoje slobodno vrijeme ne bih mijenjao ni za kakve eure, dolare.
Ono što radim u slobodno vrijeme je vrijednije od onoga što radim u ne-slobodno vrijeme.
Citiraj:
Svakodnevnica je pracena stresnim situacijama, permanentom neispavanoscu, u sustini se stalno trci za vremenom!
Ovo je velika istina i savršeno oslikava život na "razvijenom" zapadu. I da, to je nezdravo.
Citiraj:
duhovno zadovoljstvo je visoka cijena, koju svako mora da plati
To je cijena koju ja ne bih mogao da platim
Pored toga zašto bih mijenjao bolje za lošije.